Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Pazılı Börek Tarifleri > Talaş Böreği (Milföy) (26 adet - 1,060,392 defa bakıldı)

Talaş Böreği (Milföy)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Talaş Böreği

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc173082
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2023
178 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.bim.com.tr

16 adet Lezzethane milföy
Yarım paket Dost krema
Yarım paket Tazem tavuk göğüsü
1 su bardağı Mutfağım dondurulmuş bezelye
1 su bardağı Mutfağım dondurulmuş mısır
2 çorba kaşığı Sole ayçiçek yağı
1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz
1 çay kaşığı Destan karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için:
1 adet Bili Bili yumurta sarısı
1 tutam Destan susam
1 tutam Destan çörekotu

Tavayı ocağa alın ve üzerine 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı ekleyin. Yağ kızmaya başlayınca üzerine 1,5 adet küçük küpler halinde doğranmış tavuk göğüslerini ekleyin. Tavukları hafif renk alıncaya kadar yaklaşık 10 dakika soteleyin.
Sotelenen tavuklara 1’er su bardağı dondurulmuş bezelye ve dondurulmuş mısır ekleyip 2 dakika daha karıştırarak pişirin. Üzerine yarım paket krema ekleyin ve kremanın sıcak ile açılmasını sağlayın. İç harcı lezzetlendirmek için üzerine 1’er çay kaşığı tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. İç harcı soğutun.
Tezgâha milföyleri alın ve hafif çözülen milföy yapraklarını bir miktar uzatarak açın. Milföyleri ikiye kesin ve alt taban milföye 2 çorba kaşığı kadar harçtan ekleyin. Üzerine diğer kapağı kapatın. Milföyleri birbirine yapışmasını sağlayın. Dilerseniz bir çatal ile de bu işlemi yapabilirsiniz.
Hazırlanan milföyleri yağlı kâğıt serili fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine 1 adet yumurta sarısı sürün. Fırına gitmeye hazır olan milföylerin üzerine susam ve çörekotu serpin.
Milföyleri 180 derece fansız fırında 20 dakika pişirin.



Talaş Böreği

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172370
Gönderme Tarihi: 31.May.2023
102 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

1 adet küçük boy havuç, soyulmuş
60 g tereyağı veya sadeyağ
1 diş sarımsak, ince kıyılmış
1 adet küçük boy soğan, yarım halka doğranmış
300 g kuzu kuşbaşı et
60 g haşlanmış iç bezelye
½ çay kaşığı karabiber, arzuya göre
½ tatlı kaşığı tuz
½ tatlı kaşığı kekik
½ demet maydanoz, ince kıyılmış
1 adet yumurta, çırpılmış
6 adet milföy hamuru
Dekor için:
2 adet milföy hamuru

Havucu ortadan ikiye bölün. Uzunlamasına üç eşit parçaya ayırın ve küçük küçük doğrayın.
Yağı tavada eritip kızdırın. Sarımsağı katıp çevirin. Havucu ilave ederek rengi hafifçe dönünceye kadar kavurun.
Soğanları ekleyin ve 2 dakika kavurup kuşbaşı doğranmış etleri tavaya boşaltın. Karıştırarak 4-5 dakika pişirin.
Bezelyeleri ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin. Karabiber, tuz ve kekik ekip, karıştırarak biraz daha kavurun. Et yumuşayıncaya kadar, 30-35 dakika pişirin.
Ocağı söndürüp, hazırladığınız harcı geniş bir kaba boşaltın. Maydanozları ilave edip harmanlayın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Bir fırçayla milföy hamurlarının kenarlarına çırpılmış yumurtadan sürüp, ortalarına hazırladığınız harcı koyun.
Uçlarını bohça şeklinde birleştirin. Açılmaması için yumurta sürdüğünüz milföy hamurlarının kenarlarını iyice birbirine yapıştırın ve ters çevirerek tepsiye dizin. Üstlerine yumurta sürün.
Bir milföy hamurunu 1 santim eninde şeritler oluşturacak şekilde kesin ve böreklerin üstüne çapraz olarak yerleştirin. Üstlerine tekrar yumurta sürün.
Önceden 200°C’ye ısıtılmış fırının orta rafında 20 dakika pişirin.


Milföy Hamuru İle Talaş Böreği

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc170694
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2023
225 defa indirildi / yazdırıldı




https://cook.com.tr

Dana Kuşbaşı 400 Gram
Bezelye 1 Su Bardağı
Havuç 2 Adet
Soğan 1 Adet
Milföy Hamuru 12 Yaprak

Soğanı yemeklik doğrayın. Havucu küp şeklinde kesin. Düdüklü tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyduktan sonra soğan, kuşbaşı et, havuç ve bezelyeleri koyup pişirin. Fırınınızı 175 derecede önceden ısıtın. Her bir milföy hamurunu 2'ye bölün. Böylece 24 parça elde etmiş olursunuz. Ortalarına hazırladığınız içten koyup rulo şeklinde kapatın. Ruloların kenarlarını bastırarak kapatın. Börek içiniz artarsa derin dondurucuda bir sonraki kullanım için saklayabilirsiniz...
Fırın tepsinize COOK yağlı pişirme kağıdını serin. Hazırladığınız börekleri yerleştirdikten sonra önceden ısıttığınız fırında 35-40 dakika üstleri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Talaş böreğiniz hazır.



Talaş Böreği

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161740
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2021
236 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram sote kuşbaşı
1 adet orta boy kuru soğan
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 adet orta boy haşlanmış havuç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
½ tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı dağ kekiği
1/ 2çay kaşığı tuz
½ su bardağı sıcak su
10 adet milföy hamuru
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı çörekotu
2 yemek kaşığı ayıklanmış ay çekirdeği ya da susam

Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Sote kuşbaşı etleri mümkün olduğunca küçültün.
Ayıklanmış bezelye tanelerini kaynar suda haşlayın. Renk ve besin değerlerini kaybetmemesi için soğuk-buzlu suya atıp şoklayın. Suyunu süzüp bekletin.
Kabuğunu soyduktan sonra kısa bir süre haşladığınız havucu minik küpler halinde kesin.
Tereyağı ve zeytinyağını küçük bir tencerede eritin. Sote kuşbaşı etleri yüksek ateşte hafif bir renk alana kadar kavurun. Kuru soğanları ekleyip pişirme işlemini sürdürün.
Domates salçasını katıp karıştırın. Haşlanmış bezelye, havuç ve sıcak suyu ekledikten sonra kapağı kapalı tencerede etler yumuşayana kadar pişirin. Suyunu çeken etli iç harcı tuz ve dağ kekiğiyle lezzetlendirin. Ilınması için dinlendirin.
Oda ısısında çözdürdüğünüz milföy hamurlarının orta kısımlarına hazırladığınız etli iç harçtan koyun. Üçgen ya da kare şeklinde kapatın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirdiğiniz böreklerin üzerine ayçiçek yağıyla çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörek otu ve ay çekirdeği içi serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.



Talaş Böreği

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc159178
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2021
313 defa indirildi / yazdırıldı




2 çorba kaşığı yağ
200 gram dana eti
1 adet soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı konserve bezelye
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
4 adet milföy hamuru
1/2 çay bardağı su
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Susam
Çörekotu
Tepsiyi yağlamak için:
1 çorba kaşığı yağ

Yağı tencereye alın ve eritin. Üzerine et, tuz ve karabiber ekleyin. Suyunu salıp çekene kadar kavurun. Piyazlık doğranmış soğanı ilave edin. Soğanın rengi dönene kadar kavurun. Kıyılmış sivri biber ve rendelenmiş domatesi de ekleyin. Birkaç dakika kavurup, bezelyeyi ilave edin ve suyunu çekene kadar kısık ateşte kavurun. Üzerine kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyin. Karışımı biraz ılıtın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz milföy hamurlarının ortasına hazırladığınız harçtan koyup bohça şeklinde kapatın. Börekleri yağladığınız fırın tepsisine ters çevirip yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Not: Talaş böreği yaparken, milföy hamurlarını kullanmadan önce oda sıcaklığında 5 dakika kadar bekletirseniz şekillendirmeniz daha kolay olacaktır.



Milföyde Talaş Böreği

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc159165
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2021
218 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

8 adet milföy hamuru
400 gram kuşbaşı dana eti
Yeteri kadar su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 adet küçük boy havuç
Yarım su bardağı dondurulmuş bezelye
5 dal maydanoz
1 adet yumurta sarısı
Tuz
Karabiber
Susam

İç harcı için eti bir tencereye alıp suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerine sıcak su ekleyip yumuşayana dek haşlayın. Tereyağını ayrı bir tavaya alıp, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine ince kıyılmış havucu ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup bezelye katın. Et, tuz ve karabiber ilave edin ve sebzeler yumuşayana dek kavurun. Kıyılmış maydanoz katıp, ocaktan alın. Milföy hamurlarını yumuşayana dek oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra içlerine etli harçtan koyup, üçgen şeklinde kapatın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.



Talaş Böreği

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc159014
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2021
249 defa indirildi / yazdırıldı




1 çorba kaşığı tereyağı
300 gram kuşbaşı yağsız dana eti
1 adet soğan
Yarım çay bardağı su
1 kavanoz garnitür
6 adet milföy hamuru
Tuz
Karabiber
1 adet yumurta sarısı

Tereyağını tavada eritin. Kuşbaşı eti ilave edip, yaklaşık 10 dakika kavurun. Piyazlık doğranmış soğanı ilave edip, kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Suyu katıp, tavanın ağzı kapalı olarak kısık ateşte 15 dakika pişirin. Üzerine garnitürü ilave edip, karıştırın. Pişen malzemenin suyunu süzün. Yumuşamış milföy hamurlarını elinizle açın. Ortalarına etli harcı pay edin. Hamurların uçlarını mektup zarfı gibi çapraz gelecek şekilde birbirine yapıştırın. Yapıştırdığınız uçlar alta gelecek biçimde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.



Talaş Böreği

piano
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.08.2020
Mesajlar: 20
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc152482
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2020
555 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram sote kuşbaşı
1 adet orta boy kuru soğan
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 adet orta boy haşlanmış havuç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı dağ kekiği
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı sıcak su
10 adet milföy hamuru
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı çörek otu
1 yemek kaşığı susam

Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Sote kuşbaşı etleri mümkün olduğunca küçültün.
Ayıklanmış bezelye tanelerini kaynar suda haşlayın. Renk ve besin değerlerini kaybetmemesi için soğuk-buzlu suya atıp şoklayın. Suyunu süzüp bekletin.
Kabuğunu soyduktan sonra kısa bir süre haşladığınız havucu minik küpler halinde kesin.
Tereyağı ve zeytinyağını küçük bir tencerede eritin. Sote kuşbaşı etleri yüksek ateşte hafif bir renk alana kadar kavurun. Kuru soğanları ekleyip pişirme işlemini sürdürün.
Domates salçasını katıp karıştırın. Haşlanmış bezelye, havuç ve sıcak suyu ekledikten sonra kapağı kapalı tencerede etler yumuşayana kadar pişirin. Suyunu çeken etli iç harcı tuz ve dağ kekiğiyle lezzetlendirin. Ilınması için dinlendirin.
Oda ısısında çözdürdüğünüz milföy hamurlarının orta kısımlarına hazırladığınız etli iç harçtan koyun. Üçgen ya da kare şeklinde kapatın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirdiğiniz böreklerin üzerine ayçiçek yağıyla çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörek otu ve ay çekirdeği içi serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin.



Milföy Hamuruyla Talaş Böreği

Neşeli
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 21
Şehir: Gölbaşı
Kısa URL: https://ml.md/lc152149
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2020
720 defa indirildi / yazdırıldı




10 adet milföy hamuru
250 gram küçük doğranmış kuşbaşı et
Yarım su bardağı bezelye
1 adet havuç
1 adet patates
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
Çörekotu
1 adet yumurta sarısı

Etler iyice kızdırdığınız bir tencerede sularını salıp çekene kadar soteleyin.
Havuç ve patatesi soyup küp küp doğradıktan sonra hafifçe haşlayıp süzün.
Bezelyeleri de aynı şekilde haşlayın ve süzün.
Sebzeleri etlere ilave edip tuz ve karabiberi de ekleyerek harmanlayın.
Milföy hamurlarını dondurucudan çıkarıp bir süre yumuşamalarını bekleyin.
Ardından ortadan ikiye bölüp 20 adet kare elde edin.
Karelerin ortalarına etli harçtan bir yemek kaşığı kadar koyup hamurun dört köşesini ortada birleştirip elinizle açılmayacak şekilde yapıştırın.
Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın.
Tepsiye pişirme kağıdı serip börekleri birleştirme yerleri alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin.
Yumurta sarısını çırpın ve bir fırçayla böreklerin üzerine sürün.
Çörekotunu da serpip tepsiyi fırına verin.
Börekleriniz puf puf kabarıp kızardığında tepsiyi fırından alın.
İlk sıcağı çıkınca servis edin.



Milföylü Talaş Böreği

kuruş
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.11.2019
Mesajlar: 34
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc146891
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2019
627 defa indirildi / yazdırıldı




15 adet milföy hamuru
750 g kuzu kuşbaşı et
250 g haşlanmış bezelye
2 adet havuç
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı doğranmış dereotu
1 yumurtanın sarısı
Çörek otu

Etleri yıkayıp tencereye koyun. (eğer et çok yağlı ise yağlarını temizleyin.)
Etler bıraktığı suyu çekene kadar ara sıra karıştırarak ve kapağı kapalı olarak pişirin.
Tencereye tuz, karabiber, kekik ve dereotunu ekleyin.
Havuçların kabuklarını kazıyın. bezelye büyüklüğünde küpler halinde doğrayın. bunu pişmekte olan etin üzerine ekleyip 2-3 dakika kavurun.
Bezelyelerin suyunu süzüp tencereye ekleyin ve karıştırın. ateşi söndürüp etin soğumasını bekleyin.
Buzluktan çıkardığınız milföyleri tepsiye tek sıra halinde dizin. (etler soğurken milföyler de çözülmüş olacaktır.) hamurların ortasına bir yemek kaşığı etli harçtan koyun ve bohça gibi kapatın. kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye aralıklarla dizin. üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. önceden ısıtılmış 200 C fırında pişirin.


Milföy Hamurundan Talaş Böreği

kuruş
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.11.2019
Mesajlar: 34
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc146892
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2019
819 defa indirildi / yazdırıldı




10 adet milföy hamuru
250 gram ufak doğranmış yağsız kuşbaşı et
1 adet küçük boy domates
Yarım su bardağı bezelye
1'er adet havuç ve patates
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
Çörekotu
1 adet yumurta sarısı

Havuç ve patatesi yarı yarıya haşlayın. Küçük küpler şeklinde doğrayın. Bir tencerede kuşbaşı eti kendi suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. İçine küp doğranmış domatesi katıp 1- 2 dakika kavurun. Milföy hamurunu düz bir zemin üzerine yayın. Yarısına karışımdan koyup, diğer yarısını harcın üzerine örtün. Milföyler bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.



Talaş Böreği

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc113334
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2015
1,752 defa indirildi / yazdırıldı




2 Çorba Kaşığı (70 Gr) Margarin
200 Gram Doğranmış Kuzu Eti
1 Adet Soğan
2 Adet Domates
2 Adet Sivri Biber
Tuz, Karabiber
1 Çay Bardağı Konserve Bezelye
1/2 Demet Dereotu Ve Maydanoz
4 Adet Milföy Hamuru
Üzeri için:
1 Adet Yumurta Sarısı Susam Ve Çörekotu
Tepsiyi yağlamak için:
1 Çorba Kaşığı (35 Gr) Margarin

Margarini tencereye alın ve eritin. Üzerine et, tuz ve karabiber ekleyin. Suyunu salıp çekene kadar kavurun. Piyazlık doğranmış soğanı ilave edin. Soğanın rengi dönene kadar kavurun. Kıyılmış sivri biber ve rendelenmiş domatesi de ekleyin. Birkaç dakika kavurup, bezelyeyi ilave edin ve suyunu çekene kadar kısık ateşte kavurun. Üzerine kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyin. Karışımı biraz ılıtın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz milföy hamurlarının ortasına hazırladığınız harçtan koyup bohça şeklinde kapatın. Börekleri margarinle yağladığınız fırın tepsisine ters çevirip yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece üzeri kızarana kadar pişirin.

