Kısa URL: https://ml.md/lc170310
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2023
395 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı tam buğdaylı un
Yarım çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı erimiş tereyağı
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı tahin
2 su bardağı doğal şeker
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Üzeri için;
1 adet yumurtanın sarısı
İstediğiniz kadar susam
Bir kabın içine maya, şeker ve sütü koyup karıştırın.
5 dakika dinlendirdikten sonra üzerine unu eleye eleye katın.
Akabinde tereyağı ve zeytinyağını ekleyip kardıktan sonra hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
1 saat oda sıcaklığında dinlendirirken o sırada başka bir kaba tahin, çekilmiş ceviz ve toz şekeri ekleyin.
Mayalanan hamurun tezgaha alın. Hamurları avuç içi büyüklüğünde parçalayıp oklavayla tezgaha açın.
İçine tahin karışımını koyup yuvarlayın. Sarın saha sonra.
Her hamuru bu işlemden geçirin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine serin.
Akabinde sarı yumurtayı çırpın. Fırça yardımıyla tahinli ekmeklere sürün.
Üzerine susam serpin.
200 derecelik fırına verin.
30 - 34 dakika sonra tahinli ekmekleriniz hazır!
Kısa URL: https://ml.md/lc183945
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2025
20 defa indirildi / yazdırıldı
Saniye Döldüş
Yarım su bardağı ılık su
Yarım paket yaş maya
6 çorba kaşığı tozşeker
500 gram un
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı mahlep
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı tahin
Ilık suya yaş mayayı ve tozşekeri ekleyerek, eriyene dek karıştırın.
Unun ortasını havuz yaparak 1 adet yumurtayı ilave edin ve yoğurun.
Derin bir kaba aldığınız hamura mahlebi, ılık sütü ve ılık suda erittiğiniz yaş mayayı ilave ederek hamuru yoğurun.
Üzerini örterek 20 dakika dinlendirin.
Daha sonra hamuru ikiye ayırın.
Düz bir zemine un serperek hamuru üzerine alın. Birincisini mümkün olduğunca ince şekilde açın.
Üzerine tahinin yarısını yayarak sürün. Sonra 3 çorba kaşığı tozşekeri de serperek ince rulo halinde sarın.
Sardığınız ruloyu kendi çevresinde spiral şeklinde kıvırın. Yumurta sarısını da sürerek yağladığınız tepsiye yerleştirin.
İkinci hamura da aynı işlemi uyguladıktan sonra tepsideki diğer hamurun yanına alın.
Mayalanması için 15 dakika dinlendirin.
170 derecede, önceden ısıttığınız fırında üzeri pembeleşene dek pişirin.
Fırından çıkartıp ılınmasını bekleyin.
Ilındığında tepsiden alın.
Dilimleyerek servis yapın.
Not: Tahinli ekmeğin içine iri çekilmiş ceviz ekleyebilir, üzerine de susam veya haşhaş serpebilirsiniz.