| 
 
 
 | 
Tarama | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5827 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2006 
3,370 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram kırmızı balık yumurtası (kırmızı havyar- işlenmemiş tarama)
 
3 dilim kuru ekmek
 
½ limonun suyu
 
1 adet kuru soğan (küçük boy)
 
2 diş sarımsak
 
½ çay bardağı zeytinyağı
 
Su
 
Tuz
 
 
Kuru ekmek dilimlerinin içlerini avuçlarınızın içiyle ufalayın.Yeterince su ilave ederek koyu bir bulamaç haline getirin. Balık yumurtaları ile birlikte bir kaba alın.
 
Soğanı rendeleyin, suyu ile birlikte kaba ilave edin. Sarmısağı da ezip kaba koyun. Limon suyunu da koyduktan sonra beyaz bir karışım haline gelen kadar çırpın ( Bu işlemi mutfak robotunda da yapabilirsiniz). Zeytinyağını çok yavaş ilave ederek çırpmaya devam edin. Karışım homojen bir hale geldikten sonra tabağa alıp etrafını zeytinlerle süsleyin.
 
Sıcak balık yemeklerinin yanında soğuk servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "ilgi" tarafından gönderildi. 05.11.2016
  
 | 
Tarama | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142628 
Gönderme Tarihi: 10.May.2019 
906 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gram tarama
 
2 adet limon
 
1,5 su bardağı sıvı yağ
 
2 dilim bayat ekmek
 
 
Taramanın önce zarlarını ayırın. Tahta bir kaşıkla ya da mikserle ezin. Bayat ekmek dilimlerinin kabuklarını ayırıp, içlerini ıslatalım ve iyice sıkın. Ezdiğiniz taramaya karıştırın. Limonların suyunu da ekleyip karıştırmaya devam edin. Sıvı yağı azar azar akıtarak aynı yöne karıştırın. Mayonez kıvamına gelince taramanız servise hazır.
 
 
Not: Tarama en çok alabalıktan elde edilen balık yumurtasıdır. Turna, kefal, göl balığı vb. yumurtaları da taramadır.
 
 
 
  
 | 
Tarama | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153517 
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2020 
786 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram bottarga (mumlu havyar)
 
Yarım kuru soğan
 
100 gram bayat ekmek içi
 
2-3 yemek kaşığı limon suyu
 
1 su bardağı zeytinyağı
 
 
Soğanı rendeleyip suyunu sıkın. Posasını başka bir yemekte kullanmak isterseniz kenara alın.
 
Bottarga?nın kabuğunu soyun. (Tadı çok yoğun gelirse birkaç saat soğuk suda bekletebilirsiniz.)
 
Mutfak robotuna ekleyin.
 
Ekmek içlerini ıslatıp sularını sıkın ve robotta bulunan bottarga?ya ilave edin.
 
Limon suyunu ve soğan suyunu da ekleyin.
 
Azar azar zeytinyağı da ekleyerek tüm malzeme mayonez kıvamına gelene kadar çekin.
 
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.
 
 
 
  
 | 
Tarama | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154740 
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2020 
892 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://acunn.com
 
 
250 gram kırmızı balık yumurtası (kırmızı havyar)
 
3 dilim bayat ekmek
 
Yarım limonun suyu
 
1 tane soğan
 
2 diş sarımsak
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Yeteri kadar su
 
Yeteri kadar tuz
 
 
Bayat ekmeklerimizi avucumuz yardımıyla ufalıyoruz. Suyunu ilave ederek bulamaç kıvamına getiriyoruz. Balık yumurtalarımızı da ekleyip, bir kabın içine alıyoruz.
 
Diğer tarafta soğanımızı rendeliyoruz. Karışımımızın içerisine ekliyoruz. Sarımsağımızı da ezdikten sonra kabımıza ilave ediyoruz. Limon suyunu da koyduktan sonra beyaz bir karışım olana kadar karıştırıyoruz. Dilerseniz robotunuzu da kullanabilirsiniz.
 
Zeytinyağımızı azar azar eklerken bir yandan da karıştırmaya devam ediyoruz. İyice homojen bir karışım olduğunda servis tabağımıza alabiliriz.
 
 
Not: Ekmeklerin iyice kuru olmasına özen gösterin. Aksi halde ekmekler birbirinden ayrışmayacak ve tam olarak parçalanmayacaktır.
 
 
 
  
 | 
Tarama | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172244 
Gönderme Tarihi: 24.May.2023 
323 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
 
 
150 g kuru ekmek, kabuğu çıkartılmış
 
300 g balık yumurtası, sazan, kefal, levrek veya somondan
 
1 adet küçük boy soğan, dörde bölünmüş
 
7 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
20 ml limon suyu
 
300 ml zeytinyağı
 
 
Kuru ekmekleri suda ıslatın. Yumuşayınca suyunu sıkın ve ufalayın.
 
Balık yumurtasının zarlarını ayırın.
 
Soğan ve sarımsağı mutfak robotunda iyice çektirin. Ardından ekmeği ve tuzu ekleyin ve tekrar karıştırın.
 
Karışıma balık yumurtasını ve limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha mutfak robotunda ezerek karıştırın.
 
Taramayı çırpma teli veya mikser yardımıyla aynı yöne karıştırarak azar azar zeytinyağını içine ekleyin. Rengi beyazlaşıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
 
 
 
  
 | 
Tarama | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184765 
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2025 
59 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 gram tarama (balık yumurtası)
 
3 dilim bayat ekmek içi (kabukları alınmış)
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Yarım limonun suyu
 
1 küçük diş sarımsak (isteğe bağlı)
 
Yarım çay bardağı soğuk su
 
Tuz (taramanın tuzuna göre ayarlayın)
 
 
Bayat ekmek içlerini küçük parçalara ayırın ve bir kapta soğuk su ile ıslatın.
 
Yumuşayınca fazla suyunu elinizle sıkın.
 
Bir karıştırma kabına taramayı alın.
 
Eğer tuzu fazla geldiyse önceden hafifçe soğuk su ile yıkayabilirsiniz.
 
Sıkılmış ekmek içlerini taramanın üzerine ekleyin ve bir mikser veya blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
 
Karıştırmaya devam ederken yavaş yavaş zeytinyağını ekleyin. Ardından limon suyunu ve isteğe bağlı olarak ezilmiş sarımsağı ilave edin.
 
Kıvam çok yoğun ise yarım çay bardağı soğuk su ekleyerek daha kremsi bir hale getirebilirsiniz.
 
Hazırladığınız taramasalatayı servis tabağına alın, üzerine birkaç damla zeytinyağı gezdirin ve yanında kızarmış ekmek dilimleri ile servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |