| 
 
 
 | 
Tandır Kebabı (Konya) | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7994 
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2006 
18,441 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler: 
 
Yağı alınmış 1 kuzu kolu, 
 
2 adet orta boy kuru soğan, 
 
2 adet orta boy havuç, 
 
2 su bardağı sıcak su, 
 
1 yemek kaşığı tane karabiber ve kekik.
 
 
Hazırlanışı: 
 
Yuvarlak dilimlenmiş havuçları ve ince kıyılmış soğanları hafifçe yağlanmış firın kabına yayalım. Üzerine tane karabiber, kekik ve tuz serpelim. Kuzu kolunu firın kabına yerleştirelim ve kenarından 2 su bardağı sıcak suyu gezdirelim. 150 derecede ısıtılmış fırında kuzu kolunun bir yüzü kızarana kadar bekletelim. Sonra ters çevirip diğer yüzünü de kızartalım. Etin piştiğinden emin olunca fırından alalım ve dilimleyerek sıcak servis yapalım.
  
 | 
Kuzu Tandır Kebabı (Konya) | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164691 
Gönderme Tarihi: 07.May.2022 
297 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. kuzu but (kemiksiz ve biraz yağlı)
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
Kekik
 
Tuz
 
Yarım su bardağı su
 
 
Yağ ve kekiği bir kapta karıştırıyoruz, eti sosa buluyoruz. Düdüklü tencerenin içine sosu ile birlikte eti, tuzu ve suyu koyup buhar çıkarana kadar orta ateşte, daha sonra ise düdüğünü kapatıp kısık ateşte 1.5 saat pişiriyoruz. Basıncın çıkmasını bekledikten sonra kapağını açıp kaldıysa suyunu süzüyoruz. Tavaya ya da tencereye biraz yağ koyup, etimizin üzeri hafif kızarana kadar biraz daha pişiriyoruz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |