| 
 
 
 | 
Tahinli Profiterol | 
  | 
BILDIRCIN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.04.2006 
Mesajlar: 95 Şehir: Berlin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3995 
Gönderme Tarihi: 22.May.2006 
3,970 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ekmek için malzeme:
 
10 gr su
 
50 gr margarin
 
75 gr un
 
5 yumurta
 
Sosun malzemesi:
 
100 gr tahin
 
 
Önce profiterol hamurunu yapmak için bir kaba suyu koyun. Un, yumurta ve margarini karistirin. Bir miktar kaynatip atesten alin.
 
Bir santi torbasiyla, yaglanmis tepsiye ceviz büyüklügünde sikip firinda 20 dakika pisirin. Pisirmis oldugunuz profiterol hamuruna krem santiyi torbayla sikin.
 
Ayri bir kapta tahin ve pekmezi karistirip sos haline getirin. Koyu olursa suyla açabilirsiniz.
 
Yaptiginiz sosu profiterol hamurunun üstüne döküp servis yapin.
  
 | 
Tahinli Profiterol | 
  | 
Cankat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.04.2009 
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72205 
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2012 
2,547 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
THY Skylife
 
 
Profiterol hamuru için:
 
500 g su
 
400 g un
 
250 g tereyağı
 
14 yumurta
 
az tuz
 
İç kreması için:
 
500 g süt
 
100 g un
 
150 g toz şeker
 
2 yumurta
 
az vanilya
 
Tahin sos için:
 
500 g süt
 
100 g un
 
150g toz şeker
 
2 yumurta
 
az vanilya
 
 
Tencereye su konularak ocağa alınır ve kaynatılır. Tereyağı, tuz ve un ilave edilerek topaklaşmaması için sürekli karıştırılarak pişirilir. Hamur tencerenin kenarlarını bırakmaya başlayınca ocaktan alınır. Pişen hamur mermer üzerine yada bir tepsiye alınarak soğutulur. Ayrı bir kaba bütün yumurtalar kırılır ve iyice çırpılır. Soğuyan hamura azar azar dökülerek bütün yumurtalar iyice yedirilir. Krema sıkma torbasına konulup yağlanmış fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde sıkılır.  140 ˚C ısıtılan fırında yaklaşık 35 dakika pişirilir.
 
Krema için; tüm krema malzemesi tencereye konulup iyice karıştırılır. Topaklaşmaması için  kısık ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir ve soğumaya bırakılır. Pişen krema soğuduktan sonra önceden yapıp pişirdiğimiz profiterol hamurlarının altından bıçak ucuyla açılıp içine doldurulur.
 
Tahinli sosu için; tüm sos malzemesi tencereye konulup iyice karıştırılır. Topaklaşmaması için  kısık ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir, soğumaya bırakılır. Pişen krema soğuduktan sonra önceden yapıp pişirdiğimiz profiterol hamurlarının altından bıçak ucuyla açılıp içine doldurulur.
  
 | 
Tahinli Profiterol | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90854 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2013 
2,282 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1.5 su bardağı un
 
1.5 su bardağı su
 
70 gram margarin
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 çay kaşığı tuz
 
3-4 adet yumurta
 
4 su bardağı süt
 
3 çorba kaşığı un
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 çorba kaşığı nişasta
 
1 paket vanilya
 
1 adet yumurta sarısı
 
300 gram tahin helvası
 
1 su bardağı süt
 
1 su bardağı krema
 
 
Tahinli profiterolun hamuru için tencereye 1.5 su bardağı suyu alın. Üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker,1 çay kaşığı tuz ilave edin. Üzerine 70 gram sana klasik yağı ilave edin. Margarin eridikten sonra üzerine en son olarak 1.5 su bardağı un ilave edin tahta kaşıkla sürekli karıştırın. Hamur parmak ısısına dayanacak şekle gelince hamura teker teker yumurtaları kırıp hamuru yoğurun. Hamuru krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine profiterol hamurunu krema sıkma torbasında profiterol şekli vererek sıkın. Profiterol hamurunu önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin. Kreması için tencereye 4 su bardağı süt ilave edin. Sütün üzerine 3 çorba kaşığı un,1 su bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı nişasta,1 paket vanilya ve 1 yumurta sarısı ilave edin. Kremayı sürekli karıştırarak pişirin. Daha sonra kremayı soğumaya bırakın. Sosu için bir kaba 300 gram tahin helvasını alın. Üzerine 1 su bardağı süt ilave edip tahin ve sütü karıştırarak ezin. Üzerine 1 su bardağı pişen kremadan ilave edin ve tekrar- karıştırın. Profiterol hamurunu fırından çıktıktan sonra içini delin. Hamurun içine soğuyan krema ile doldurun. Servis tabağına profiterolleri alın. Üzerine tahinli sosu dökün.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |