| 
 
| 
 
 
 | 
 
Talaş Böreği | 
 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc48944 
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2010 
1,929 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzeme:
 
10 dilim milföy hamuru
 
500 gram kuşbaşı et
 
1 adet soğan
 
1 tatlı kaşığı salça
 
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 su bardağı su
 
1 adet yumurta
 
Yeteri kadar Tuz, karabiber
 
 
Soğanı yemeklik doğrayıp kuşbaşı etle birlikte bir tencereye alıp kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Dolmalık fıstık ve kekiği ekleyip iyice karıştırın. Üzerine 1 su bardağı su ekleyip etler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp tuz ve karabiber ile tatlandırın. Donmuş hamurları oda sıcaklığında bekleterek yumuşatın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 5 adet milföy hamurun aralıklarla yerleştirin. Hazırladığınız iç harcını hamurların üzerine paylaştırın. Kalan milföy hamurlarını etlerin üzerine yerleştirip kenarlarını sıkıca kapatın. 1 yumurtanın sarısını fırça yardımı ile üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
  
 | 
 
Talaş Böreği | 
 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc29965 
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2008 
2,150 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler
 
10 adet milföy hamuru,
 
½ kg. hindi but kuşbaşı,
 
1 çay kaşığı karabiber,
 
3-4 yemek kaşığı konserve bezelye,
 
2 yemek kaşığı İçim Tereyağı,
 
1 yemek kaşığı kekik,
 
3-4 yemek kaşığı Bizim Mutfak Un,
 
1 yemek kaşığı Bizim Mutfak Lezzet Tuzu,
 
1 yumurta,
 
3 soğan,
 
1 havuç.
 
 
Hazırlanışı
 
Hindi etlerinin üzerine 1 çay bardağı su ekleyip haşlayın. Suyunu çekince tereyağını ekleyin. Piyazlık doğranmış soğanları ilave edin. Havuçları zar şeklinde doğrayıp soğanla birlikte kavurun. Kekik, karabiber ve lezzet tuzu ekleyin. Karıştırıp, bezelyeleri ilave edin. 2 adet milföy hamurunu ayırın. Tezgahın üzerini unlayıp her bir milföy hamurunu enine ve boyuna merdane ile inceltin. Ortasına 2 yemek kaşığı harç koyup, bohça şeklinde kapatın. Kapanan yer alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Ayırdığınız milföy hamurlarını şeritler halinde keserek böreklerin üzerine dekore edin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında kızartın.
 
 
 ML® Talaş Böreği için tıklayın
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Talaş Böreği Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |