| 
 | 
| Tandır Ekmeği (Artvin) | 
|  | Asegul Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 157
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc39878 Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2009
 2,698 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Borçka Belediyesi
 
 Ağırlıklı sahil ilçeleri dışındaki yerlerde, esmer buğday unu ile tuğla örülü yer altı tandır fırınlarda çalı ateşi ile pişirilen lezzetli bir ekmek türüdür. Kısa sürede bayatlaması nedeni ile anlık ihityaçlarda kullanılır.
 
 
 | 
| Tandır Gilliği (Artvin) | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc51562 Gönderme Tarihi: 13.May.2010
 2,360 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Un
 Maya
 Tuz
 Su
 
 Bölge insanı hem ekonomik olduğu, hem de doğal maya kullanabildiği için genellikle tandır ekmeği pişirmektedir. Bu yüzden çoğu aile, ekmek için hazırlamış oldukları hamuru fazla tutarak tandir giliği (simidi) de pişirir.
 Un, maya, tuz, su karışımı ile ekmek hamuru yapılır. Elde edilen hamur tandırda ekmek olarak pişirilir. Ekmek pişiminin sonuna doğru, kalan hamur gilik (simit) şekli verilerek pişirilir. Tandırın ısısı da azaldığı için gilikler (simit) ağır ağır pişer, peksimet gibi olur.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |