Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Tarçın ve Zencefilli Kurabiye


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifleri
Anne Kurabiyesi Tarifleri
Bademli Kurabiye Tarifleri
Beze Tarifleri
Bisküvi Tarifleri
Cevizli Kurabiye Tarifleri
Çıtır Kurabiye Tarifleri
Çikolatalı Kurabiye Tarifleri
Çilekli Kurabiye Tarifleri
Elmalı Kurabiye Tarifleri
Erikli Kurabiye Tarifleri
Fındıklı Kurabiye Tarifleri
Fıstıklı Kurabiye Tarifleri
Haşhaşlı Kurabiye Tarifleri
Hindistancevizli Kurabiye Tarifleri
Hurmalı Kurabiye Tarifleri
Islak Kurabiye Tarifleri
Kahveli Kurabiye Tarifleri
Kakaolu Kurabiye Tarifleri
Kayısılı Kurabiye Tarifleri
Kedi Dili Tarifleri
Kraker Tarifleri
Kremalı Kurabiye Tarifleri
Kuru Pasta Tarifleri
Limonlu Kurabiye Tarifleri
Makaron Tarifleri
Mantar Kurabiye Tarifleri
Peynirli Kurabiye Tarifleri
Portakallı Kurabiye Tarifleri
Pudingli Kurabiye Tarifleri
Reçelli Kurabiye Tarifleri
Sakızlı Kurabiye Tarifleri
Soslu Kurabiye Tarifleri
Susamlı Kurabiye Tarifleri
Şeftalili Kurabiye Tarifleri
Şekersiz Kurabiye Tarifleri
Tahinli Kurabiye Tarifleri
Tarçınlı Kurabiye Tarifleri
Tırtıl Kurabiye Tarifleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri
Un Kurabiyesi Tarifleri
Unsuz Kurabiye Tarifleri
Üzümlü Kurabiye Tarifleri
Vişneli Kurabiye Tarifleri
Zencefilli Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Zencefilli ve Tarçınlı Kurabiye

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc165750
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2022
207 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yumurta
100 gr oda ısısında tereyağı
150 gram toz şeker
250 gram un (kıvama göre arttırılabilir)
1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
Süslemek için;
Pasta süsleme glazürü

Toz şeker, yumurta ve tereyağını önce düşük daha sonra yüksek devirde çırpın. Ardından unu, kabartma tozunu, zencefil ve tarçını eleyerek karışıma ilave edin. Hamuru yoğurun ve 1 saat buzdolabında dinlendirin. Hamuru unladığınız tezgaha alın ve merdaneyle en az yarım santim kalınlığında açın. Hamuru kurabiye kalıpları ile kesin ve pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.
Kurabiyelerinizi 30 dk ızgara teli üzerinde soğuttuktan sonra glazür ile şekillendirin ve servis yapın.



Zencefilli Tarçınlı Kurabiye

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162337
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2022
489 defa indirildi / yazdırıldı




2 yumurta
1 su bardağından az fazla pudra şekeri
1 su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
1 portakal kabuğunun rendesi
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı ceviz yada fındık içi
4 su bardağı un

Yumurta ve pudra şekerini köpürene kadar çırpın.
Ardından sırasıyla malzemeleri ekleyerek bir yandan da yoğurmaya devam edin.
Ele yapışmayan yumuşak bir kıvam elde ettiğinizde kurabiye hamurlarını 1 cm kalınlığında oklavayla açın.
Kurabiye kalıplarıyla istediğiniz şekli v+erdikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
Hafif pembeleşince kurabiyeleri fırından çıkarın ve soğuyana kadar kırılmaması için tepsiden çıkarmayın.

Not: Dilerseniz şeker hamuruyla kurabiyelerin kenarlarını ve üzerini süsleyebilirsiniz.



Tarçınlı ve Zencefilli Kurabiye

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc160222
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2021
415 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

2 adet yumurta
200 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1'er çay kaşığı karbonat, tarçın, toz zencefil ve çekilmiş karanfil
1,5 su bardağı un

Yumurta ve tereyağını derin bir kaba alın. İçine nişasta, pudra şekeri, karbonat, tarçın, toz zencefil ve karanfil katın. En son unu da ilave ettikten sonra tüm malzemeyi iyice yoğurun. Merdane yardımıyla hamuru yarım cm kalınlığında olacak şekilde açın. Dilediğiniz kalıplarla kesip, şekiller çıkarın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.



Zencefilli Tarçınlı Kurabiye

uzun yol
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.03.2020
Mesajlar: 37
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc149664
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2020
537 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
140 gram tereyağı
2, 5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu (elenmiş)
Yarım çay bardağı pekmez
Yarım yemek kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı toz karanfil

Şeker ve tereyağını önce düşük sonra yüksek ayarda çırpın.
Bulamaç kıvamına gelen tereyağının içine 1 adet yumurta sarısı ve yarım çay bardağı pekmezi ekleyerek çırpmaya devam edin.
Karışım hazırlanınca biraz toparlayın.
Elediğiniz unu, kabartma tozu, tarçın ve zencefili katıp yoğurun.
Hamur toplanıp kaptan ayrıldığında top haline getirin ve streçleyerek dondurucuda 15 dakika kadar bekletin.
Sertleşen ve merdane ile açılacak kıvama gelen hamuru iki adet yağlı kağıt arasına alarak merdane yardımı ile açın
Hamuru açın ve kalıplarla kesin.
Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 12 dakika pişirin.



