| 
 | 
| Tarçınlı Elmalı Kek | 
|  | yüzbaşınınkızı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.06.2007
 Mesajlar: 42
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc16963 Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2007
 2,296 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 adet elma
 yarım su bardağıu toz şeker
 1 tatlı kaşığı tarçın
 yarım su bardağı su
 yarım paket tereyağı
 1 su bardağı un
 1 çay kaşığı kabartma tozu
 2 adet yumurta
 pudra şekeri
 
 Elamalar soyulur, yarım ay biçimi dilimlenir. Yağlanmış deliksi kek kalıbına sıkı döşenir, üzerine su gezdirilir, tarçın serpilir. Yumuşak margarin, şeker, yumurta çırpılır, un ve kabartma tozu katılır, elmanın üzerine tabaka halinde yayılır, 175 derece fırında 35-40 dakika pişirilir.
 
 
 | 
| Tarçınlı Elmalı Kek | 
|  | efor Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 02.11.2009
 Mesajlar: 24
 Şehir: Etlik-Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc43209 Gönderme Tarihi: 02.Kas.2009
 2,032 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 150 gr. margarin
 150 gr. şeker
 2 yumurta
 250 gr. un
 Kabartma tozu
 75 gr. kuş üzümü
 450 gr. şeker ve tarçınla pişmiş elma rendesi
 25 gr. badem
 
 Yuvarlak kek kalıbını yağlayıp dibine yağlı kağıt yayın. Fırını yavaş hararete ayarlayın. Bütün malzemeleri bir kaba koyup iyice karıştırın. Daha Sonra kek kalıbına dökerek 45 dakika pişirin.
 
 
 | 
| Tarçınlı Elmalı Kek | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc167082 Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2022
 319 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 www.sefabdullahusta.com
 
 2 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 çay bardağı süt
 3 çorba kaşığı zeytinyağı
 2,5 su bardağı un
 2 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 1 dilim limonun suyu
 1 adet limonun kabuğu
 Üzeri için:
 3 adet elma
 Tarçın
 Pudra şekeri
 
 Yumurta ve şekeri derin bir kapta 2-3 dakika mikserle çırpın. Yağı ekleyerek tekrar çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyerek bir kez daha 2-3 dakika çırpın. Unu elekten geçirerek ekleyin. Unu eklerken vanilya ve kabartma tozunu da ekleyin ve tekrar 5-6 dakika çırpın. Limon suyunu ve limon kabuğunu da ekleyerek 2-3 dakika daha çırpın. Kekiniz normal kek hamuru gibi çok sıvı olmayacaktır. Daha çok krema kıvamında olacaktır. Kekiniz krema kıvamına geldikten sonra yağladığınız kek kalıbınıza dökün. Burada kek kalıp kullandım. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Elmaların kabuklarını soyarak çekirdeklerinden ayırın, elmaları dilimleyin. Dilimlediğiniz elmaları şekilde görüldüğü gibi yerleştirin. Kekinizi önceden ısıtılmış olduğunuz fırında pişirin. Kekin ilk yarım saatti kapağı hiç açmayın. Keki fırından aldıktan hemen sonara üzerine pudra şekeri ve tarçını ekleyin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |