Kısa URL: https://ml.md/lc92240
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2013
1,974 defa indirildi / yazdırıldı
50 gr. tereyağı
75 gr. un
5 adet yumurta
2 bardak su
Sosu için:
100 gr. tahin
30 gr. pekmez
Önce profiterol hamurunu yapmak için bir kaba suyu koyun. Un, yumurta ve margarini karıştırın. Bir miktar kaynatıp ateşten alın.
Bir şanti torbasıyla, yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde sıkıp fırında 20 dakika pişirin. Pişirmiş olduğunuz profiterol hamuruna krem şantiyi torbayla sıkın.
Ayrı bir kapta tahin ve pekmezi karıştırıp sos haline getirin. Koyu olursa suyla açabilirsiniz. Yaptığınız sosu profiterol hamurunun üstüne döküp servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc117991
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2016
1,375 defa indirildi / yazdırıldı
Hamuru için:
2 su bardağı su
100 gr margarin
4 tane yumurta
1,5 su bardağı un
İçi için:
1 paket vanilyalı creme ole
2,5 su bardağı süt
Üzerine:
Tahin, pekmez karışımı
Süslemek için:
Ceviz
Margarin ve su ocağa konulup, kaynatılır. Kaynar halde iken un bir seferde boşaltılır. 4-5 dakika karıştırılarak pişirilir. Soğumaya bırakılır. Soğuyan hamura yumurtalar tek tek eklenip yoğurulur. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamur pompası ile ya da iki tatlı kaşığı yardımı ile yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirilir. Fırını kapattıktan sonra en az yarım saat kapağını açmayın. Soğumasını bekleyin. Créme Olé üzerindeki tarife göre hazırlanır. Soğuduktan sonra krema pompası ile iç kreması (Créme olé)doldurulur. Tahin ve pekmez karıştırılarak üst sosu hazırlanır. Koyu olursa biraz su ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Hazırlanan sos profiterollerin üzerine gezdirilir, yarım cevizlerle süslenir