| 
 
 
 | 
Tahinli Humus | 
  | 
sait 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.05.2008 
Mesajlar: 66 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24051 
Gönderme Tarihi: 25.May.2008 
6,655 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi
 
2 bardak nohut
 
1.5 bardak tahin
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
1/2 tatlı kaşığı kimyon
 
4 diş sarımsak (ezilmiş)
 
2 limonun suyu
 
5-6 dal maydanoz
 
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 
Nohutu en az 4-5 saat ılık suda ıslattıktan sonra yumuşayıncaya kadar, haşlayın. Soğuyunca nohutların kabuklarını ayıklayın. Ezerek bir tel süzgeçten geçirin. (Dilerseniz bu sonuncu işlemi mikserde yapabilirsiniz)
 
Nohut püresine azar azar tahin, tuz, kimyon, sarımsak ve limon suyunu yedirerek katın. Bu işlemi yaparken bir tahta kaşıkla sürekli karıştırın.
 
Humusu bir servis tabağına aktarıp üzerini maydanozla süsleyip kırmızı biberle karıştırılmış zeytinyağı gezdirerek servis yapın.
 
 
 ML® Humus için tıklayın
 
 
  
 | 
Tahinli Humus | 
  | 
sabanur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.02.2012 
Mesajlar: 37 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72244 
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2012 
2,418 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 bardak nohut
 
2 bardak tahin
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
3-4 diş sarımsak
 
6-7 dal maydanoz
 
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
 
Biraz tuz ve zeytinyağı
 
2 adet limon suyu
 
 
Tarifin Hazırlanışı
 
Nohutu geceden ılık suda ıslattıktan sonra yumuşayıncaya kadar, haşlayın. Soğuyunca nohutların kabuklarını ayıklayın. Ezerek bir tel süzgeçten geçirin.Nohut püresine azar azar tahin, tuz, kimyon, sarımsak ve limon suyunu yedirerek katın. Bu işlemi yaparken bir tahta kaşıkla sürekli karıştırın. Humusu bir servis tabağına aktarıp üzerini maydanozla süsleyip kırmızı biberle karıştırılmış zeytinyağı gezdirerek servis yapın.
  
 | 
Tahinli Humus | 
  | 
zekai 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.05.2018 
Mesajlar: 55 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134103 
Gönderme Tarihi: 15.May.2018 
743 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 bardak pişmiş nohut
 
1 limon suyu
 
Sarmısak
 
1 yemek kaşığı tahin (susam sos)
 
Su
 
Ekmek
 
 
Cam bir çırpıcı ile nohutları koyun ve, sarımsakları doğrayın.Limon suyu dökün ve tahin ekleyin çok kalın ise su ekleyin.İyice nohutlar püre oluncaya kadar beldırlayın. Ekmek veya kraker üzerinde servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |