|
Tarhana Başı (Ermenek Karaman) |
 |
ekiz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.11.2019
Mesajlar: 33 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc146583
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2019
487 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ömür Akkor
İnce bulgur ve patates haşlaması bir güzel yoğruluyor, içine çöz yağı ve baharatlar ekleniyor ve sac üzerinde pişiriliyor.
|
Tahranabaşı (Ermenek Karaman) |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170771
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2023
361 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://ermenek.bel.tr
Patates veya yağlı çekilmiş kıyma
İnce bulgur (düğürcük)
Kekik
Feslikan
Maydanoz
Sıvı yağ
Acı veya tatlı biber
Tuz
Su
Eğer patatesli olursa bir miktarda kavurma
Rendelenmiş soğan yağda bir miktar kavrulur. Kıyma veya patates ve ince bulgur diğer malzemelerle bulgur yumuşayıncaya kadar yoğurulur. Daha sonra avuç içinde 7-8 cm büyüklüğünde küçük parmak kalınlığında dairesel şekiller verilir. Sonra sac, tava veya kömür üzerinde ızgarada kızarıncaya kadar pişirilir.

|
|