Kısa URL: https://ml.md/lc174704
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2023
100 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet yufka
250 gr. haşhaş
6 yemek kaşığı tahin
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Öncelikle haşhaş, tahin, şeker ve yağı güzelce karıştırıp iç harcını oluşturalım. Ardından ilk kat yufkamızı serip harcımızın yarısını eşit bir şekilde yufkaya yayalım. İkinci kat yufkayı da serip yine aynı şekilde harcımızı yayalım ve saralım... Dilerseniz 12, dilerseniz 16 parçaya bölebilirsiniz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirdiğimiz börekleri üstüne yumurta sarısını da sürdükten sonra pişirelim.
Sıvıyağı tahini, tozşeker ve 2 çorba kaşığı sütü bir kabın içinde iyice çırpalım. 1 yufkayı, temiz bir zemin üzerine sererek yarıdan keselim. 3 adet yarım yufkanın üzerine tahinli malzemeyi pay ederek sürelim. Üzerlerine kıyılmış fındık veya ceviz serpelim. Yufkaları ayrı ayrı rulo yaparak saralım. Ruloları 10 cm aralıklarla keselim. Kestiğimiz parçaları kendi etrafında döndürerek şekillendirelim ve yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerlerine 2 çorba kaşığı tahin ve toz şeker serpiştirelim. Isıtılmış 200 derece fırında, altları ve üstleri hafifçe kızarana dek pişirelim. Sonrasında fırından çıkarıp soğutalım servis yapalım.