Püf Noktası: Talaş böreği yaparken, milföy hamurlarını kullanmadan önce oda sıcaklığında 5 dakika kadar bekletirseniz şekillendirmeniz daha kolay olacaktır.



Talaş Böreği

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc95658
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2014
1,971 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2007


10 adet milföy hamuru
½ kg. hindi but kuşbaşı
1 çay kaşığı karabiber
3-4 yemek kaşığı konserve bezelye
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kekik
3-4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tuz
1 yumurta
3 soğan
1 havuç
Çörekotu

Hindi etlerinin üzerine 1 çay bardağı su ekleyip haşlayınız.
Suyunu çekince tereyağını ekleyiniz.
Piyazlık doğranmış soğanları ilave ediniz.
Havuçları zar şeklinde doğrayıp soğanla birlikte kavurunuz.
Kekik, karabiber ve tuz ekleyiniz.
Bezelyeleri ilave ediniz.
2 adet milföy hamurunu ayırınız.
Tezgahı unlayıp her bir milföy hamurunu enine ve boyuna merdane ile inceltiniz.
Ortasına 2 yemek kaşığı harç koyup bohça şeklinde kapatınız.
Kapanan yer alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriniz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpiniz.
180 0C ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.



Talaş Böreği

gong
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.07.2013
Mesajlar: 50
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc90912
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2013
1,927 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram kıyma
1 soğan
2 sivri biber
1 çorba kaşığı salça
2 domates
6 yaprak milföy hamuru

Öncelikle iç malzemesi için tereyağını eritip kıyma ve soğanı 5 dakika kadar kavurun. Üzerine salçayı, rendelenmiş domatesi, doğranmış sivri biberi de ekleyip karıştırın. Bu karışımı biraz soğumaya bırakın. Daha sonra milföy karelerinin içlerine bölüştürün. Zarf şeklinde kapatıp katlı yeri alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizin. Üzerine isterseniz yumurta sürün. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya dek pişmeye bırakın. İftar zamanı tekrar ısıtmak için tava kullanabilirsiniz.


Fotoğraf "elmalı" tarafından gönderildi. 17.10.2018


MİLFÖY TALAŞ BÖREĞİ

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc88937
Gönderme Tarihi: 03.May.2013
2,405 defa indirildi / yazdırıldı




Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı


1 su bardağı su
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke veya limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
3,5 bardak un
250 gr margarin (oda sıcaklığı)
1 adet yumurta
300 gr. beyaz peynir
Yarım demet maydanoz

Su, zeytinyağı, sirke, tuz ve aldığı kadar un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulup 10 dk. dinlendirilir.
Hamur, merdane ile kare şeklinde açılır, margarin 4 eşit parçaya bölünür. Kare şeklinde açılmış hamurun içine margarinin 1/4'ü sürülür. Gözleme gibi kapatılıp, kat yerlerine de yağ sürülür.
20 dakika buzdolabında dinlendirilir.
Dinlendirilmiş hamur, dolaptan çıkarılır, merdane yardımıyla tekrar kare şeklinde açılır, üzerine margarinin 2/4'ü sürülüp tekrar dolaba konur. Bu işlem, margarin bitene kadar devam eder.
Son olarak dolaptan çıkarılır, geniş kare şeklinde açılır, içlerine peynirli iç konulup kapatılır, üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.



Talaş Böreği

sağ salim
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.02.2009
Mesajlar: 25
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc81144
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2012
2,337 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet milföy hamuru
200 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
1 çay bardağı bezelye
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
1 havuç
1 patates

Öncelikle iç malzemesini hazırlamak için soğanı çok ince doğrayın ve tereyağında kavurun. Daha sonra içine küp doğranmış etleri içine atın ve kavurmaya devam edin. Küp doğranmış havuç, patatesi ve bezelyeyi içine ekleyip karıştırın. Salçaya çok az su ilave ederek 10 dakika pişirin. Bu karışım soğuyunca milföy hamurlarının içine paylaştırın. Mektup gibi katlayıp tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı ve çörekotu serpin. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın.


