Yarım paket yaş maya
 
1 çay kaşığı şeker
 
1 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Alabildiği kadar un
 
Harcı için:
 
1 su bardağı tahin
 
2 çorba kaşığı bal
 
Üzeri için:
 
Tahin
 
Fındık
 
 
Maya, su ve şeker karıştırılır. Üzerine tuz ve yumuşak kıvamda, ele yapışmayan kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur 1 saat dinllendirilir. Süre sonunda 4 parçaya ayrılır. Her parça uzunlamasına, pide gibi açılır. Yüzeyine tahin sürülür. Kapalı pide gibi kapatılır. Sonra çektirerek uzatılır. Uzun parçanın bir noktası sabit tutulur, kalan kısım etrafına sarılır. Aynı şekilde diğer hamurlarda yapılır. Çörekler yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine biraz tahin sürülür.  200 derece fırına verilir, kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz bal sürülür, bol miktarda fındık serpilir.
 
 
 ML® Ballı Çörek için tıklayın 
 
ML® Ballı Çörek (görsel)
 
  
 |