|
|
TARATORLU BÖRÜLCE |
|
ikbal
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.04.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc35966
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2009
2,890 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik
750 gram börülce
2 su bardağı su
Tuz
Tarator sos için:
200 gram ceviz
1 dilim ekmek içi
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım limonun suyu
2 çorba kaşığı sirke
1,5 çay bardağı su
Tuz
Yıkanmış ve ayıklanmış börülceleri, 2 bardak su ve biraz tuz ile yarım saat haşlayın. Sonrasmda soğumaya bırakın. Bu arada tarator sos için, cevizi mikserde çekin. Üzerine ıslaü-lıp sıkılmış ekmek, 1 çay bardağı sıvıyağ, 2 çorba kaşığı sirke, limon suyu, bir buçuk çay bardağı su ve tuz ilave edip, tüm malzemeyi tekrar mikserde çekin. Tarator sosunu, soğuttuğunuz börülcelerle birlikte servis yapın.
|
TARATORLU TAZE BÖRÜLCE |
|
eksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2011
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc73454
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2012
2,347 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr. taze börülce
1 çorba kaşığı tuz
Taratoru:
2 kahve fincanı fıstık
2 dilim iç ekmek
2 kahve fincanı zeytinyağı
1 kahve fincanı limon suyu
1 diş sarımsak
Tuz
1 kahve fincanı su
Bir tencereye su doldurarak buna 1 çorba kaşığı tuz katarak kaynatın. Buna kenar kılçıkları ayıklanmış ve yarım parmak uzunluğunda parçalara kesilmiş taze börülceyi ilave ederek börülceler yumuşak bir hal alıncaya kadar haşlayın. Börülceler haşlanınca bunları bir süzgeçten geçirerek suyunu dökün ve bir tabağa alın. Bir tahta havana 2 kahve fincanı beyaz fıstık koyarak fıstıkları dövün. Bunlara kabukları çıkarılmış ıslattıktan sonra suyu sıkılmış, bir peçete içinde iyice ezilmiş ekmekleri katın. Bir kaç defa daha dövün. Sonra azar azar olmak üzere zeytinyağını katın. Bir taraftan da dövün. Sonra yeterince tuz ile dövülmüş sarımsakları, 1 kahve fincanı limon suyu ilave ederek karıştırın. 1 kahve fincanı suyu da katarak hafifçe sulandırın. Börülcelerin üzerine bu taratoru dökerek servis yapın.
|
|
TARATORLU BÖRÜLCE Tarifleri Yerelması Tarifleri
|
|