|
|
Szechuan Tavuğu |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180233
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2024
23 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
500 gr tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 yemek kaşığı Szechuan biberi
2 yemek kaşığı acı sos
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı bal
1 yeşil soğan (ince doğranmış)
1 kırmızı biber (ince doğranmış)
Tavukları soya sosu ve mısır nişastasıyla karıştırıp marine edin.
Szechuan biberini tavada kavurun.
Marine edilmiş tavuğu kavurun.
Sarımsak, acı sos, sirke ve balı ekleyip pişirin.
Yeşil soğan ve kırmızı biberi ekleyip servis edin.
|
Szechuan Usulü Tavuk |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29045
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2008
3,838 defa indirildi / yazdırıldı
|
350 gr tavuk göğsü
1 adet yumurta beyazı (çırpılmış)
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 adet taze soğan
1 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı hoisin sos
1 tatlı kaşığı chili püresi( acı kırmızı pul biberi az bir zeytinyağı içinde püre yapın)
115 gr cashew fıstığı
1 çay kaşığı susam yağı
1 adet yeşil dolmalık biber
Tavuk göğsünü küçük küpler halinde kesiniz. Dolmalık biber ve taze soğanları ayrı ayrı doğrayınız.
Derin bir kap içerisinde, tavuk parçalarını, tuz, yumurta beyazı ve mısır nişastasını iyice karıştırınız.
WOK'un içinde 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyup kızdırın, yağ kızınca tavuklara renk verdiriniz. Tavukların rengi beyaza dönünce bir kevgir yardımı ile WOK'dan çıkarın ve kapaklı bir kaba koyunuz. WOK'un içinde doğrandığınız yeşil biberleri, taze soğanı ve zencefili koyup sote ediniz.
En son olarak tavukları, chili püresi ve hoisin sosu ekleyip, biraz kavurun.
Ateşten indirmeden, önce cashew fıstıklarını ekleyip, bir çeviriniz. Üzerine susam yağını gezdirip sıcak olarak servis ediniz.
|
|
Szechuan Usulü Tavuk Tarifleri Çin Yemekleri
|
|