| 
 
 
 | 
Talaş Böreği | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159014 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2021 
367 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
300 gram kuşbaşı yağsız dana eti
 
1 adet soğan
 
Yarım çay bardağı su
 
1 kavanoz garnitür
 
6 adet milföy hamuru
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
Tereyağını tavada eritin. Kuşbaşı eti ilave edip, yaklaşık 10 dakika kavurun. Piyazlık doğranmış soğanı ilave edip, kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Suyu katıp, tavanın ağzı kapalı olarak kısık ateşte 15 dakika pişirin. Üzerine garnitürü ilave edip, karıştırın. Pişen malzemenin suyunu süzün. Yumuşamış milföy hamurlarını elinizle açın. Ortalarına etli harcı pay edin. Hamurların uçlarını mektup zarfı gibi çapraz gelecek şekilde birbirine yapıştırın. Yapıştırdığınız uçlar alta gelecek biçimde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Talaş Böreği | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161740 
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2021 
351 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram sote kuşbaşı
 
1 adet orta boy kuru soğan
 
1 su bardağı haşlanmış bezelye
 
2 adet orta boy haşlanmış havuç
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
½ tatlı kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı dağ kekiği
 
1/ 2çay kaşığı tuz
 
½ su bardağı sıcak su
 
10 adet milföy hamuru
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
 
1 yemek kaşığı çörekotu
 
2 yemek kaşığı ayıklanmış ay çekirdeği ya da susam
 
 
Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Sote kuşbaşı etleri mümkün olduğunca küçültün.
 
Ayıklanmış bezelye tanelerini kaynar suda haşlayın. Renk ve besin değerlerini kaybetmemesi için soğuk-buzlu suya atıp şoklayın. Suyunu süzüp bekletin.
 
Kabuğunu soyduktan sonra kısa bir süre haşladığınız havucu minik küpler halinde kesin.
 
Tereyağı ve zeytinyağını küçük bir tencerede eritin. Sote kuşbaşı etleri yüksek ateşte hafif bir renk alana kadar kavurun. Kuru soğanları ekleyip pişirme işlemini sürdürün.
 
Domates salçasını katıp karıştırın. Haşlanmış bezelye, havuç ve sıcak suyu ekledikten sonra kapağı kapalı tencerede etler yumuşayana kadar pişirin. Suyunu çeken etli iç harcı tuz ve dağ kekiğiyle lezzetlendirin. Ilınması için dinlendirin.
 
Oda ısısında çözdürdüğünüz milföy hamurlarının orta kısımlarına hazırladığınız etli iç harçtan koyun. Üçgen ya da kare şeklinde kapatın.
 
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirdiğiniz böreklerin üzerine ayçiçek yağıyla çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörek otu ve ay çekirdeği içi serpiştirin.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Milföy Hamuru İle Talaş Böreği | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170694 
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2023 
336 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Dana Kuşbaşı 400 Gram
 
Bezelye 1 Su Bardağı
 
Havuç 2 Adet
 
Soğan 1 Adet
 
Milföy Hamuru 12 Yaprak
 
 
Soğanı yemeklik doğrayın. Havucu küp şeklinde kesin. Düdüklü tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyduktan sonra soğan, kuşbaşı et, havuç ve bezelyeleri koyup pişirin. Fırınınızı 175 derecede önceden ısıtın. Her bir milföy hamurunu 2'ye bölün. Böylece 24 parça elde etmiş olursunuz. Ortalarına hazırladığınız içten koyup rulo şeklinde kapatın. Ruloların kenarlarını bastırarak kapatın. Börek içiniz artarsa derin dondurucuda bir sonraki kullanım için saklayabilirsiniz...
 
Fırın tepsinize COOK yağlı pişirme kağıdını serin. Hazırladığınız börekleri yerleştirdikten sonra önceden ısıttığınız fırında 35-40 dakika üstleri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Talaş böreğiniz hazır.
 
 
 
  
 | 
Milföyde Talaş Böreği | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159165 
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2021 
329 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
8 adet milföy hamuru
 
400 gram kuşbaşı dana eti
 
Yeteri kadar su
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet soğan
 
2 adet küçük boy havuç
 
Yarım su bardağı dondurulmuş bezelye
 
5 dal maydanoz
 
1 adet yumurta sarısı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Susam
 
 
İç harcı için eti bir tencereye alıp suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerine sıcak su ekleyip yumuşayana dek haşlayın. Tereyağını ayrı bir tavaya alıp, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine ince kıyılmış havucu ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup bezelye katın. Et, tuz ve karabiber ilave edin ve sebzeler yumuşayana dek kavurun. Kıyılmış maydanoz katıp, ocaktan alın. Milföy hamurlarını yumuşayana dek oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra içlerine etli harçtan koyup, üçgen şeklinde kapatın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
 
 
 
  
 | 
Talaş Böreği | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173082 
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2023 
277 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.bim.com.tr
 
 
16 adet Lezzethane milföy
 
Yarım paket Dost krema
 
Yarım paket Tazem tavuk göğüsü
 
1 su bardağı Mutfağım dondurulmuş bezelye
 
1 su bardağı Mutfağım dondurulmuş mısır
 
2 çorba kaşığı Sole ayçiçek yağı
 
1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz
 
1 çay kaşığı Destan karabiber
 
1 çay kaşığı pul biber
 
Üzeri için:
 
1 adet Bili Bili yumurta sarısı
 
1 tutam Destan susam
 
1 tutam Destan çörekotu
 
 
Tavayı ocağa alın ve üzerine 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı ekleyin. Yağ kızmaya başlayınca üzerine 1,5 adet küçük küpler halinde doğranmış tavuk göğüslerini ekleyin. Tavukları hafif renk alıncaya kadar yaklaşık 10 dakika soteleyin.
 
Sotelenen tavuklara 1’er su bardağı dondurulmuş bezelye ve dondurulmuş mısır ekleyip 2 dakika daha karıştırarak pişirin. Üzerine yarım paket krema ekleyin ve kremanın sıcak ile açılmasını sağlayın. İç harcı lezzetlendirmek için üzerine 1’er çay kaşığı tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. İç harcı soğutun.
 
Tezgâha milföyleri alın ve hafif çözülen milföy yapraklarını bir miktar uzatarak açın. Milföyleri ikiye kesin ve alt taban milföye 2 çorba kaşığı kadar harçtan ekleyin. Üzerine diğer kapağı kapatın. Milföyleri birbirine yapışmasını sağlayın. Dilerseniz bir çatal ile de bu işlemi yapabilirsiniz.
 
Hazırlanan milföyleri yağlı kâğıt serili fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine 1 adet yumurta sarısı sürün. Fırına gitmeye hazır olan milföylerin üzerine susam ve çörekotu serpin.
 
Milföyleri 180 derece fansız fırında 20 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Talaş Böreği | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172370 
Gönderme Tarihi: 31.May.2023 
201 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
 
 
1 adet küçük boy havuç, soyulmuş
 
60 g tereyağı veya sadeyağ
 
1 diş sarımsak, ince kıyılmış
 
1 adet küçük boy soğan, yarım halka doğranmış
 
300 g kuzu kuşbaşı et 
 
60 g haşlanmış iç bezelye
 
½ çay kaşığı karabiber, arzuya göre
 
½ tatlı kaşığı tuz 
 
½ tatlı kaşığı kekik
 
½ demet maydanoz, ince kıyılmış
 
1 adet yumurta, çırpılmış
 
6 adet milföy hamuru 
 
Dekor için:
 
2 adet milföy hamuru
 
 
Havucu ortadan ikiye bölün. Uzunlamasına üç eşit parçaya ayırın ve küçük küçük doğrayın. 
 
Yağı tavada eritip kızdırın. Sarımsağı katıp çevirin. Havucu ilave ederek rengi hafifçe dönünceye kadar kavurun. 
 
Soğanları ekleyin ve 2 dakika kavurup kuşbaşı doğranmış etleri tavaya boşaltın. Karıştırarak 4-5 dakika pişirin. 
 
Bezelyeleri ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin. Karabiber, tuz ve kekik ekip, karıştırarak biraz daha kavurun. Et yumuşayıncaya kadar, 30-35 dakika pişirin.
 
Ocağı söndürüp, hazırladığınız harcı geniş bir kaba boşaltın. Maydanozları ilave edip harmanlayın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
 
Bir fırçayla milföy hamurlarının kenarlarına çırpılmış yumurtadan sürüp, ortalarına hazırladığınız harcı koyun.
 
Uçlarını bohça şeklinde birleştirin. Açılmaması için yumurta sürdüğünüz milföy hamurlarının kenarlarını iyice birbirine yapıştırın ve ters çevirerek tepsiye dizin. Üstlerine yumurta sürün.
 
Bir milföy hamurunu 1 santim eninde şeritler oluşturacak şekilde kesin ve böreklerin üstüne çapraz olarak yerleştirin. Üstlerine tekrar yumurta sürün. 
 
Önceden 200°C’ye ısıtılmış fırının orta rafında 20 dakika pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |