Kısa URL: https://ml.md/lc143999
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2019
796 defa indirildi / yazdırıldı
2-3 dilim bayat ekmek içini
Ceviz
Zeytinyağı
Süzme yoğurt
Limon suyu
Sarımsak
Tuz
Süslemek için dereotu
Ekmek içini blenderdan geçirin. Ekmekleri iyice ufaltın. Ceviz, zeytinyağı, süzme yoğurt, limon suyu, sarımsak ve tuz ekleyip karıştırın. Üzerini dereotuyla süsleyebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc182881
Gönderme Tarihi: 04.May.2025
111 defa indirildi / yazdırıldı
1/2 adet orta boy marul
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tahin
1/2 adet limon suyu
Marul ve maydanozu çok ince olacak şekilde doğrayın. Bir kaseye alın ve tuz ekleyin. Elinizle ovalayıp suyunu çıkarın. Suyunu süzdürün. Yoğurt sos için bir kaba yoğurt, tahin, limon suyu, sarımsak rendesini alıp karıştırın. Daha sonra hazırladığınız yoğurdu yeşilliklerle birleştirin. İyice karıştırın. Teretür hazır. Servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip sumak serpin.