| 
 
 
 | 
Tarator (Cevizli) | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc79722 
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2012 
2,205 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Necip Usta
 
 
2 diş sarımsak
 
250 gram bayat ekmek içi
 
125 gram çekilmiş ekstra ceviz
 
1 kahve fincanı sirke
 
2 kahve kaşığı tuz
 
3/4 bardak rafine yağı
 
 
Sarımsağı bir bıçakla eziniz veya havanda tuzla dövünüz. Ekmek içini suda ıslatıp, iyice sıkıp bir kaba koyunuz. Cevizi ince makineden çekip, sarımsak ve ekmek içiyle karıştırınız.
 
Sonra, hepsini birlikte ince kalburdan veya geçirme süzgecinden geçirip çukur bir kaba koyarak bir çırpma teliyle devamlı karıştırarak limon suyunu ve tuzunu ve rafine yağını yedirip, servis yapınız.
 
 
Not: Cevizler siyah olursa, tarator acı olur.
  
 | 
Tarator | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96060 
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2014 
1,925 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
4 dilim bayat ekmek içi
 
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
 
3 diş sarımsak
 
1 kahve fincanı limon suyu
 
4 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
3-4 dal maydanoz
 
4 adet içi kırmızı biberli dolmuş yeşil zeytin
 
 
Ekmek içini robotta iyice çekin ya da elinizle iyice ovalayın.
 
Bütün malzemeleri koyu bir kıvama gelinceye kadar çatal ile iyice karıştırın.
 
Servis tabağına alın.
 
Tabağa eşit kalınlıkta düzgün bir yüzey olacak şekilde yayın.
 
Maydanoz yapraklarını serpiştirin, acı severseniz kırmızı pul biber de serpebilirsiniz.
 
Zeytinleri ikiye bölüp çiçek şekli verin ve taratoru süsleyin.
  
 | 
Tarator | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143999 
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2019 
831 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2-3 dilim bayat ekmek içini
 
Ceviz
 
Zeytinyağı
 
Süzme yoğurt
 
Limon suyu
 
Sarımsak
 
Tuz
 
Süslemek için dereotu
 
 
Ekmek içini blenderdan geçirin. Ekmekleri iyice ufaltın. Ceviz, zeytinyağı, süzme yoğurt, limon suyu, sarımsak ve tuz ekleyip karıştırın. Üzerini dereotuyla süsleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Tarator | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157022 
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2021 
296 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kahve fincanı tahin
 
250 gr. iç ceviz
 
2 kahve fincani limon suyu
 
2 orta baş sarmısak
 
2 demet maydanoz
 
Tuz
 
 
Ceviz, sarmısaklar ve tuz beraber dövülür. Servis tabağına alınarak tahin, limon suyu ve ince kıyılmış maydanozlarla iyice karıştırılıp servis yapılır.
  
 | 
Tarator | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc168035 
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2022 
287 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://esenler.bel.tr/
 
 
1/2 adet bayat ekmek
 
1 kase süzme yoğurt
 
4 diş sarımsak
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Bayat ekmeği dilimleyerek kenarlarını çıkartın ve ıslatın. Süzme yoğurdu karıştırma kabına koyup sarımsakları döverek içine katın. Zeytinyağını ve tuzu ekleyerek karıştırın. Islanmış ekmekleri sıkıp suyunu çıkartın, karıştırma kabına alın. İyice yoğurun ve ezerek karıştırın. Servis tabağına alın. Süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Tarator | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc180548 
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2024 
102 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı ceviz içi 
 
1 kahve fincanı tahin 
 
2 diş sarımsak 
 
2 limon suyu 
 
Yarım demet maydanoz yaprağı 
 
Tuz 
 
 
Tuzla dövülmüş sarımsak, dövülmüş ceviz, tahin, kırmızı biber bir kaseye konur. 
 
Limon suyu ilave edilip karıştırılır. 
 
Çok ince kıyılmış maydanoz yaprakları katılır. 
 
Salata tabağına alınıp turşu zeytin ve limon dilimleri ile süslenir.
 
 
Not: tarator, ekmek dilimlerine sürülüp de ikram edilebilir.
  
 | 
Teratür | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3311 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182881 
Gönderme Tarihi: 04.May.2025 
476 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 adet orta boy marul
 
1/2 demet maydanoz
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
 
1 diş sarımsak
 
2 yemek kaşığı tahin
 
1/2 adet limon suyu
 
 
Marul ve maydanozu çok ince olacak şekilde doğrayın. Bir kaseye alın ve tuz ekleyin. Elinizle ovalayıp suyunu çıkarın. Suyunu süzdürün. Yoğurt sos için bir kaba yoğurt, tahin, limon suyu, sarımsak rendesini alıp karıştırın. Daha sonra hazırladığınız yoğurdu yeşilliklerle birleştirin. İyice karıştırın. Teretür hazır. Servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip sumak serpin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |