|
Taco Sandviç |
|
kaju
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2016
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc114495
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2016
1,650 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet taco
200 gr çekilmiş dana kıyması
300 gr kırmızı barbunya
1 adet taze soğan
1 çorba kaşığı margarin
2 adet domates
1 adet sivri biber
1 çorba kaşığı kimyon, yeni bahar, pul biber, karabiber, kırmızı toz biber
4 adet yeşil salata yaprakları
Taze soğanı ince doğrayıp tavada margarinle soteleyin ve kıymayı ilave ederek kavurun. Çekirdekleri alınıp küp doğranmış domatesleri ve ince doğranmış sivri biberi ilave ederek 3 dakika daha soteleyin. Tüm baharatları karıştırarak hazırladığınız taco baharatını da ilave edin. Hafifçe haşladığınız barbunyaları yıkayarak, tuz ve karabiber ekleyip karışıma ilave edin. Barbunyalar buruşuncaya kadar pişirin. Barbunya ve kıymaları hazır taco içinde doğranmış yeşil salata yaprakları ile servis edin.
|
Taco Sandviçleri |
|
pişmiş
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.09.2013
Mesajlar: 26 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc92300
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2013
2,203 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 adet tako kabuğu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
2 adet orta boy domates
2 diş sarmısak
2 su bardağı haşlanmış barbunya
1 çay kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı sıcak su
2 dal taze soğan
5-6 dal maydanoz
Tuz
Üzeri için:
1 adet kırmızı biber
6 adet bebek mısır
1 adet portakalın kabuğu
Zeytinyağını kızdırıp yemeklik doğradığınız soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine, soyulup küp doğranmış domatesleri ve kıyılmış sarmısakları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Haşlanmış barbunya,
tozşeker ve tuzu da tencereye ilave edin. Üzerine suyu ekleyip, suyunu çekinceye kadar pişirin. Barbunya soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış taze soğanları ve maydanozu ilave edip karıştırın. Hazırladığınız harcı tako kabuklarına paylaştırın. Portakalın kabuğunu soyup beyaz kısımlarını çıkarın ve uzun şeritler halinde doğrayın. Kırmızı biberi de aynı şekilde doğrayın. Bebek mısırları boylamasına ikiye bölün. Tako sandviçlerini portakal kabuğu, kırmızı biber ve bebek mısırla süsleyerek servis yapın
Fotoğraf "ihsan abi" tarafından gönderildi. 15.01.2016
|
|