Fotoğraf "irmik" tarafından gönderildi. 24.12.2014


Milföyden Talaş Böreği

nihale
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.02.2008
Mesajlar: 42
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc75724
Gönderme Tarihi: 14.May.2012
2,723 defa indirildi / yazdırıldı




8-10 TANE MİLFÖY
250 GR KIYMA
1 TANE SOĞAN
1 TANE DOMATES
2 TANE BİBER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ-KARABİBER

Margarinle birlikte yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur bu arada birkaç tane sivri biber doğranır kıyma suyunu çekince doğranmış domatesler ilave edilir kıyma iyice kavrulup suyunu çekince tuz, karabiber ilave edilip ocaktan alınır. Paketten çıkarılıp yumuşamış olan milföylere iç malzeme konup karşılıklı uçları kapatılır kapanan yerleri alta gelecek şekilde tepsiye dizilip fırınlanır. Ölçüler kişi sayısına göre değiştiği için ölçüleri ayarlıyabilirsiniz.


Talaş Böreği

Aydın havası
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.06.2011
Mesajlar: 55
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc65018
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2011
2,326 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet milföy hamuru
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
250 gr. kuşbaşı et
1 adet domates
2 adet biber
1'er tatlı kaşığı kekik ve karabiber
Yarım demet kıyılmış maydanoz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet yumurta sarısı

Doğranmış soğanı ve eti yağda kavurun. Rendelenmiş domates ve doğranmış biberleri ekleyin. Baharatları, tuzu, kıyılmış maydanozu ve kaşar peynirini de ilave edip karıştırın. Milföy hamurlarının ortasına harcı koyun, bohça biçiminde katlayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirin.


Talaş Böreği

şirincik
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.06.2011
Mesajlar: 27
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc64596
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2011
2,278 defa indirildi / yazdırıldı




Cemaliye Tüter

1 ölçü milföy hamuru
İçi için:
500 gr. koyun budu (kemiğinden ayrılmış)
3 adet soğan
1 büyük domates veya 1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 yumurta sarısı (üstü için)

1 Milföy hamurunu 4 mm. incelikte dikdörtgen biçiminde açın. 14 cm. eninde, 10 cm. boyunda parçalara bölün.
2 Hamurları, ortasına hazırladığınız içten koyup ikiye katlayın; kenarlarını biraz bastırıp kapatın. Üstlerine sulandırılmış yumurta sarısı sürüp 200-210 °C ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.

İçinin hazırlanması: Eti, 4-5 cm. uzunluğunda ince talaş biçiminde doğrayın. 1 adet soğanı ince doğrayıp iki kaşık sıvıyağ ile ete katın. Etler suyunu çekip kavrulmaya başlarken, doğranmış domates veya salça koyun. 5-10 dakika sonra üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin; kısık ateşte pişirin. Kalan soğanları yarım ay biçiminde ince doğrayıp ete katın. Tuz, karabiber koyup soğanlar yumuyaşana dek pişirin. Kıyılmış maydanoz katıp süzgece boşaltın. (Süzülen et sosunu böreklerle beraber servis yapın.)

Not: Talaşböreğini, bir bütün rulo halinde hazırlayıp piştikten sonra dilimleyerek servis yapabilir ya da daha önce soslu börekte açıkladığımız gibi, büyük tartölet kalıplarının içinde de pişirebilirsiniz.


Talaş Böreği

lokman
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.05.2011
Mesajlar: 29
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc63638
Gönderme Tarihi: 30.May.2011
2,513 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

8 adet milföy hamuru
200 kuşbaşı kuzu eti
2 adet domates
1 adet sivri biber
1 adet soğan
1 su bardağı su
Tuz karabiber
1 tutam tarcın
2 çorba kaşığı tereyağı

İçini hazırlamak için tencerede eti koyup 5 dakika pişirin, üzerine rendelenmiş soğan, domatesi ve kıyılmış sivri biberi ekleyip pişirmeye devam edin. Suyunu ve baharatlarını da ekleyip 15 dakika pişirip soğutun. Milföy hamuru dipfrizden çıkartıp çözülmesini bekleyin. Yumuşayınca soğumuş etli karışımı içlerine paylaştırın. Muska şeklinde kapatıp, tepsiye katlı yeri alta gelecek şekilde koyup önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirip sıcak servis yapın.






Talaş Böreği (Milföy) Tarifleri Pazılı Börek Tarifleri



(26 adet Talaş Böreği (Milföy) 1,060,392 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort