|
Taco |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175004
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2023
216 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram biftek (isteğe bağlı olarak marine edebilirsiniz)
1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
2 adet domates
1/2 demet taze marul
6 adet mısır veya buğday taco kabuğu
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz ve karabiber
Sos için:
1/2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak, rendelenmiş
Limon suyu (1 limonun suyu)
Tuz ve karabiber
Bifteği marine etmek isterseniz, bifteği zeytinyağı, tuz ve karabiber ile karıştırın. 15-30 dakika buzdolabında bekletin.
Yoğurt, rendelenmiş sarımsak, limon suyu, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırarak sosunuzu hazırlayın. Buzdolabında bekletin.
Domatesleri doğrayın ve marulları ince dilimler halinde kesin.
Eğer bifteği marine etmediyseniz, ızgarada veya tavada isteğinize göre pişirin. Orta pişmiş veya istediğiniz pişirme derecesine ulaşana kadar pişirin. Pişirme sırasında bifteği tuz ve karabiberle tatlandırabilirsiniz. Ardından dilimleyin.
Taco kabuklarını fırınlayarak veya tavada hafifçe ısıtarak servise hazır hale getirin.
Isıtılmış taco kabuklarına sırasıyla biftek dilimleri, rendelenmiş parmesan, doğranmış domates ve marul ekleyin.
Üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurt sosunu dökün.
Servis yapın.
|
Taco |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc159092
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2021
396 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram orta yağlı kıyma
2 adet domates
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 dal taze kişniş
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı sos
Kimyon
Tuz
12 adet küçük boy tortilla
Kıvırcık marul
1 adet kırmızı soğan
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı rendelenmiş cheddar peyniri
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
Kuru soğanı minik küp şeklinde doğrayın.
1 adet domatesin kabuğunu soyup rendeleyin.
Kişnişi de ince ince kıyın.
Tavayı ocağa alın. Kıyma ve doğradığınız soğanı, zeytinyağında kavurun.
Üzerine rendelenmiş domates, acı sos ve salçayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
Kişniş, kimyon ve tuzunu da ilave edip ocaktan alın.
Tortilla ekmeklerini tavada ısıtın.
Kırmızı soğanı ve 1 domatesi küp doğrayın. Marulu da güzelce temizleyip ince ince kıyın.
Isıttığınız tortilla ekmekleriniz ikiye katlayın ve içini kıymalı harçla doldurun.
Üzerine de marul, kırmızı soğan, domates ve rendelenmiş peynir ilave edip yoğurt eşlinde servis edebilirsiniz.
|
Taco |
|
dedenin
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.12.2020
Mesajlar: 22 Şehir: New York |
Kısa URL: https://ml.md/lc155197
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2021
296 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gram kemiksiz tavuk kalça
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı sarımsak tozu
Yarım tatlı kaşığı soğan tozu
3/4 tatlı kaşığı pul biber
Çeyrek tatlı kaşığı kırmızı toz biber
3/4 tatlı kaşığı tuz
Yarım demet kişniş
Çeyrek jalapeno biberi
1 adet misket limonu
20 adet küçük boy mısır unlu tortilla
Servis için:
Misket limonu dilimleri
Soğan ve sarımsak tozunu, kırmızı biberleri ve yarım çay kaşığı tuzu bir kasede karıştırın.
Tavukları bu baharat karışımına güzelce bulayın.
Bir tavayı kızdırıp zeytinyağını ekleyin ve ısıtın.
Tavukları tavada 8 dakika kadar soteleyin.
Tavukları tavadan alıp 10 dakika kadar ılınmasını bekleyin.
Ardından küp küp doğrayın.
Kişniş, soğan ve jalapeno?yı küçük küpler halinde doğrayın.
Üzerine tuz serpin ve misket limonunun suyunu sıkın.
Hepsini harmanlayın.
Tortilla?ları tavada ısıtıp ortalarına 1 yemek kaşığı tavuk parçası koyun.
Üzerine kişnişli soğan da ilave edip yanında misket limonu dilimleriyle servis edin.
|
Taco |
|
nazmiye
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.09.2020
Mesajlar: 29 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc153333
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2020
965 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
12 adet küçük boy tortilla ekmeği
600 gram orta yağlı kıyma
1 adet küçük boy kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı acı sos
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı kimyon
4 dal taze kişniş
Servisi için:
1/2 demet kıvırcık marul
1 adet büyük boy domates
1 adet orta boy kırmızı soğan
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri
2 yemek kaşığı ekşi krema (ya da süzme yoğurt)
Taco içini hazırlamak için; küçük boy kuru soğanı çok küçük parçalar halinde doğrayın, arzuya göre rendeleyin. Kabuğunu soyduğunuz domatesi, rendeleyerek püre haline getirin. Taze kişniş yapraklarını incecik kıyın.
Kuru soğanlarla birlikte tavaya aldığınız orta yağlı dana kıymayı, zeytinyağı ilavesiyle birlikte hafif bir renk alana kadar kavurun.
Domates salçası, acı sos ve domates püresi kattığınız kıymalı iç harcı, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Tuz, kimyon ve incecik kıyılmış kişniş yapraklarıyla tat kattığınız iç harcı, 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Küçük boy tortilla ekmeklerini temiz bir tavada ya da fırında kısa süre ısıtın.
Taco servisinde kullanmak üzere; bol suda yıkayıp kuruttuğunuz kıvırcık marul yapraklarını incecik kıyın. Kabuğunu soyduğunuz domates ve kırmızı soğanı küçük parçalar halinde kesin.
