| 
 
 Anadolujet Magazin
 
 150 gr tarhana
 10 gr domates salçası
 10 gr biber salçası
 1 diş sarımsak
 40 gr kuru börülce
 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
 1 yemek kaşığı limon suyu
 1 yemek kaşığı zeytinyağı
 Pul biber
 Deniz tuzu
 
 Bir gün önceden ıslattığınız kuru börülceleri orta boy bir tencerede haşladıktan sonra yuvarlak bir kaba alıp üzerine üzüm sirkesi, limon suyu, deniz tuzu ve bir yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip bekletin. İnce ince kestiğiniz sarımsağı orta boy bir tencerede zeytinyağı ile kavurun.
 Ardından domates ve biber salçalarını katıp kavurmaya devam edin. Önceden bir bardak su ile açtığınız tarhanayı da ekledikten sonra çırpma teli yardımıyla karıştırıp ara ara su ilave edin. Çorba istediğiniz kıvama gelince tuz ve pul biber ekleyin. Ardından kâseye aldığınız çorbanın üzerine ekşili kuru börülce ilave edip servise hazır hâle getirin.
 
 
  
 
 |