| 
 | 
| Tarçınlı Cevizli Kek | 
|  | Anıl Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.08.2009
 Mesajlar: 28
 Şehir: Yozgat
 | Kısa URL: https://ml.md/lc43226 Gönderme Tarihi: 03.Kas.2009
 1,990 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 yumurta
 2 su bardağı şeker
 1/2 paket kabartma tozu
 1 şişe gazoz
 1/2 paket vanilya
 2 su bardağı un
 2 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
 50 gr. rendelenmiş parça çikolata
 150 gr. çekilmiş ceviz
 Üzerine sürmek için:
 1 tatlı kaşığı tarçın
 2-3 çorba kaşığı sıcak su
 Süslemek için:
 Portakal kabuğu şekerlemesi
 3 çorba kaşığı pudra şekeri
 2 çorba kaşığı limon suyu
 
 Yumurta ve şekeri bir kaba koyarak birlikte çırpın. Sonra sıra ile vanilyayı kabartma tozu ile birlikte karıştırdığınız unu, portakal kabuğu rendesini, rendelenmiş çikolatayı ve çekilmiş cevizi ilave edin. Malzemeyi iyice karıştırdıktan sonra, kek kalıbını yağlayın ve bu malzemeyi kalıba dökün. Sıcak fırına koyarak üzerini nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Biraz soğumasını bekleyin. Diğer tarafta tarçını sıcak su ile karıştırın. Limon suyu ile pudra şekerini de iyice çırpın. Her iki karışımı bir araya getirip, kekin üzerine sürün. Portakal kabuğu şekerlemesi ile süsleyip soğutun.
 
 
  
 
 | 
| Tarçınlı Cevizli Kek | 
|  | canseza Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.03.2012
 Mesajlar: 33
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc73858 Gönderme Tarihi: 19.Mar.2012
 1,747 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı yoğurt
 1 su bardağı zeytinyağı
 1 kase çekilmiş ceviz
 2 çay kaşığı tarçın
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 Alabildiği kadar un
 
 Yumurta ve şekeri köpük oluncaya kadar çırpın. Yoğurt ve yağı ekleyip tekrar çırpın. Sonra ceviz, tarçın, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın. Yağlanmış kalıba dökün. 180 derecede 35-40 dk pişirin.
 
 
   Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 14.08.2025
 
 
 | 
| Tarçınlı ve Cevizli Kek | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc160978 Gönderme Tarihi: 01.Kas.2021
 310 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 çorba kaşığı tarçın
 1 su bardağı toz şeker
 ½ su bardağı zeytinyağı
 ½ su bardağı süt
 2 ½ su bardağı tam buğday unu
 1 limonun rendelenmiş kabuğu
 1 paket kabartma tozu
 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
 
 Un, tarçın, 1 tutam tuz ve kabartma tozunu eleyip harmanlayın. Yumurtalar ve şekeri mikserde iyice çırpın. Sıvı yağ ve sütü ilave edin. Unlu karışımı, sıvı karışıma ekleyip karıştırın. En son rendelenmiş limon kabuğu ve iri çekilmiş ceviz içini ilave edin. Kalıbı yağlayıp kek harcını dökün.. İsteğe göre kekin üst yüzeyinin de kızarması için 40. dakikada alt üst ettikten sonra pişirmeye devam edin. Servis tabağına aktarın. Ilınınca veya soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Tarçınlı Cevizli Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc168745 Gönderme Tarihi: 25.Kas.2022
 312 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.droetker.com.tr
 
 Hamur:
 3 yumurta
 1,5 su bardağı toz şeker
 150 g yumuşak margarin
 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 3 su bardağı un
 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 2 tatlı kaşığı toz tarçın
 1 adet elma (rendelenmiş)
 1 su bardağı öğütülmüş ceviz
 Üzeri için:
 1 tatlı kaşığı yumuşak margarin
 1 tatlı kaşığı toz tarçın
 2 yemek kaşığı toz şeker
 Kalıp:
 Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)
 
 Kek kalıbını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 Alt-üst pişirme: 180 °C
 Turbo pişirme: 170 °C
 Yumurtaları şeker ile 4-5 dakika çırpın. Margarin ve şekerli vanilini ilave ederek çırpmaya devam edin. Un, hamur kabartma tozu ve tarçını ayrı bir yerde karıştırıp eleyerek hamura ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Elma rendesi ile cevizi ilave edin ve mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Kek kalıbına alın ve pişirin.
 Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
 Fırından aldığınız keki 5 dakika bekletip kalıptan çıkartın. Üzerine margarini sürün. Bekletmeden şeker ve tarçını karıştırıp üzerine serpin. Soğutup dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Cevizli Tarçınlı Kek | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3262
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc184809 Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2025
 79 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 su bardağı un
 1 su bardağı toz şeker
 1/2 su bardağı sıvı yağ
 3 yumurta
 1 su bardağı ceviz içi (dövülmüş)
 1 çay bardağı süt
 1 tatlı kaşığı tarçın
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilin
 Bir tutam tuz
 
 İlk olarak fırını 180 dereceye ısıtın. Kekin mükemmel bir şekilde kabarması için fırın önceden ısınmış olmalı.
 Bir kasede un, kabartma tozu, vanilin, tarçın ve tuzu karıştırın. Tarçın, keke o müthiş aromayı katacak ve evin her köşesini mis gibi kokutacak.
 Derin bir kaba yumurtaları kırın ve toz şekeri ekleyin. Mikserle ya da çırpıcıyla iyice çırpın. Karışım iyice kabarmalı ve kremsi bir hal almalı.
 Çırpılmış yumurtaların içine sıvı yağ ve sütü ekleyin, karıştırmaya devam edin.
 Hazırladığınız kuru malzemeleri yavaşça sıvı karışıma ekleyin. Karışımı homojen bir hale gelene kadar karıştırın.
 Son olarak dövülmüş cevizleri de ekleyin ve karıştırın. Cevizler, keke harika bir doku katacak.
 Kek karışımını yağlanmış ya da unlanmış kek kalıbına dökün. Karışımın üzerini düzleştirin.
 Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin. Kekin üzeri altın rengini aldığında pişti demektir.
 Kekin pişip pişmediğini kürdan testi ile kontrol edebilirsiniz: Kürdanı keke batırın, eğer temiz çıkarsa kekiniz hazır demektir.
 Kekiniz piştikten sonra biraz soğumasını bekleyin. Ardından dilimleyerek sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.
 Kekin üzerine biraz pudra şekeri serpmek ya da üzerine birkaç ceviz tanesi yerleştirmek, hem görünümünü güzelleştirir hem de ekstra bir lezzet katar.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |