|
Tabbule Salatası |
|
mobiş
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.09.2020
Mesajlar: 20 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc152948
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2020
1,006 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
2 demet maydanoz
1 demet taze nane
6 adet taze soğan
3 adet orta boy domates
1 çay bardağı ince bulgur
1, 5 çay bardağı sıcak su
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limon suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi (isteğe göre)
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
Bu salata tarifi bizim yemek kültürümüze yakın olan Lübnan mutfağına özgü bir salatadır. Salatanın içindeki taze nane ve limon sayesinde yazları harika bir serinlik sağlayarak güzel bir salata olarak soframızda yerini alabilir.
Öncelikle bulgurumuza, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip demlenmeye bırakıp 15 dakika kadar bekletiyoruz. Daha sonra maydanoz ve taze naneyi sap kısımlarıyla birlikte ince ince doğruyoruz. Taze soğanları da incecik kıyıyoruz. Domatesi küçük parçalar halinde doğruyoruz.
Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri derin bir salata kasesine alıp. Şişip, yumuşayan bulgur ile salata malzemelerini harmanlıyoruz.
Salatanın sosu için; zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve tuzu küçük bir kapta karıştırdıktan sonra salata kasesine aktarıyoruz. İyice karıştırdığımız salatayı servis tabağına alıyoruz ve servis ediyoruz.
|
Tabbouleh |
|
ahahhhh
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc156089
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2021
291 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
4 bağ maydanoz
1 adet kuru soğan
1 adet domates
2 yemek kaşığı ince bulgur
4 yemek kaşığı sıcak su
1 adet limon
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Maydanozları sirkeli suda bekletip yıkayın.
Küçük demetler halinde bağlayıp doğrayabildiğiniz kadar ince doğrayın. (Robotta çekmeyin, maydanoz suyunu salacağı için lapa gibi bir şey olur.)
Kuru soğanı çok küçük doğrayıp maydanoza ekleyin.
Domatesi ikiye bölün ve sulu yerlerini ayırın.
Daha sonra kalan kısmı çok küçük doğrayın ve ekleyin.
Diğer bir kasede bulgura sıcak su ilave edin ve şişmesini bekleyin.
Bulguru salataya ilave edin ama çok koymayın salatanın tadını değiştirecektir.
Daha sonra limon suyu, tuz ve zeytinyağını karıştırarak salatanın üzerine dökün.
Güzelce karıştırdıktan sonra servise hazır.
|
Tabbule |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163808
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2022
290 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı ince bulgur
Yeteri kadar su
4 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
10-12 dal nane
1 adet domates
1 Türk kahvesi fincanı kıyılmış ceviz
1 adet küçük boy nar
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
Bulguru bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kabın ağzını kapakla kapatın ve suyunu çekip yumuşayana kadar bekletin. Daha sonra kapağını açın ve soğumaya bırakın. Taze soğan, maydanoz ve naneyi kıyın. Domatesin çekirdeklerini çıkarın ve küp şeklinde doğrayın. Yeşillikler, domates, ceviz ve nar tanelerini bulgura ilave edin. Zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve tuzu bir kapta karıştırın. Bulgurlu karışımın üzerine gezdirin ve tüm malzemeyi harmanlayıp servis yapın.
|
Tabule Salatası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177517
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2024
125 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 çay bardağı ince bulgur
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze nane
4-5 dal taze soğan
2 adet domates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 çay bardağı sıcak su
1 adet limon
1 çay kaşığı tuz
2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
Öncelikle ince bulguru bir kaba alın. Sıcak su ile ıslattıktan sonra kabın ağzını kapatın. Bulgurların şişmesi için 5 dakika kadar bekletin. Bu sırada bütün yeşilleri ve domatesi yıkayıp, ince ince doğrayın. Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri derin bir salata kasesinin içine alın. Şişen bulgurla salata malzemelerini karıştırın. Zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve tuzu küçük bir kapta güzelce harmanlayıp salata kasesine dökün. İyice karıştırdığınız salatayı servis tabağına alıp hemen servis edin.
|
|