| 
 
 
 | 
Tarçınlı Tas Kebabı | 
  | 
direnç 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.08.2011 
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67183 
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2011 
2,395 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram kuzu kuşbaşı
 
2 adet soğan
 
2 adet domates
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı tarçın
 
2 diş sarımsak
 
 
Etler suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Etlerin üzerine tereyağı, rendelenmiş soğanı koyun ve 5 dakika kavurun. Sonra üzerine rendelenmiş domatesi, salçayı, tarcın, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. 1 bardak kadar sıcak su ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 25 dakika pişirin. Yanında patates püresi ya da pilavla ikram edebilirsiniz.
  
 | 
Tarçınlı Tas Kebabı | 
  | 
Ercüment Çözer 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.06.2011 
Mesajlar: 54 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65152 
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2011 
1,987 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gr. kuzu eti
 
10 adet arpacık soğan
 
1 çorba kaşığı biber salçası
 
2 adet havuç
 
2 adet domates
 
4 diş sarımsak
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 çay kaşığı tarçın
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Arpacık soğanların kabuklarını soyun. Tencereye yağları koyduktan sonra üzerine kuşbaşı doğranmış etleri koyup 5 dakika kavurun. Soğanı, iri doğranmış havuç ve sarmısağı ekleyip kavurmaya devam edin, bu aşamada tarçını karışıma ilave edin. Daha sonra salça, doğranmış domates, tuz, karabiber koyup 2 bardak sıcak su ekleyin ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |