Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Badem Tatlısı Tarifleri > Tarak Tatlısı (2 adet - 8,462 defa bakıldı)

Tarak Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tarak Tatlısı

savaş say
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.03.2018
Mesajlar: 24
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc132989
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2018
2,269 defa indirildi / yazdırıldı




150 gr. margarin
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (sarısı üzerine)
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı hindistancevizi
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için:
1 kase hindistancevizi
Yarım çay bardağı süt
Şerbet için:
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su

Yoğurma kabına hamur malzemelerini alıp yumuşak olacak şekilde bir hamur yoğuralım. Öte yandan bir kabın içine hindistan cevizi ve sütü alıp karıştıralım birbirini tutacak hale getirelim. Şimdi hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp kullanılmamış dişli tarağın üzerine bastıralım ve içine iç harcımızdan koyalım ve hamuru dikkatli bir şekilde kapatıp, badem şekli verelim. Aslında iki ucunu birleştirip damla şekli vermemiz gerekiyor. Yani orijinali öyle ama ben bu şekilde yaptım. Hamurlar bitene kadar aynı şekilde devam edelim. Bu arada ben tarak yerine çöp şiş kullandım resimde gördüğünüz gibi 10-12 adet çöp şişi aralıklarla yan yan yana dizdim. Hamurdan bir parça alarak şişlerin uçlarını sabitleştirdim ve bu şekilde tatlılarımı hazırladım. Siz de dilerseniz bu şekilde ister çöp şişle ister kürdanla hazırlayıp yapabilirsiniz. İsterseniz tatlının orijinalinde olduğu gibi tarak kullanabilirsiniz. Şimdi hazırladığımız hamurları tepsiye dizelim ve üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve önceden ısıttığımız 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Pişen tatlılarımızı fırından çıkarıp soğumaya bırakalım. Bu arada şerbet için şeker ve suyu tencereye alıp 15 dakika kadar kaynatıp ateşten alalım ve soğuyan tatlılarımızın üzerine dökelim tatlılar şerbeti iyice çekince servis yapabiliriz.



Tarak Tatlısı

insancıl
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.07.2019
Mesajlar: 62
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc144903
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2019
902 defa indirildi / yazdırıldı




1 yumurta
1 yumurtanın beyazı
125 gram tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Badem veya ceviz parçaları
Üzeri için:
1 yumurtanın sarısı
Badem
Şerbeti için:
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Süslemek için:
Hiç kullanılmamış tarak

Öncelikle şerbetini yapmakla başlayın.
Şeker ve suyu derin bir tencerede güzelce karıştırın.
Ocağın altını orta ateşte açın.
Tencere kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin.
Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Yumurta, tereyağı, sıvı yağı, pudra şekeri, yoğurt, irmik, kabartma tozu, vanilya ve aldığı kadar unu güzelce karıştırıp hamuru yoğurun.
Hindistancevizi ve yumurta beyazını da ekleyip güzelce yoğurmaya devam edin.
Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
Elde ettiğiniz hamurdan küçük parçalar koparın.
Daha önce kullanmadığınız bir tarağın üzerine bastırıp hamur parçasını açın.
Tarağın üzerinde açtığınız küçük hamur parçasının içine ceviz veya badem koyup kapatın.
Daha sonra hamur parçasını taraktan ayırıp ceviz veya badem içinde kalacak şeklinde yuvarlayın.
Tatlının üzerine yumurta sarısını sürüp, badem veya cevizle süsleyip pişirin.
Tatlı biraz ılındıktan üzerine soğuttuğunuz şerbeti dökün. Tatlınız hazır.







Tarak Tatlısı Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri



(2 adet Tarak Tatlısı 8,462 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort