| 
 
 
 | 
Sütsüz Krep | 
  | 
elitez 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.07.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144424 
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2019 
1,316 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Çeyrek su bardağı su
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 su bardağı un
 
2 adet yumurta
 
 
Yumurtaları bir kabın içine kırın ve güzelce çırpın. Üzerine su ve sıvı yağını ekleyerek karıştırmaya devam edin. Sırasıyla un ve tuz ilave edin. İyice çırptıktan sonra kabın üzerini hava almayacak şekilde kapatarak, buzdolabında 10 dakika dinlendirin.
 
Yapışmaz tavayı hafifçe yağlayın. Karışımdan 1 kepçe tavaya dökün, hızlıca tavayı çevirerek her yere güzelce yayılmasını sağlayın. Bir yüzeyi piştikten sonra çevirerek diğer yüzeyini de pişirin. Bu işlemi elinizdeki harç bitirene kadar tekrarlayın.
 
 
Not: Kıvamında sorun yaşarsanız karışıma yarım su bardağı kadar daha un ilave edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Sütsüz Krep | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157155 
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2021 
695 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 tane yumurta
 
1, 5 su bardağı un
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı su
 
1 çay kaşığı toz şeker
 
Tuz
 
Tavayı yağlamak için:
 
1 tatlı kaşığı margarin
 
 
Sütsüz krep için büyük bir kâseye yumurtayı kırıp, çatal ya da tel çırpıcı ile çırpın.
 
Yumurtanın üzerine yoğurt, su, toz şeker, tuz ve unu ilave ederek kek hamurundan daha cıvık bir hamur hazırlayın.
 
Hazırladığımız krep hamurunu ne kadar fazla çırparsanız sonuç o kadar güzel olur.
 
Hazır hale gelen krep hamurunu, 10-15 dakika kadar beklettikten sonra pişirmeye başlayın.
 
Servis tabağına alarak sunum yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Sütsüz Kahvaltılık Krep | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161261 
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2021 
365 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yumurta
 
4 su bardağı su
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 su bardağı un
 
 
Yumurtaları bir kapta güzelce çırpın.
 
Unu ve tuzu ekleyerek çırpmaya devam edin.
 
Kabın üzerini streç filmle kapatın ve 10 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
 
Bir teflon tavayı hafifçe yağlayarak ısıtın.
 
Hamurdan 1 kepçe alarak tavaya dökün ve güzelce tavaya yayın.
 
İki yüzünü de pişirdikten sonra servis edin.
 
 
 
  
 | 
Sütsüz Krep | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc168403 
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2022 
405 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
1/4 su bardağı tereyağı, eritilmiş
 
1 su bardağı su
 
1 su bardağı un
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
 
Malzemeleri derin bir kaba alıp blender ile pürüzsüz bir kıvam alana dek çekin.
 
Orta boy yapışmaz bir tavayı orta ateşte ısıtın.
 
Isınan tavaya bir kepçe ilave edip, her bir yüzünü 1'er dakika pişirin. Sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |