| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tandır Böreği | 
 
  | 
SonaY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2005 
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58181 
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2010 
3,053 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Hamuru İçin;
 
8 su bardağı un
 
3 su bardağı su
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
250 gr. tereyağı veya margarin
 
2 yemek kaşığı tahin
 
1,5 tatlı kaşığı tuz
 
Harcı İçin;
 
500 gr. kıyma
 
2 orta boy soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
 
1,5 tatlı kaşığı tuz
 
Üzeri İçin;
 
1 adet yumurta
 
Çörekotu
 
 
Tahin ve tereyağı hariç hamuru için verilen tüm malzeme ile  kulak memesinden biraz daha katı bir hamur hazırlayın. Üç parçaya ayırıp her birini yuvarlak hale getirin, üç hamuru da unlanmış bir masada oklava ile yarım cm. kalınlığında ve 40 cm. çapında açın.
 
Eritilmiş ve soğumuş olan tereyağını tahinle iyice karıştırıp bölüştürerek, üç hamura fırça ile sürün ve üçünü ayrı ayrı rulo şeklinde sarıp, kendi çevresinde döndürerek spiral biçimde sarın. Hamurları bir kaba dizip üzerini strec filmle kapayarak, buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
 
Harcı için soğan ve maydanozları incecik kıyın, zeytinyağını tavada kızdırıp soğanları ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Kıyma, tuz, pulbiberi ekleyip karıştırarak 5 dakika kavurun. Maydanozları da ekleyip ateşten alın.
 
Dinlenmiş hamurları, unlanmış masada oklavayla yarım cm. kalınlığında büyük fırın tepsisi için açın, yağlanmış tepsiye ilk katını serip üzerine harcın yarısını ilave edin. Diğer hamuru açıp, harcını üstüne yayarak aynı işlemi tekrarlayın, üçüncü olarak açtığıniı hamuru üzerlerine kaplayıp tepsiden taşan hamurları kesin.
 
Üzerine yumurta sürüp çörekotu serpin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
Tandır Böreği | 
 
  | 
kaktüs 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.08.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118681 
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2016 
1,260 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Sibel Dilci
 
 
Hamuru için:
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
2 su bardağı su veya süt
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
½ paket yağ maya
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
Alabildiği kadar un
 
Arası için:
 
1 paket margarin veya tereyağı
 
½ su bardağı tahin
 
İçi için:
 
Kavrulmuş dana kıyma
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Susam
 
 
Hamur elde etmek için un, yağ, su, tuz, maya ya da kabartma tozunu karıştırıp kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım. Yapılan hamur 2 eşit parçaya ayıralım. İlk hamur oldukça ince açılıp üzerine tahin ve yağ karıştırarak sürelim. Hamurun ortasına bir tabak konularak keselim. Kenardaki parçalar 8 parçaya bölünerek ortadakinin üzerine koyalım. Altta kalan hamurun kenarlarını üstteki hamurların üzerine kapatalım ve aynı biçimde hazırlanan diğer hamurlarla birlikte buzdolabına koyalım. Üst kısmına iç malzemesini yayalım ve üstüne de açılan diğer hamuru koyalım. Yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp böreğin üstüne sürelim. İstenildiği kadar susam serpelim. 180 derecede ısıtılmış fırında böreğin üzeri kızarıncaya dek pişirelim.
 
 
 
  
 | 
 
Tandır Böreği | 
 
  | 
sosyal 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 12.06.2020 
Mesajlar: 18 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151194 
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2020 
423 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
Hamuru için:
 
4 kg un
 
Tuz
 
50 gr maya
 
İçi için:
 
½ kg küflü peynir (ya da az yağlı peynir)
 
1 demet maydanoz
 
2 adet kuru soğan
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
 
Peynir, ince doğranmış soğan, maydanoz, karabiberi karıştırarak iç hazırlayın.
 
Un, tuz ve mayayı, yeterli miktarda suyla yoğurun. 1-1,5 saat üzeri kapalı şekilde mayalanması için bekleyin. Hamur mayalanınca beze yapın. Bezeleri nemli bez altında 10-15 dakika dinlendirin. Her bezeyi elinizle 10-15 cm çapında açıp ortasına içi koyup yarım daire şeklinde kapatın. Tavlanmış olan tandıra yapıştırıp tandırın ağzını kapatın. 20 dakika sonra tandırdan çıkarıp içine tereyağı koyup servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tandır Böreği Tarifleri Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |