Kısa URL: https://ml.md/lc98210
Gönderme Tarihi: 14.May.2014
1,636 defa indirildi / yazdırıldı
8 yaprak baklava yufkası
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı sıvı yağ
0,5 çay bardağı eritilmiş tereyağı
15 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı çekilmiş fındık
1 su bardağı pudra şekeri
Tahini yağ ile iyice karıştırın bir kar yufkanın üstüne fırçayla tahin sürün ve 1 yemek kaşığı şeker serpin ve 1 yemek kaşığı da cevizli fındıktan serpin ikinci katıda aynı işlemi yapın kenarları sıkı sıkı sarıp bıçakla dilimleyin dilimleri tek lokmalık boyutlarda yaparsanız daha iyi olur yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin diğer yufkalara da aynı işlemi yapın üzerine yağ sürün 180 dereceli fırında kızarana dek pişirin soğuduğu zaman üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc118955
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2016
970 defa indirildi / yazdırıldı
İsmet Erten
3 adet yufka
1 su bardağı tahin
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı toz şeker
Sıvı yağ
Yufkaları ortadan ikiye bölün ve üzerine tahin sürüp şeker ve cevizi serpin. Yuvarlak tarafından başlayarak rulo yapın. İstediğiniz büyüklükte dilimleyerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine sıvı yağ sürüp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yufkaların rengi hafif kahverengi olana kadar (20-25 dk) fırınlayın. İlk sıcaklığı geçtikten sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc173454
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2023
96 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet yufka
250 gr. haşhaş
6 yemek kaşığı tahin
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Öncelikle haşhaş, tahin, şeker ve yağı güzelce karıştırıp iç harcını oluşturalım. Ardından ilk kat yufkamızı serip harcımızın yarısını eşit bir şekilde yufkaya yayalım. İkinci kat yufkayı da serip yine aynı şekilde harcımızı yayalım ve saralım. Dilerseniz 12, dilerseniz 16 parçaya bölebilirsiniz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirdiğimiz börekleri üstüne yumurta sarısını da sürdükten sonra pişirelim.