Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Fajita Tarifleri > Tamale (5 adet - 15,433 defa bakıldı)

Tamale


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Enchilada Tarifleri
Fajita Tarifleri
Guacamole Tarifleri
Nacho Tarifleri
Quesadilla Tarifleri
Salsa Tarifleri
Taco Tarifleri
Tortilla Tarifleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tamale

bahar gibi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.12.2011
Mesajlar: 69
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc77438
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2012
4,411 defa indirildi / yazdırıldı




6 Çay Kaşığı kırmizı biber
2 Çay Kaşığı kekik
7 Kahve Fincanı su
1 Adet tavuk (haşlanmış kemiklerinden ayrılmış)
3 Su Bardağı tavuk suyu
2 Çay Kaşığı kimyon
4 Diş sarımsak (dövülmüş )
3 Su Bardağı Masa misir unu(MASA hamuru için)
40 Adet kuru mısır yaprağı
300 Gr Margarin

Misir yapraklari kuru oldugu icin biraz ilik suda bekletiyoruz. Sonra ic hazirlama kismi geliyor, “masa” dedikleri ozel misir unlu bir karisimlari var, yukarida belirttigim malzemeler ile masa hamurunu yapiyoruz once, o karisim once misir yapraginin icine sürülüyor ,(Bu yemeği tavuk ya da dana eti ile yapabilirsiniz ben tavuk kulandım Haşlanmış kemiklerinden ayırdığımız tavuk etlerinide kuçük parçalar haline getiriyoruz, diftmek dedigimiz islemi yapiyoruz, diger tum malzemeleri dahil ediyoruz icine, harc hazır olunca mısır yapragına koydugumuz masa’nın (mısır unlu karısim ) uzerine koyuyoruz, üzerine kasar rendesi ilave edip, misir yapragini katlıyoruz. Katladiklarımızı da ince kesilen diger misir yapraklarindan seritler yapip bagliyoruz. Kucuk paketler seklinde oluyor goruntusu. Butün misir yapraklarini ve ic harcınız bitene kadar bu isleme devam ediyoruz.

Not: Bu yemek özel delikli tencerelerde pişiriliyor genelde çünkü buharda pişmişi makbuldur.


Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 02.11.2021


Tamale

azra güven
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.08.2020
Mesajlar: 21
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc152770
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2020
415 defa indirildi / yazdırıldı




https://acunn.com

Masa (Mısır Unlu Hamur) İçin:
3 su bardağı tamale için hazırlanmış masa (mısır unu)
1/2 tatlı kaşığı tuz (konserve tavuk suyu kullanıyorsanız daha az)
1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı Tavuk Suyu ya da hazır tavuk suyu
3/4 su bardağı bitkisel sıvı yağ
Tavuklu İç İçin: (İsteğe bağlı et de olabilir)
2 yemek kaşığı bitkisel sıvı yağ
1 küçük sarı soğan,1/2 cm'lik küpler halinde doğranmış (yaklaşık 3/4 su bardağı)
3 yemek kaşığı kırmızıbiber konservesi, doğranmış ya da 2 adet serrano biberi, sapı ve çekirdekleri alınmış, ince doğranmış
250 gr pişmiş tavuk ya da hindi, iri doğranmış ya da didilmiş
Tuz
Acı kırmızıbiber sosu (tercihe bağlı)

Mısır koçanı kabuklarını hazırlayın: Kurutulmuş mısır koçanı kabuklarının genelde bir tarafı düz, diğer tarafı sivri olur. Tepeden aşağı ve enine 20-23 cm uzunluğunda olan kabuklar idealdir. Daha uzun olanlar (suda bekletildikten sonra) kısaltılabilir, daha kısa olanlar ise üstü üste konabilir. (Hata payı için kendinize birkaç tane fazla bulundurun.) 15 adet uygun ölçüde kabuk seçin. Kabukları elinizle hafifçe ayırın ve büyükçe bir kabın içine koyun. Üstlerini geçecek miktarda soğuk su ilave edin. Kabukların üzerine tabak koyarak suya iyice batırın ve yumuşayana dek, yaklaşık 1 saat bekletin.
Masayı hazırlayın: Tamale için hazırlanmış masayı, tuz ve kabartma tozuyla elektrikli mikser kabında karıştırın. Tavuk suyunu küçük bir tencerede, kısık ateşte üstünden buhar tütene kadar ısıtın. Ocaktan alıp içine bitkisel yağı koyun. Tavuk sulu karışımı, kuru karışımın içine dökün ve pürüzsüz, hafif parlak bir kıvam alana kadar düşük hızda yaklaşık 3 dakika çırpın. (Masayı elle de hazırlayabilirsiniz: Sıvı ve kuru malzemeleri büyük bir kâsede tahta kaşıkla karıştırın. Sonra da yumuşayana ve parlaklaşana ya da kolunuz iflas edene kadar olabildiğince çırpın.) Tavuklu içi hazırlarken kenarda bekletin.
Tavuklu içi hazırlayın: Yağı orta büyüklükte bir tavada, orta ateşte, cızırdayana kadar kızdırın. Soğanı ekleyin ve ölene kadar, yaklaşık 5 dakika karıştırarak pişirin. Biberleri ekleyin ve yine karıştırarak soğanlar kavrulana kadar 1-2 dakika daha pişirin. Pişirdiğiniz soğanı bir karıştırma kabına alın ve kabın içine tavuğu ekleyip malzemeler eşit dağılana kadar karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Tamaleleri hazırlayın: 12 adet 25 cm boyunda mutfak ipi kesin. Mısır kabuklarının suyunu süzün, bir tanesini tezgaha alın. Yaklaşık 1/3 su bardağı miktarda masa hamuru ile mısır kabuğunun orta kısmında 8 cm boyunda 5 cm eninde bir dikdörtgen oluşturun. Baş parmağınızla bastırarak hamurun ortasında derin bir oyuk oluşturun ve bu oyuğu bir yuvarlak yemek kaşığı dolusu tavuklu malzemeyle doldurun.
Mısır kabuğunun üstünü ve altını için üzerine doğru katladıktan sonra sıkı bir paket oluşturabilmek için kenarları da birer birer dolgunun üzerine doğru kapatın. Ancak çok sıkı katlamayın; iç malzeme piştikçe şişecektir. Hazırladığınız tamalelerin her birini, yanlarını tutacak şekilde boydan boya mutfak ipiyle bağlayın. Kenara koyun. Eliniz alıştıktan sonra aynı anda birkaç tanesinin içini doldurabilirsiniz.
Buharlı pişiricinizi hazırlayın. Tamaleleri tek bir tabaka halinde dizin ve iç malzeme iyice pişene kadar, yaklaşık 1 saat pişirin. Pişirme işlemi boyunca buharlı pişiricinin tabanındaki suyu birkaç kez kontrol edin ve gerekiyorsa su ekleyin.
Servis yapmak için: Pişen tamaleleri bir servis tabağına üst üste yığın. Tabağı elden elde dolaştırın, davetlileriniz tamalelerini kendileri açsın. Dilerseniz yanında ayrıca acı kırmızıbiber sosu ikram edin.

Not: Kuru mısır koçanı kabuğunu aktarlardan bulabilir veya internetten sipariş edebilirsiniz. Ayrıca tazesini de haşlayıp kullanabilirsiniz. Masa İspanyolca bilmeyenler ya da bilenler için karmaşık bir kelime olabilir. Hem (öğütülmüş buğday gibi) una, hem de o undan yapılan hamura masa denir. Tamale için bildiğimiz (harina de maiz etiketli) mısır ununu değil, üstünde masa para tamales (tamale unu) yazan öğütülmüş mısırı almaya dikkat edin. Tamale ununda, tamaleye hafif ve süngerimsi dokusunu kazandıran misket limonu (yeşil limon) da bulunur.



Tamale

navteks
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.08.2020
Mesajlar: 27
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc152798
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2020
415 defa indirildi / yazdırıldı




200 gram kuru mısır yaprağı
500 gram yeşil domates
4 adet acı yeşil biber
4 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı tavuk suyu
500 gram didiklenmiş tavuk eti
Yarım demet taze kişniş
Hamuru için:
1,5 su bardağı biraz fazla tereyağı
1,5 çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
4 su bardağı masa (tortilla için üretilmiş özel mısır unu)
2 su bardağı sıcak su
2 su bardağı tavuk suyu

Mısır kabuklarını büyük bir kaba koyup üzerine su ekleyin.
Tabak gibi bir ağırlıkla bastırarak suyun içinde kalmasını sağladığınız kabukları 3 saat ila 1 gün suda bekleterek yumuşamalarını sağlayın.
Tavuğu 1 litre kadar suyla haşlayıp süzün.
Etlerini didikleyip daha sonra kullanmak üzere kenara alın.
Fırının ızgara kısmını açıp ısıtmaya başlayın.
Bir fırın tepsisinin tabanına alüminyum folyo serip yeşil domatesleri dizin.
Domatesleri fırına verip 5 dakika pişirin.
Çıkarıp alt üst edin ve yeniden 5 dakikalığına fırına verin.
Domatesleri suyuyla birlikte mutfak robotuna alın ve ılınmasını bekleyin.
Yeşil biberleri ve sarımsağı da ilave edip pürüzsüz bir püre kıvamına gelene kadar robottan geçirin.
Zeytinyağını tavada ısıtıp hazırladığınız domates püresini içine ilave edin.
Sık sık karıştırarak 5 dakika kadar kaynattığınız sosa 2 su bardağı tavuk suyu ekleyin.
Altını kısıp sosun kıvamı koyulaşana kadar 40 dakika civarı pişirin.
Tuzu, tavuk etlerini ve ince doğranmış kişnişi de ekleyip karıştırın.
Altını kapatıp soğumaya bırakın.
Mısır ununu 2 su bardağı ılık suyla ıslatıp yumuşatın.
Hamur için tereyağı, tuz ve kabartma tozunu derin bir kaseye alıp mikserlere yumuşak olana kadar çırpın.
Mısır ununu 4 aşamada tereyağına ekleyin ve hamurunuzu elde edin.
Eğer hamurun kıvamı çok sertse azar azar tavuk suyu ekleyerek yumuşatın.
Tencerenin tabanına buharda pişirme aparatını yerleştirip su koyun.
Aparatın üzerini mısır kabuklarıyla kaplayın.
İki kabuğu tezgaha yayıp kare şekli elde edin.
Karenin üzerini kenarları boş kalacak şekilde hazırladığınız hamurla kaplayın.
Üzerine bir yemek kaşığı tavuklu harçtan yerleştirip tamaleyi hediye paketi yapar gibi katlayarak sarın. (İki ucunu kapatıp yatay pişirebilir ya da bir ucunu açık bırakıp tencereye dik oturtabilirsiniz. Bu durumda kalan boşlukları buluşturduğunuz folyo ile doldurun.)
Tencereyi ocağa alıp suyu kaynatın.
Su kaynağınca kapağı kapatıp içindeki hamur sertleşene ve mısır yaprağından kolayca ayrılana kadar (45 dakika civarı) buharda pişirin. Arada tencereye sıcak su ekleyebilirsiniz.
10 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.



Tamales

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc160698
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2021
308 defa indirildi / yazdırıldı




Tamales, Amerika kıtasında yaygın olarak tüketilen, içinde çeşitli malzemeler olan hamurun, mısır veya muz yaprağına sarılarak buharda pişirilmesiyle hazırlanan yiyecektir. Mezoamerikalılar tarafından çok sevilir ve yılbaşı günleri sıklıkla tüketilir.



Tamale

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176668
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2024
169 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

3 su bardağı mısır unu
2 su bardağı tavuk suyu
3/4 su bardağı bitkisel yağ
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Tavuklu iç harç için:
1 adet küçük sarı soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kırmızı biber konservesi
250 gram pişmiş tavuk eti (iri doğranmış)
Acı biber sosu
Tuz

Mısır koçanı kabuklarını hazırlamak için; Kurutulmuş mısır koçanlarının bir yönü düz, diğer tarafı ise sivri olur.
15 adet uygun boyutta koçan seçin ve geniş bir kabın içerisine dizin. Üzerini biraz geçecek şekilde soğuk su ekleyin.
Kabukların üzerine bir tabak koyarak suya doğru batırın ve yaklaşık 1 saat bekletin.
Mısır unu hamuru için; Tuz, kabartma tozu ve mısır ununu bir mikser ile karıştırın.
Küçük tencerenin içerisine tavuk suyu ekleyin ve kısık ateşte buhar tütene kadar ısıtın. Isınan tavuk suyunun içerisine bitkisel yağı ekleyin ve karıştırın.
Tavuk suyu karışımını, mısır unlu karışıma ekleyin ve 3-4 dakika mikserle çırpın.
Tavuklu iç harç için; Bir tavaya yağı dökün ve orta ateşte kızdırın. Kızan yağın içerisine doğranmış soğanı ekleyin ve 5 dakika kavurun.
Ardından biberi de ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Pişen soğanları karıştırma kabına alın ve üzerine pişmiş doğranmış tavuk etini ilave edin.
Tavukların üzerine tuz ve karabiber ekledikten sona özdeşleşmesi için karıştırın.
Tamaleleri hazırlamak için; 12 tane 25 cm boyutlarında mutfak ipi kesin.
Mısır kabuklarının suyunu süzdükten sonra bir tanesini mutfak tezgahına alın.
Kabuğun içerisine bir yemek kaşığı mısır unu hamurundan ekleyin ve orta kısmını çukur olacak şekilde açın.
Oyuğun içerisine tavuklu iç harç ilave edin. Kabuğun altını ve üstünü kapattıktan sonra kenarlarını da kapatın.
Bu aşamada koçanları çok sıkı kapatmamak gerekir. İç malzeme piştikçe şişecektir.
Kapattığınız koçanları mutfak ipiyle sarın ve bağlayın.
Tüm tamalelere bu işlemi uyguladıktan sonra buharlı pişiricinin içerisine tamaleleri dizin.
Ancak tek kat olması gerektiğini unutmayın.
Buharlı pişiriciye su ilave edin ve 1 saat boyunca pişirin.
Pişen tamaleleri servis tabağına dizebilirsiniz.
Tamaleyi, acı biber sosu ile birlikte servis edebilirsiniz.







Tamale Tarifleri Fajita Tarifleri



(5 adet Tamale 15,433 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort