| 
 
 
 | 
Tarçınlı Kurabiye | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc50229 
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2010 
2,169 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
1 paket margarin
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
yarım çay bardağı sıvıyağ
 
5 su bardağı un
 
1 paket vanilya
 
1 paket Kabartma Tozu
 
Sosu İçin :
 
2 tatlı kaşığı tarçın
 
2 tatlı kaşığı toz şeker
 
 
unu bir kaba koyuyoruz içine margarini ,pudra şekerini, sıvıyağı vanilya ve kabartma tozunu kulak memesi kıvamında yoğurun daha sonra şekillendirin ayrı bir kapta toz şekeri ve tarçını karıştırın şekillendirmiş olduğunuz kurabiyeleri bu karışıma bulayın daha sonra 170 derecelik fırında 45 dk pişirin.
  
 | 
Tarçınlı Kurabiye | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc48753 
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2010 
2,365 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
125 gr Teremyağ
 
125 gr Bizim Mutfak Pudra Şekeri
 
2 adet yumurta
 
155 gr Bizim Mutfak Un
 
110 gr mısır unu
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
Üzeri için :
 
Pembe şeker hamuru
 
Gümüş drajeler
 
 
Oda sıcaklığında yumuşatılmış Teremyağı elenmiş pudraşekeri ile krema kıvamına gelene dek çırpın. Yumurta sarıları ve tarçını ekleyin. Elenmiş un ve mısır ununu ilave ederek yoğurun ve yarım saat buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru unlanmış zemin üzerinde merdane ile yarım santim kalınlığında açıp, yıldız kalıpla kestikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 160 derece fırında 15 dakika kadar pişirip tepsiyi ızgara tel üzerinde soğumaya bırakın. Pembe şeker hamurunu pudra şekeri serpilmiş tezgah üzerinde açın ve aynı yıldız kalıp ile kesin soğuyan kurabiyelerin üzerine fırça ile su sürün ve şeker hamurunu yapıştırın. Gümüş drajeler ile süsleyerek kurumaya bırakın.
  
 | 
Tarçınlı Kurabiye | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc48686 
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2010 
2,153 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
125 gram Teremyağ
 
80 gram Bizim Mutfak Pudra Şekeri
 
250 gram Bizim Mutfak Un
 
10 gram tarçın
 
 
Malzemeleri derin bir kaba alıp iyice karıştırdıktan sonra yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. Unlanmış tezgahta merdaneyle açıp istediğiniz şekilli kalıplar ile kesin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |