|
Tane Tane Pilav İçin |
|
konuK
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.07.2009
Mesajlar: 58
|
Kısa URL: https://ml.md/lc37935
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2009
1,865 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pişireceğiniz pilavın tane tane ve beyaz olması için tencereye ince bir dilim limon koyun. Mükemmel bir sonuç alacaksınız.
|
Pilavın Tane Tane Olması İçin |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1562 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179729
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2024
59 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pilav yapmadan önce pirincin nişastanın bir kısmını çıkarmak için temiz suyla durulamak önemlidir. Bunu yapmak, pişirme sırasında pirincin yapışma olasılığını azaltır.
Daha sonra bir tencereye su doldurup pirinci ekleyin. Pişirme suyu kaynayınca tavaya bir çay kaşığı limon suyu ekleyin ve hafifçe karıştırın. Limon pirincin yapışmasını önleyecek ve ona tatlı bir narenciye aroması verecektir.
|
Tane Tane Pilavın Püf Noktaları |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1562 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180462
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2024
21 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pirinç pilavını parlak ve tane tane yapmak için yaygın olarak bilinen yöntemlerden biri limon kullanmaktır. Ancak herkesin bilmediği bir başka yöntem de bir tane küp şeker eklemektir.
Evet, tencereye sadece 1 küp şeker atarak pilavın hem parlak olmasını sağlayabilir hem de tane tane dökülen mükemmel bir sonuç elde edebilirsiniz.
Şekerin yanı sıra suya çok az miktarda karbonat eklemek de pilavın beyaz ve parlak görünmesine katkı sağlar. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta, pilavda karbonat miktarını fazla kaçırmamaktır; küçük bir tutam yeterlidir.
Pilavın tane tane olması için ilk dikkat edilmesi gereken nokta, pilavlık pirinç seçmektir. Uzmanlara göre baldo pirinç, pilav yapmak için en uygunu.
Pirinci pişirmeden önce iyice yıkayıp nişastasından arındırmak önemlidir. Ayrıca, pirinci tuzlu suda en az 10 dakika bekletmek, lapa olmasını önleyecektir. Nişastasından tam arındırılmamış pirinç, pişerken su salacak ve pilavın kıvamını bozacaktır.
Pirinçler kavrulurken ocağın altını fazla açmamak ve sürekli karıştırmamak gerekir. Aralıklarla 1-2 dakika kadar karıştırarak her bir pirinç tanesinin kavrulmasını sağlamalısınız.
Eğer pilavı kaşığa alıp hafif salladığınızda tane tane dökülüyorsa, kavurma işlemi doğru yapılmış demektir.
Pilav kavrulduktan sonra ekleyeceğiniz suyun mutlaka kaynar su olması gerekmektedir. Ekstra lezzet katmak için suya bir miktar tereyağı ekleyebilirsiniz.
|
|