|
Tandır Kebabı |
|
Desdamona
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.07.2007
Mesajlar: 25 Şehir: Paris |
Kısa URL: https://ml.md/lc15936
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2007
2,795 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr süt kuzusu
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı salça
2 limonun kabuğu
1 büyük boy patates
1 çay fincanı bezelye (konserve olabilir)
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
1 çay kaşığı kekik
2 uîak boy domates
3 sap maydanoz
2 yaprak kıvırcık salata
Tuz
Etin derisi keskin bir bıçakla çıkartılır. Yarım limonun suyu sıkılır. Daha sonra salça çok hafif sulandırılıp bir çay kaşığı ile etin her bir tarafı iyice bulanır. Üzerine tuz ve kekik serpiştirilir.
Et derin bir tepsiye alınır. Üzerine bir su bardağı su dökülür. Bir yağlı kâğıt tepsinin üzerine kapatılıp tepsi fırına sürülür. Patatesleri soyulur. Doğranıp kızartılır.
Orta ısılı fırında yarım saat bırakılan tandır kebabı çıkarılır. Servis tabağına alınır. Domates, limon kabuğu, patates, maydanoz ve kıvırcık salata yaprağı ile süslenip servis yapılır.
|
Tandır Kebabı |
|
teflon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2006
Mesajlar: 46 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc3780
Gönderme Tarihi: 15.May.2006
2,709 defa indirildi / yazdırıldı
|
650 gr Kuzu Kol
1 Adet Limon
1 Adet Sogan
4 Adet Domates
4 Adet Sivribiber
4 Adet Patates
Karabiber
Tuz
Kuzu kolu yikayip firin tepsisine yerlestirin. Üzerine limon suyunu sikip tuz ve karabiber serpin.
Domates, soğan ve sivri biberleri küçük küçük dograyip kuzu kolun yanina yerlestirin. Kizgin firinda 45 dakika pisirin. Lavaşla servis yapin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 17.04.2024
|
Tandır Kebabı |
|
durbaba
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.09.2006
Mesajlar: 65 Şehir: Vezirköprü |
Kısa URL: https://ml.md/lc9478
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2006
2,679 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bu iş için, iri kuşbaşı koyun eti alınır. Bir süre bekletilerek, terbiye edilir. Sonra fırına özel ve yassıca şişlere dizilir. Bu şişler, dikey yani bir çeşit küçük kuyu biçiminde ve önceden yakılan odun ateşiyle ısıtılmış fırınlara, yine dikey olarak dizilir, pişmeleri kontrol edilerek, tabaklara konulan doğranmış pideler üstüne dizilip sunulurdu, isteyenlerin kebaplarının yanına veya üstlerine yoğurt konur, en üstlerine de yanmış halis tereyağı gezdirilir.
|
|