Zencefilli Tarçınlı Kurabiye

yay
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.03.2018
Mesajlar: 24
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc132639
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2018
1,025 defa indirildi / yazdırıldı




260 gr. un
150 gr. tereyağı
100 gr. esmer şeker
5 gram kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
1 yumurta
Tuz
Garnitür için:
1 yumurta akı
100 gr pudra şekeri
½ limon suyu
Kuvertür çikolata
Gıda boyası

Bir kapta elenmiş un, esmer şeker, kabartma tozu, tarçın, zencefil ve bir tutam tuzu karıştırın. Yumurtayı kırıp karışıma ekleyin.
Daha sonra yumuşamış tereyağınıda ekleyip bütün malzemeleri homojen haline getirin.
Düz bir yüzeye unlayıp hamuru yerleştirin ve yarım santimetre kalınlığında bir oklava ile açın.
Pişirme kağıdı ile kaplı bir tepsi üzerinde kalıplarla hamuru kesin.
180 ° C'de 15-20 dakika, kızarana kadar önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Fırından çıkarın ve servis etmeden önce soğumasını bekleyin.
Dekore etmeden öncede kurabiyelerinizin soğuk olması gerekir. Çünkü sıcakken yumuşak olan kurabiyelerimizi soğuyunca kıtır olacaktır.
Kurabiyelerinizi dekore etmek için yumurta beyazını kar haline getirip pudra şekerini ekleyin. Limon suyu ve tercih ettiğiniz gıda boyası ile karıştırın.
Arzu ettiğiniz şekilde süsleyip bekletin.

Not: Diğer bir süsleme şekli ise kuvertür çikolatayı eritip kullanmaktır. Yanında kremada kullanabilirsiniz.



Zencefilli Tarçınlı Kurabiye

ismet ata
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.12.2013
Mesajlar: 26
Şehir: Şanlıurfa
Kısa URL: https://ml.md/lc94757
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2013
1,654 defa indirildi / yazdırıldı




2 yumurta
2.5 su bardağı tam buğday unu
120 gram tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 palet vanilya
2 tatlı kaşığı toz zencefil
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı kıyılmış badem
2.5 çay bardağı şeker
1 çorba kaşığı tarçın

Geniş bir kabının içine yumurtayı, tereyağını ve şekeri iyice çırpın. İçine limonların kabuklarını rendeleyip ekleyin. Üzerine unu, bademi, kabartma tozunu ve vanilyayı dökün. Karışımın içine zencefili, tarçını da ekleyip hamuru yoğurun, bir saat kadar dolapta tutun. Tezgâhta açıp, kalıplarla kesin ve yağlanmış unlanmış bir tepsiye dizin. 170 derecedeki fırında 30 dakika kadar pişirin.


Zencefilli Tarçınlı Kurabiye

araka
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.10.2013
Mesajlar: 46
Şehir: Bingöl
Kısa URL: https://ml.md/lc93418
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2013
1,822 defa indirildi / yazdırıldı




1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı toz çekilmiş ceviz
3 yumurtanın akı
1 su bardağı un
1 su bardağı esmer şeker
1 portakalın kabuğunun rendesi
1 limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
1 çay bardağı eritilmiş çikolata
1 kahve fincanı sade Türk kahvesi

Yumurta aklarını çırpın içine şekeri, çekilmiş fındığı ve cevizi ekleyip karıştırma devam edin. Limon ve portakal kabuğu rendesini, tarçını, zencefili ve vanilyayı üzerine ilave ederek karıştırın. Son olarak unu, erimiş çikolatayı ve kahveyi ekleyip karıştırmaya devam edin. Dondurma kaşığıyla karışımdan tepsiye kaşıkla top top dizin. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizdikten sonra 170 derecedeki fırında 25 dakika pişirip çıkartın. Biraz karışık gibi gözükebilir ama harika bir kurabiye oluyor, mutlaka deneyin.


Fotoğraf "uzun yol" tarafından gönderildi. 02.04.2020


Tarçın ve Zencefilli Kurabiye

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc53120
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2010
2,277 defa indirildi / yazdırıldı




https://sokeun.com/

İçindekiler
1¾ su bardağı Söke® un
½ paket margarin (125 gr.)
1 su bardağı esmer şeker (180 gr.)
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tarçın
¼ çay bardağı kadar zencefil

Hazırlanışı
1.Margarini ve şekeri iyice karıştırın. Yumurtayı ekleyerek homojen bir hal alana dek çırpın. Diğer malzemeleri de ilave ederek elde edeceğiniz hamuru yaklaşık 30 dakika buzdolabında bekletin.
2.Hamur buzdolabında beklerken, fırını 180 °C'ye ayarlayın.
3.Oklava ile açacağınız hamuru istediğiniz şekilde keserek 180 °C'deki fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.






Tarçın ve Zencefilli Kurabiye Tarifleri Islak Kurabiye Tarifleri



(8 adet Tarçın ve Zencefilli Kurabiye 71,026 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort