| 
 
 
 | 
Tarçınlı Tahin Soslu Balkabağı | 
  | 
funda serdengeçti 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.08.2013 
Mesajlar: 29 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91666 
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2013 
1,623 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çorba kaşığı oda sıcaklığında margarin
 
4 çorba kaşığı tahin
 
500 gram balkabağı
 
Yarım su bardağı tozşeker
 
3 cm büyüklüğünde çubuk tarçın
 
20 adet kepekli bisküvi
 
yeterince Ceviz ve nane yaprağı
 
 
Balkabağını küçük parçalar halinde dilimleyip, bir tencereye alın. Üzerine tozşeker ve tarçın ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte kabak yumuşayana dek pişirin. İçinden tarçını alın. Kabak soğuduktan sonra blenderden geçirip, sıkma torbasına alın. Bisküvi ve tereyağını birlikte blenderde geçirin. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine, dört adet küçük çember kalıp koyun. İçlerine elinizle bastırarak tereyağlı bisküvi yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 3 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra çemberleri alın. Bisküvi tabanlarını bir spatula ile servis tabaklarına aktarın. Üzerine balkabağı püresi sıkın. Tahin gezdirin. Yarım ceviz koyup, nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
  
 | 
Tahin Soslu Balkabağı | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163399 
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2022 
355 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 çorba kaşığı tahin
 
500 gram bal kabağı
 
Yarım su bardağı toz şeker
 
3 cm büyüklüğünde çubuk tarçın
 
20 adet kepekli bisküvi
 
1 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
 
Süslemek için:
 
Ceviz ve nane yaprağı
 
 
Bal kabağını küçük parçalar halinde dilimleyip, bir tencereye alın. Üzerine toz şeker ve tarçın ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte kabak yumuşayana dek pişirin. İçinden tarçını alın. Kabak soğuduktan sonra blenderden geçirip, sıkma torbasına alın. Bisküvi ve tereyağını birlikte blenderden
 
geçirin. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine, dört adet küçük çember kalıp koyun. İçlerine elinizle bastırarak tereyağlı bisküvi yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 3 dakika pişirin ve soğumaya
 
bırakın. Soğuduktan sonra çemberleri alın. Bisküvi tabanlarını bir spatula ile servis tabaklarına aktarın. Üzerine bal kabağı püresi sıkın. Tahin gezdirin. Yarım ceviz koyup, nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |