Kısa URL: https://ml.md/lc68792
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2011
5,951 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg un
250 gr margarin
4 yumurta
1 maya
4 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
5 kaşık tahin
Ceviz
Tuz
Öncelikle hamur malzemelerini ekleyip yumuşak bir hamur elde edin ve kabarması için dinlenmeye bırakın. Tahinli harcın yapımı: Hamur mayalanırken bir yandan da bir tavaya sıvıyağı, tahini, şekeri ekleyip karıştırdıktan sonra katılaşana kadar un ekleyip karıştırın. Helva kıvamına gelince soğuması için kenara alın. Hamurumuzu büyük bezelere bölelim. Elimizle açalım ve içine erimiş margarin sürelim. Diğer yandan isteğe göre cevizimizi biraz şekerle karıştıralım. Açıp yağladığımız hamurumuzun üzerine serpelim. Hamuru rulo yapalım. 10 cm uzunluğunda keselim.Ortasına bastırıp hazırladığımız tahinli helvamızdan ekleyelim. Kenarlardan toplayıp kapatalım ve ters çevirelim, üzerine yumurta sürelim ve susam ekelim. 180 derecede pişirmeye verelim.
Kısa URL: https://ml.md/lc85032
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2012
2,672 defa indirildi / yazdırıldı
Hülya Arabacı
1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar un
İçi için:
Tahin
Şeker
Margarin
Ceviz
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Hamuru hazırlayıp sıcak bir yerde 1 saat mayalandıralım. Daha sonra 8'e bölelim. Servis tabağı büyüklüğünde açıp elimizle her yerine yumuşak margarin sürelim. Fırça yardımıyla tahin sürüp şeker serpelim. Daha sonra hamuru rulo yapıp iki ucunu birbirinin ters tarafına doğru bükelim. Sonra gül böreği gibi dolayıp ucunu alta getirelim. Elimizle üzerine hafifçe bastıralım. Yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirelim.