| 
 
 
 | 
Talaş Böreği | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173082 
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2023 
277 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.bim.com.tr
 
 
16 adet Lezzethane milföy
 
Yarım paket Dost krema
 
Yarım paket Tazem tavuk göğüsü
 
1 su bardağı Mutfağım dondurulmuş bezelye
 
1 su bardağı Mutfağım dondurulmuş mısır
 
2 çorba kaşığı Sole ayçiçek yağı
 
1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz
 
1 çay kaşığı Destan karabiber
 
1 çay kaşığı pul biber
 
Üzeri için:
 
1 adet Bili Bili yumurta sarısı
 
1 tutam Destan susam
 
1 tutam Destan çörekotu
 
 
Tavayı ocağa alın ve üzerine 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı ekleyin. Yağ kızmaya başlayınca üzerine 1,5 adet küçük küpler halinde doğranmış tavuk göğüslerini ekleyin. Tavukları hafif renk alıncaya kadar yaklaşık 10 dakika soteleyin.
 
Sotelenen tavuklara 1’er su bardağı dondurulmuş bezelye ve dondurulmuş mısır ekleyip 2 dakika daha karıştırarak pişirin. Üzerine yarım paket krema ekleyin ve kremanın sıcak ile açılmasını sağlayın. İç harcı lezzetlendirmek için üzerine 1’er çay kaşığı tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. İç harcı soğutun.
 
Tezgâha milföyleri alın ve hafif çözülen milföy yapraklarını bir miktar uzatarak açın. Milföyleri ikiye kesin ve alt taban milföye 2 çorba kaşığı kadar harçtan ekleyin. Üzerine diğer kapağı kapatın. Milföyleri birbirine yapışmasını sağlayın. Dilerseniz bir çatal ile de bu işlemi yapabilirsiniz.
 
Hazırlanan milföyleri yağlı kâğıt serili fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine 1 adet yumurta sarısı sürün. Fırına gitmeye hazır olan milföylerin üzerine susam ve çörekotu serpin.
 
Milföyleri 180 derece fansız fırında 20 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Talaş Böreği | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172370 
Gönderme Tarihi: 31.May.2023 
201 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
 
 
1 adet küçük boy havuç, soyulmuş
 
60 g tereyağı veya sadeyağ
 
1 diş sarımsak, ince kıyılmış
 
1 adet küçük boy soğan, yarım halka doğranmış
 
300 g kuzu kuşbaşı et 
 
60 g haşlanmış iç bezelye
 
½ çay kaşığı karabiber, arzuya göre
 
½ tatlı kaşığı tuz 
 
½ tatlı kaşığı kekik
 
½ demet maydanoz, ince kıyılmış
 
1 adet yumurta, çırpılmış
 
6 adet milföy hamuru 
 
Dekor için:
 
2 adet milföy hamuru
 
 
Havucu ortadan ikiye bölün. Uzunlamasına üç eşit parçaya ayırın ve küçük küçük doğrayın. 
 
Yağı tavada eritip kızdırın. Sarımsağı katıp çevirin. Havucu ilave ederek rengi hafifçe dönünceye kadar kavurun. 
 
Soğanları ekleyin ve 2 dakika kavurup kuşbaşı doğranmış etleri tavaya boşaltın. Karıştırarak 4-5 dakika pişirin. 
 
Bezelyeleri ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin. Karabiber, tuz ve kekik ekip, karıştırarak biraz daha kavurun. Et yumuşayıncaya kadar, 30-35 dakika pişirin.
 
Ocağı söndürüp, hazırladığınız harcı geniş bir kaba boşaltın. Maydanozları ilave edip harmanlayın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
 
Bir fırçayla milföy hamurlarının kenarlarına çırpılmış yumurtadan sürüp, ortalarına hazırladığınız harcı koyun.
 
Uçlarını bohça şeklinde birleştirin. Açılmaması için yumurta sürdüğünüz milföy hamurlarının kenarlarını iyice birbirine yapıştırın ve ters çevirerek tepsiye dizin. Üstlerine yumurta sürün.
 
Bir milföy hamurunu 1 santim eninde şeritler oluşturacak şekilde kesin ve böreklerin üstüne çapraz olarak yerleştirin. Üstlerine tekrar yumurta sürün. 
 
Önceden 200°C’ye ısıtılmış fırının orta rafında 20 dakika pişirin.
  
 | 
Milföy Hamuru İle Talaş Böreği | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170694 
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2023 
336 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Dana Kuşbaşı 400 Gram
 
Bezelye 1 Su Bardağı
 
Havuç 2 Adet
 
Soğan 1 Adet
 
Milföy Hamuru 12 Yaprak
 
 
Soğanı yemeklik doğrayın. Havucu küp şeklinde kesin. Düdüklü tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyduktan sonra soğan, kuşbaşı et, havuç ve bezelyeleri koyup pişirin. Fırınınızı 175 derecede önceden ısıtın. Her bir milföy hamurunu 2'ye bölün. Böylece 24 parça elde etmiş olursunuz. Ortalarına hazırladığınız içten koyup rulo şeklinde kapatın. Ruloların kenarlarını bastırarak kapatın. Börek içiniz artarsa derin dondurucuda bir sonraki kullanım için saklayabilirsiniz...
 
Fırın tepsinize COOK yağlı pişirme kağıdını serin. Hazırladığınız börekleri yerleştirdikten sonra önceden ısıttığınız fırında 35-40 dakika üstleri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Talaş böreğiniz hazır.
 
 
 
  
 | 
Talaş Böreği | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161740 
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2021 
351 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram sote kuşbaşı
 
1 adet orta boy kuru soğan
 
1 su bardağı haşlanmış bezelye
 
2 adet orta boy haşlanmış havuç
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
½ tatlı kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı dağ kekiği
 
1/ 2çay kaşığı tuz
 
½ su bardağı sıcak su
 
10 adet milföy hamuru
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
 
1 yemek kaşığı çörekotu
 
2 yemek kaşığı ayıklanmış ay çekirdeği ya da susam
 
 
Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Sote kuşbaşı etleri mümkün olduğunca küçültün.
 
Ayıklanmış bezelye tanelerini kaynar suda haşlayın. Renk ve besin değerlerini kaybetmemesi için soğuk-buzlu suya atıp şoklayın. Suyunu süzüp bekletin.
 
Kabuğunu soyduktan sonra kısa bir süre haşladığınız havucu minik küpler halinde kesin.
 
Tereyağı ve zeytinyağını küçük bir tencerede eritin. Sote kuşbaşı etleri yüksek ateşte hafif bir renk alana kadar kavurun. Kuru soğanları ekleyip pişirme işlemini sürdürün.
 
Domates salçasını katıp karıştırın. Haşlanmış bezelye, havuç ve sıcak suyu ekledikten sonra kapağı kapalı tencerede etler yumuşayana kadar pişirin. Suyunu çeken etli iç harcı tuz ve dağ kekiğiyle lezzetlendirin. Ilınması için dinlendirin.
 
Oda ısısında çözdürdüğünüz milföy hamurlarının orta kısımlarına hazırladığınız etli iç harçtan koyun. Üçgen ya da kare şeklinde kapatın.
 
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirdiğiniz böreklerin üzerine ayçiçek yağıyla çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörek otu ve ay çekirdeği içi serpiştirin.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Talaş Böreği | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159178 
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2021 
419 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 çorba kaşığı yağ
 
200 gram dana eti
 
1 adet soğan
 
2 adet domates
 
2 adet sivri biber
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 çay bardağı konserve bezelye
 
1/2 demet dereotu
 
1/2 demet maydanoz
 
4 adet milföy hamuru
 
1/2 çay bardağı su
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
Susam
 
Çörekotu
 
Tepsiyi yağlamak için:
 
1 çorba kaşığı yağ
 
 
Yağı tencereye alın ve eritin. Üzerine et, tuz ve karabiber ekleyin. Suyunu salıp çekene kadar kavurun. Piyazlık doğranmış soğanı ilave edin. Soğanın rengi dönene kadar kavurun. Kıyılmış sivri biber ve rendelenmiş domatesi de ekleyin. Birkaç dakika kavurup, bezelyeyi ilave edin ve suyunu çekene kadar kısık ateşte kavurun. Üzerine kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyin. Karışımı biraz ılıtın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz milföy hamurlarının ortasına hazırladığınız harçtan koyup bohça şeklinde kapatın. Börekleri yağladığınız fırın tepsisine ters çevirip yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
 
 
Not: Talaş böreği yaparken, milföy hamurlarını kullanmadan önce oda sıcaklığında 5 dakika kadar bekletirseniz şekillendirmeniz daha kolay olacaktır.
 
 
 
  
 | 
Milföyde Talaş Böreği | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159165 
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2021 
329 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
8 adet milföy hamuru
 
400 gram kuşbaşı dana eti
 
Yeteri kadar su
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet soğan
 
2 adet küçük boy havuç
 
Yarım su bardağı dondurulmuş bezelye
 
5 dal maydanoz
 
1 adet yumurta sarısı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Susam
 
 
İç harcı için eti bir tencereye alıp suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerine sıcak su ekleyip yumuşayana dek haşlayın. Tereyağını ayrı bir tavaya alıp, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine ince kıyılmış havucu ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup bezelye katın. Et, tuz ve karabiber ilave edin ve sebzeler yumuşayana dek kavurun. Kıyılmış maydanoz katıp, ocaktan alın. Milföy hamurlarını yumuşayana dek oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra içlerine etli harçtan koyup, üçgen şeklinde kapatın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
 
 
 
  
 | 
Talaş Böreği | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159014 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2021 
367 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
300 gram kuşbaşı yağsız dana eti
 
1 adet soğan
 
Yarım çay bardağı su
 
1 kavanoz garnitür
 
6 adet milföy hamuru
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
Tereyağını tavada eritin. Kuşbaşı eti ilave edip, yaklaşık 10 dakika kavurun. Piyazlık doğranmış soğanı ilave edip, kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Suyu katıp, tavanın ağzı kapalı olarak kısık ateşte 15 dakika pişirin. Üzerine garnitürü ilave edip, karıştırın. Pişen malzemenin suyunu süzün. Yumuşamış milföy hamurlarını elinizle açın. Ortalarına etli harcı pay edin. Hamurların uçlarını mektup zarfı gibi çapraz gelecek şekilde birbirine yapıştırın. Yapıştırdığınız uçlar alta gelecek biçimde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Talaş Böreği | 
  | 
piano 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 06.08.2020 
Mesajlar: 3 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152482 
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2020 
668 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram sote kuşbaşı
 
1 adet orta boy kuru soğan
 
1 su bardağı haşlanmış bezelye
 
2 adet orta boy haşlanmış havuç
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1/2 tatlı kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı dağ kekiği
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
1/2 su bardağı sıcak su
 
10 adet milföy hamuru
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
 
1 yemek kaşığı çörek otu
 
1 yemek kaşığı susam
 
 
Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Sote kuşbaşı etleri mümkün olduğunca küçültün.
 
Ayıklanmış bezelye tanelerini kaynar suda haşlayın. Renk ve besin değerlerini kaybetmemesi için soğuk-buzlu suya atıp şoklayın. Suyunu süzüp bekletin.
 
Kabuğunu soyduktan sonra kısa bir süre haşladığınız havucu minik küpler halinde kesin.
 
Tereyağı ve zeytinyağını küçük bir tencerede eritin. Sote kuşbaşı etleri yüksek ateşte hafif bir renk alana kadar kavurun. Kuru soğanları ekleyip pişirme işlemini sürdürün.
 
Domates salçasını katıp karıştırın. Haşlanmış bezelye, havuç ve sıcak suyu ekledikten sonra kapağı kapalı tencerede etler yumuşayana kadar pişirin. Suyunu çeken etli iç harcı tuz ve dağ kekiğiyle lezzetlendirin. Ilınması için dinlendirin.
 
Oda ısısında çözdürdüğünüz milföy hamurlarının orta kısımlarına hazırladığınız etli iç harçtan koyun. Üçgen ya da kare şeklinde kapatın.
 
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirdiğiniz böreklerin üzerine ayçiçek yağıyla çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörek otu ve ay çekirdeği içi serpiştirin.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Milföy Hamuruyla Talaş Böreği | 
  | 
Neşeli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 21 Şehir: Gölbaşı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152149 
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2020 
876 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet milföy hamuru
 
250 gram küçük doğranmış kuşbaşı et
 
Yarım su bardağı bezelye
 
1 adet havuç
 
1 adet patates
 
Tuz
 
Karabiber
 
Üzeri için:
 
Çörekotu
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
Etler iyice kızdırdığınız bir tencerede sularını salıp çekene kadar soteleyin.
 
Havuç ve patatesi soyup küp küp doğradıktan sonra hafifçe haşlayıp süzün.
 
Bezelyeleri de aynı şekilde haşlayın ve süzün.
 
Sebzeleri etlere ilave edip tuz ve karabiberi de ekleyerek harmanlayın.
 
Milföy hamurlarını dondurucudan çıkarıp bir süre yumuşamalarını bekleyin.
 
Ardından ortadan ikiye bölüp 20 adet kare elde edin.
 
Karelerin ortalarına etli harçtan bir yemek kaşığı kadar koyup hamurun dört köşesini ortada birleştirip elinizle açılmayacak şekilde yapıştırın.
 
Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın.
 
Tepsiye pişirme kağıdı serip börekleri birleştirme yerleri alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin.
 
Yumurta sarısını çırpın ve bir fırçayla böreklerin üzerine sürün.
 
Çörekotunu da serpip tepsiyi fırına verin.
 
Börekleriniz puf puf kabarıp kızardığında tepsiyi fırından alın.
 
İlk sıcağı çıkınca servis edin.
 
 
 
  
 | 
Milföylü Talaş Böreği | 
  | 
kuruş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.11.2019 
Mesajlar: 34 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146891 
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2019 
732 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
15 adet milföy hamuru
 
750 g kuzu kuşbaşı et
 
250 g haşlanmış bezelye
 
2 adet havuç
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay bardağı doğranmış dereotu
 
1 yumurtanın sarısı
 
Çörek otu
 
 
Etleri yıkayıp tencereye koyun. (eğer et çok yağlı ise yağlarını temizleyin.)
 
Etler bıraktığı suyu çekene kadar ara sıra karıştırarak ve kapağı kapalı olarak pişirin.
 
Tencereye tuz, karabiber, kekik ve dereotunu ekleyin.
 
Havuçların kabuklarını kazıyın. bezelye büyüklüğünde küpler halinde doğrayın. bunu pişmekte olan etin üzerine ekleyip 2-3 dakika kavurun.
 
Bezelyelerin suyunu süzüp tencereye ekleyin ve karıştırın. ateşi söndürüp etin soğumasını bekleyin.
 
Buzluktan çıkardığınız milföyleri tepsiye tek sıra halinde dizin. (etler soğurken milföyler de çözülmüş olacaktır.) hamurların ortasına bir yemek kaşığı etli harçtan koyun ve bohça gibi kapatın. kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye aralıklarla dizin. üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. önceden ısıtılmış 200 C fırında pişirin.
  
 | 
Milföy Hamurundan Talaş Böreği | 
  | 
kuruş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.11.2019 
Mesajlar: 34 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146892 
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2019 
936 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet milföy hamuru
 
250 gram ufak doğranmış yağsız kuşbaşı et
 
1 adet küçük boy domates
 
Yarım su bardağı bezelye
 
1'er adet havuç ve patates
 
Tuz
 
Karabiber
 
Üzeri için:
 
Çörekotu
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
Havuç ve patatesi yarı yarıya haşlayın. Küçük küpler şeklinde doğrayın. Bir tencerede kuşbaşı eti kendi suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. İçine küp doğranmış domatesi katıp 1- 2 dakika kavurun. Milföy hamurunu düz bir zemin üzerine yayın. Yarısına karışımdan koyup, diğer yarısını harcın üzerine örtün. Milföyler bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Talaş Böreği | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113334 
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2015 
1,862 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 Çorba Kaşığı (70 Gr) Margarin
 
200 Gram Doğranmış Kuzu Eti
 
1 Adet Soğan
 
2 Adet Domates
 
2 Adet Sivri Biber
 
Tuz, Karabiber
 
1 Çay Bardağı Konserve Bezelye
 
1/2 Demet Dereotu Ve Maydanoz
 
4 Adet Milföy Hamuru
 
Üzeri için:
 
1 Adet Yumurta Sarısı Susam Ve Çörekotu
 
Tepsiyi yağlamak için:
 
1 Çorba Kaşığı (35 Gr) Margarin
 
 
Margarini tencereye alın ve eritin. Üzerine et, tuz ve karabiber ekleyin. Suyunu salıp çekene kadar kavurun. Piyazlık doğranmış soğanı ilave edin. Soğanın rengi dönene kadar kavurun. Kıyılmış sivri biber ve rendelenmiş domatesi de ekleyin. Birkaç dakika kavurup, bezelyeyi ilave edin ve suyunu çekene kadar kısık ateşte kavurun. Üzerine kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyin. Karışımı biraz ılıtın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz milföy hamurlarının ortasına hazırladığınız harçtan koyup bohça şeklinde kapatın. Börekleri margarinle yağladığınız fırın tepsisine ters çevirip yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece üzeri kızarana kadar pişirin.
 
 
Püf Noktası: Talaş böreği yaparken, milföy hamurlarını kullanmadan önce oda sıcaklığında 5 dakika kadar bekletirseniz şekillendirmeniz daha kolay olacaktır.
 
 
 
  
 | 
Talaş Böreği | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95658 
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2014 
2,116 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2007
 
 
10 adet milföy hamuru
 
½ kg. hindi but kuşbaşı
 
1 çay kaşığı karabiber
 
3-4 yemek kaşığı konserve bezelye
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı kekik
 
3-4 yemek kaşığı un
 
1 yemek kaşığı tuz
 
1 yumurta
 
3 soğan
 
1 havuç
 
Çörekotu
 
 
Hindi etlerinin üzerine 1 çay bardağı su ekleyip haşlayınız.
 
Suyunu çekince tereyağını ekleyiniz.
 
Piyazlık doğranmış soğanları ilave ediniz.
 
Havuçları zar şeklinde doğrayıp soğanla birlikte kavurunuz.
 
Kekik, karabiber ve tuz ekleyiniz.
 
Bezelyeleri ilave ediniz.
 
2 adet milföy hamurunu ayırınız.
 
Tezgahı unlayıp her bir milföy hamurunu enine ve boyuna merdane ile inceltiniz.
 
Ortasına 2 yemek kaşığı harç koyup bohça şeklinde kapatınız.
 
Kapanan yer alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriniz.
 
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpiniz.
 
180 0C ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Talaş Böreği | 
  | 
gong 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.07.2013 
Mesajlar: 50 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90912 
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2013 
2,049 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kıyma
 
1 soğan
 
2 sivri biber
 
1 çorba kaşığı salça
 
2 domates
 
6 yaprak milföy hamuru
 
 
Öncelikle iç malzemesi için tereyağını eritip kıyma ve soğanı 5 dakika kadar kavurun. Üzerine salçayı, rendelenmiş domatesi, doğranmış sivri biberi de ekleyip karıştırın. Bu karışımı biraz soğumaya bırakın. Daha sonra milföy karelerinin içlerine bölüştürün. Zarf şeklinde kapatıp katlı yeri alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizin. Üzerine isterseniz yumurta sürün. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya dek pişmeye bırakın. İftar zamanı tekrar ısıtmak için tava kullanabilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "elmalı" tarafından gönderildi. 17.10.2018
  
 | 
MİLFÖY TALAŞ BÖREĞİ | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88937 
Gönderme Tarihi: 03.May.2013 
2,566 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi
 
Belmek Yemek Kitabı
 
 
1 su bardağı su
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı sirke veya limon suyu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
3,5 bardak un
 
250 gr margarin (oda sıcaklığı)
 
1 adet yumurta
 
300 gr. beyaz peynir
 
Yarım demet maydanoz
 
 
Su, zeytinyağı, sirke, tuz ve aldığı kadar un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulup 10 dk. dinlendirilir.
 
Hamur, merdane ile kare şeklinde açılır, margarin 4 eşit parçaya bölünür. Kare şeklinde açılmış hamurun içine margarinin 1/4'ü sürülür. Gözleme gibi kapatılıp, kat yerlerine de yağ sürülür.
 
20 dakika buzdolabında dinlendirilir.
 
Dinlendirilmiş hamur, dolaptan çıkarılır, merdane yardımıyla tekrar kare şeklinde açılır, üzerine margarinin 2/4'ü sürülüp tekrar dolaba konur. Bu işlem, margarin bitene kadar devam eder.
 
Son olarak dolaptan çıkarılır, geniş kare şeklinde açılır, içlerine peynirli iç konulup kapatılır, üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Talaş Böreği | 
  | 
sağ salim 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.02.2009 
Mesajlar: 25 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc81144 
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2012 
2,464 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet milföy hamuru
 
200 gram kuşbaşı kuzu eti
 
1 adet soğan
 
1 çay bardağı bezelye
 
1 çorba kaşığı salça
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 havuç
 
1 patates
 
 
Öncelikle iç malzemesini hazırlamak için soğanı çok ince doğrayın ve tereyağında kavurun. Daha sonra içine küp doğranmış etleri içine atın ve kavurmaya devam edin. Küp doğranmış havuç, patatesi ve bezelyeyi içine ekleyip karıştırın. Salçaya çok az su ilave ederek 10 dakika pişirin. Bu karışım soğuyunca milföy hamurlarının içine paylaştırın. Mektup gibi katlayıp tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı ve çörekotu serpin. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın.
 
 
 
 
Fotoğraf "irmik" tarafından gönderildi. 24.12.2014
  
 | 
Milföyden Talaş Böreği | 
  | 
nihale 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.02.2008 
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75724 
Gönderme Tarihi: 14.May.2012 
2,824 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8-10 TANE MİLFÖY
 
250 GR KIYMA
 
1 TANE SOĞAN
 
1 TANE DOMATES
 
2 TANE BİBER
 
1 TATLI KAŞIĞI TUZ-KARABİBER
 
 
Margarinle birlikte yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur bu arada birkaç tane sivri biber doğranır kıyma suyunu çekince doğranmış domatesler ilave edilir kıyma iyice kavrulup suyunu çekince tuz, karabiber ilave edilip ocaktan alınır. Paketten çıkarılıp yumuşamış olan milföylere iç malzeme konup karşılıklı uçları kapatılır kapanan yerleri alta gelecek şekilde tepsiye dizilip fırınlanır. Ölçüler kişi sayısına göre değiştiği için ölçüleri ayarlıyabilirsiniz.
  
 | 
Talaş Böreği | 
  | 
Aydın havası 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.06.2011 
Mesajlar: 55 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65018 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2011 
2,443 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet milföy hamuru
 
1 adet soğan
 
1 çorba kaşığı margarin
 
250 gr. kuşbaşı et
 
1 adet domates
 
2 adet biber
 
1'er tatlı kaşığı kekik ve karabiber
 
Yarım demet kıyılmış maydanoz
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
Doğranmış soğanı ve eti yağda kavurun. Rendelenmiş domates ve doğranmış biberleri ekleyin. Baharatları, tuzu, kıyılmış maydanozu ve kaşar peynirini de ilave edip karıştırın. Milföy hamurlarının ortasına harcı koyun, bohça biçiminde katlayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirin.
  
 | 
Talaş Böreği | 
  | 
şirincik 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.06.2011 
Mesajlar: 27 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64596 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2011 
2,394 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Cemaliye Tüter
 
 
1 ölçü milföy hamuru
 
İçi için:
 
500 gr. koyun budu (kemiğinden ayrılmış)
 
3 adet soğan
 
1 büyük domates veya 1 yemek kaşığı salça
 
2 yemek kaşığı sıvıyağ
 
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
 
2 çay kaşığı tuz
 
1/2 çay kaşığı karabiber
 
1 yumurta sarısı (üstü için)
 
 
1 Milföy hamurunu 4 mm. incelikte dikdörtgen biçiminde açın. 14 cm. eninde, 10 cm. boyunda parçalara bölün.
 
2 Hamurları, ortasına hazırladığınız içten koyup ikiye katlayın; kenarlarını biraz bastırıp kapatın. Üstlerine sulandırılmış yumurta sarısı sürüp 200-210 °C ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
 
 
İçinin hazırlanması: Eti, 4-5 cm. uzunluğunda ince talaş biçiminde doğrayın. 1 adet soğanı ince doğrayıp iki kaşık sıvıyağ ile ete katın. Etler suyunu çekip kavrulmaya başlarken, doğranmış domates veya salça koyun. 5-10 dakika sonra üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin; kısık ateşte pişirin. Kalan soğanları yarım ay biçiminde ince doğrayıp ete katın. Tuz, karabiber koyup soğanlar yumuyaşana dek pişirin. Kıyılmış maydanoz katıp süzgece boşaltın. (Süzülen et sosunu böreklerle beraber servis yapın.)
 
 
Not: Talaşböreğini, bir bütün rulo halinde hazırlayıp piştikten sonra dilimleyerek servis yapabilir ya da daha önce soslu börekte açıkladığımız gibi, büyük tartölet kalıplarının içinde de pişirebilirsiniz.
  
 | 
Talaş Böreği | 
  | 
lokman 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.05.2011 
Mesajlar: 29 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63638 
Gönderme Tarihi: 30.May.2011 
2,638 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
8 adet milföy hamuru
 
200 kuşbaşı kuzu eti
 
2 adet domates
 
1 adet sivri biber
 
1 adet soğan
 
1 su bardağı su
 
Tuz karabiber
 
1 tutam tarcın
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
 
İçini hazırlamak için tencerede eti koyup 5 dakika pişirin, üzerine rendelenmiş soğan, domatesi ve kıyılmış sivri biberi ekleyip pişirmeye devam edin. Suyunu ve baharatlarını da ekleyip 15 dakika pişirip soğutun. Milföy hamuru dipfrizden çıkartıp çözülmesini bekleyin. Yumuşayınca soğumuş etli karışımı içlerine paylaştırın. Muska şeklinde kapatıp, tepsiye katlı yeri alta gelecek şekilde koyup önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirip sıcak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |