| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tahinli Sarma Çörek | 
 
  | 
mesnevi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.11.2014 
Mesajlar: 35 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103004 
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2014 
1,702 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 adet ekmek hamuru (fırından)
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2 çay bardağı tahin
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 çay bardağı şeker
 
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
 
 
Ekmek hamuru çok çabuk olsun diye hemen fırından alın. Çok da güzel oluyor ama hamuru kendim mayalasam derseniz, un, su ve mayayla hamur tutun. Kabarmasını bekleyin. Mayalanmış ekmek hamurunu yağlanmış zeminde ince bir hamur olarak açın. Üzerine yağı, tahini ve cevizi ekleyip elinizle hamura güzelce yedirin. Çekerek hamuru büyütün ve iki parmak kalınlıkta uzun şeritler halinde kesin. İki şeridi birbirine sarıp burgu şeklinde tepsiye dizin. 200 derecede 40 dakika kadar fırında pişirin. Sıcak ya da soğuk olarak ikram edin.
 
 
 
  
 | 
 
Tahinli Sarma Çörek | 
 
  | 
osman abi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.01.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140024 
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2019 
712 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.unipro.com.tr
 
 
Un 1000 gr
 
Yaş maya 50 gr
 
Toz şeker 50 gr
 
Tuz 20 gr
 
Alba 100 gr
 
Yumurta 1 adet
 
Su 450-500 gr (Un cinsine göre değişir.)
 
Tahin 600-700 gr
 
Esmer şeker 250-300 gr
 
 
Unun ortası havuz gibi açıtır, diğer malzemeler içine konur iki el ile karıştırılır, daha sonra un yedirilip yoğrulur 10-15 dakika sonra hamura şekil verme işlemi başlatılır.
 
Hamur merdane ite 1/2 cm kalınlıkta açılır, üstüne tahin sürülür ve toz şeker serpiLir.
 
Hamuru sarmak suretiyle rulo haline getiriLir. Derin dondurucuda dondurulur.
 
Donmuş hamur 3 cm gibi kalınlıkta kesilerek diLimlenir, yağlanmış siLikon veya metal katıp içine oturtulur, mayaya gelince fırında pişirilir.
 
Ürün biraz soğuduktan sonra ters yüz eldir, kalıptan çıkarıLır.
 
 
Not: Başka bir şekilde ise: Silikon kalıp içine, önceden 1 cm kalınlıkta kızartılmış şeker doldurulur, daha sonra dilimlenmiş hamur yerleştirilir, fırında piştikten sonra ters yüz edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tahinli Sarma Çörek Tarifleri Çörek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |