Kısa URL: https://ml.md/lc73458
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2012
1,736 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram tavuk göğüs eti
1 çay bardağı zeytinyağı
5 diş sarımsak
3 çorba kaşığı galeta unu
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
3 çorba kaşığı süt
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Tavuk etlerini çok küçük parçalara bölüp, çöp şişlere geçirin. Üzerine yağ sürüp yağsız tavada pişirin. Bu arada sosu için, kıyılmış cevizlerin içine ezilmiş sarımsakları, galeta ununu, sütü ve zeytinyağını ekleyip hepsini beraber karıştırın. Bu sosu bir kaba koyup pişirdiğiniz tavuk etleriyle beraber servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc184808
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2025
6 defa indirildi / yazdırıldı
20–25 adet temizlenmiş midye eti
1 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 şişe soda
Kızartmak için ayçiçek yağı
Tarator Sosu için:
1 su bardağı ceviz içi
1 diş sarımsak
2 dilim bayat ekmek içi (ufalanmış)
4–5 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı sirke veya limon suyu
Tuz
Tarator sos için, cevizi, sarımsağı ve bayat ekmek içini rondodan geçirin. Zeytinyağı, sirke/limon suyu ve tuzu ekleyip krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
Tavuk göğüs etlerini küçük kuşbaşı doğrayın, hafif tuz ve karabiber serpip karıştırın.
Un ve mısır ununu bir kapta karıştırın. Soda veya su ekleyerek akışkan ama çok sulu olmayan bir hamur elde edin.
Tavuk etlerini çöp şişlere dizip harca bulayın. Kızgın ayçiçek yağında altın rengini alana kadar kızartın.
Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın.
Sıcak tavuk şişleri yanında tarator sos ile servis edin.