Bir gece önceden ıslatılan tarhana, diğer gün ocakta beyazlayıncaya kadar kaynatılır.
Daha sonra üzerine salça, nane, karabiber ve dört diş sarımsak kavrulur ve çorbanın üzerine eklenir.
En son bir kâse yoğurt eklenerek tekrar karıştırılır ve altı kapatılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc104312
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2015
1,560 defa indirildi / yazdırıldı
Türk Halk Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Vakfı
Etsuyu
Tuz
Tereyağı
Yağsız koyun kıyması
Soyulmuş ve ince doğranmış domates
Köy tarhanası
Tarhana bir bardak et suyu veya su ile iyice karıştırılarak 20 dakika ıslatılır. Islatılan tarhana ince bir süzgeçle süzülür, Bir tencerede kaynatılan et suyuna tuz ve tarhana ilave edilerek kaynatılır. Bir başka teneerede kıyma tereyağıyla kavrulur. 3-4 dakika kavrulduktan sonra domates koyulur. Kavrulan domatesli kıyma ile çorba karıştırılır. Servis yapılır.