Sıcak tortilla ekmeklerini, bir kabuk gibi katlayıp iç kısımlarını hazırladığınız iç harçla doldurun.
Üzerlerine ince kıyılmış kıvırcık marul, domates, kuru soğan küpleri ve rendelenmiş peynir karışımı eklediğiniz tacoları, ekşi krema ya da çırpılmış süzme yoğurt eşliğinde bekletmeden servis edebilirsiniz.
|
Taco |
|
insancıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2019
Mesajlar: 62 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc144873
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2019
769 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 soğan
2 diş sarımsak
250 gram kıyma
1 kırmızı kapya biberi
Yarım çay bardağı dilimlenmiş jalapeno biberi
1 çay bardağı konserve mısır
1 çay bardağı Meksika fasulyesi
Tuz
Karabiber
Kekik
Kırmızı toz biber
Toz kişniş
Cheddar peyniri
Mısır unlu tortilla
Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ezin.
Zeytinyağını tavada kızdırıp soğan ve sarımsakları pembeleşene kadar soteleyin.
Kıymayı ekleyip kavurun.
Kapya biberi ve jalapeno biberi ince ince dilimleyin.
Kıymanın rengi dönünce biberleri, konserve mısırı ve Meksika fasulyesini malzemeye ilave edin.
Tuz ve karabiberini de ekleyip biberler yumuşayana kadar pişirin.
Bu esnada cheddarı rendeleyin.
Tortillaları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Kıymalı harcı tortillalara paylaştırıp üzerine rendelenmiş peynir serpin.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp tacoları peynirler eriyene kadar fırınlayın.
Sıcak servis edin.
|
Taco |
|
sami er
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.07.2019
Mesajlar: 21 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc144151
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2019
783 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 su bardağı haşlanmış barbunya
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı kaşar peyniri
3 adet küp küp doğranmış domates
3 adet küp küp doğranmış taze soğan
Kimyon
Tuz
Karabiber
İsteğe göre tavuk veya kıyma eklenebilir
Krep için:
2 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
Bir tutam tuz
Krep için tuzu, unu, sütü, yumurtaları iyice çırpın ve oluşan bu karışımı ısıtılmış tavaya dökün. Kreplerin her iki yüzünü de çevirerek pişirin.
Haşlanmış barbunyaları bir çatal yardımıyla ezin. İçine tuz, karabiber, kimyon, biber ve domates salçasını ekleyin. Tavada birkaç dakika karıştırarak karışımı kavurun.
Kreplerinizin üzerine bu karışımı paylaştırın, üzerine yeşil soğan, domates, maydanoz ve kaşar peynirini ekleyin.
|
Tako |
|
esra yol
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.12.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc130749
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2017
1,630 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket hazır tako
2şer adet kabak, havuç ve kırmızı biber
1 diş sarmısak
Yarım çay kaşığı pulbiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
100 gram noodle
Kabak, havuç ve kırmızı biberi jülyen doğrayıp, sarmısağı kıyın. Sebzeleri pulbiberle karıştırıp zeytinyağında soteleyin. Ayrı bir yerde noodleı haşlayıp sebzelerle karıştırın. Paketten çıkan 12 adet takoyu önceden ısıtılmış 150 derece fırında 4-5 dakika pişirin. Fırından alıp içlerine sebzeli karışımı payedin. Arzuya göre üzerine baharat karışımı serpip servis yapın.
Not: Takoyu büyük marketlerde bulabilirsiniz.
|
Taco |
|
emoş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.04.2016
Mesajlar: 31 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc117198
Gönderme Tarihi: 29.May.2016
1,904 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr kıyma
1 tane orta boy soğan
1 tane yeşil biber
3 sarımsak
Yarım demet maydanoz
4 çorba kaşığı yağ
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tutam Tuz
Rendelenmiş kaşar peyniri
6 adet tortilla
Soğanı, sarımsağı, biberi ve maydanozu ince ince doğrayın. Bir tavaya yağı dökün, soğanları, sarımsakları ve biberi ekleyip kavurun. Tavaya salça ve kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Suyunu salıp çekene kadar pişirin. Karışımın altını kapatmaya yakın maydanozu ve baharatları ekleyip iyice harmanlayın. Pişen karışımı ( hazır alma ) tortillaların içine koyup ikiye katlayın. Üzerine kaşar peynir rendesi serpip servis yapın. Tacolarınızı istediğiniz sosla servis edebilirsiniz.
|
Tacos |
|
tetik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.12.2014
Mesajlar: 36
|
Kısa URL: https://ml.md/lc103441
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2014
2,132 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
8 taco kabuğu
500 gr kıyma
2 yemek kaşığı margarin
1 soğan
2 domates
1'er kırmızı, sarı, yeşil biber
1 kaşık salça
Tuz, kimyon, karabiber
1 tutam maydanoz
Soğanı küp şeklinde doğrayıp kıyma ile birlikte tavaya alın yağ ile orta ateşte kavrulmaya bırakın. Domatesleri mutfak robotunda püre haline getirip kavrulmuş kıymaya ekleyin. Salça ve biber sosunu ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Biberleri küp şeklinde doğrayıp ayrı bir tavada az yağ ile soteleyin. Kıymaya ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Birkaç dakika pişirip ocaktan alın. Taco kabuklarını fırında ısıtın. Kıyma karışımını içlerine doldurun ve üzerlerine kıyılmış maydanoz serpiştirerek renkli biberlerle servis yapın.
|
|