| 
 
 
 | 
Sütlü Vişneli Pirinç Tatlısı | 
  | 
sevcan 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 21.05.2007 
Mesajlar: 17 Şehir: Van | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15715 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2007 
2,170 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı süt
 
Küçük paket krema (250 ml.)
 
1 Çay bardağı şeker
 
1 paket vanilya
 
Üzeri İçin.
 
1,5 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış vişne
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı nişasta
 
 
Pirinç, süt, şeker, kısık ateşte pişirilir.
 
Pirinç şeklini kaybedince vanilya katılır, ateşten alınır.
 
Ilıyınca krema eklenir, karıştırılır.
 
Kaselere taksim edilir.
 
Üst malzemesini hazırlamak için; su, nişasta, toz şeker, kıvam alana kadar pişirilir.
 
Sıcakken vişneler atılır, karıştırılır, pirinçli karışımın üzerine konur.
  
 | 
VİŞNELİ PİRİNÇ TATLISI | 
  | 
kırık testi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.03.2012 
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74709 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2012 
1,734 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı pirinç
 
2 su bardağı süt
 
2 su bardağı vişne
 
3 çorba kasığı pudra sekeri
 
İsteğe göre;3-4 çorba kaşığı vişne suyu
 
ÜZERİNE KOYMAK İÇİN:
 
Krem santi
 
 
Ayıklayıp yıkadığımız pirinçleri, süt ile haşlayalım.
 
Vişnenin birazını bütün olarak ayırıp, geri kalanını robottan geçirip, ufaltalım.
 
Haşladığımız pirinçlerin içine, pudra şekerini, ufalttığımız vişneleri ve vişne suyunu ilave edip, iyice karıştıralım.
 
Bu karışımı servis tabağına yayıp, üzerini krem şanti ile kaplayıp, vişnelerle süsleyelim.
 
Buzdolabında biraz bekletip, soğuk olarak servis yapalım.
  
 | 
Vişneli Pirinç Tatlısı | 
  | 
adda 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.03.2016 
Mesajlar: 70 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc119528 
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2016 
914 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı süt
 
250 ml. krema
 
Bir tutam tuz
 
1 paket vanilya
 
Yarım su bardağı şeker
 
Sos için:
 
1 tatlı kaşığı nişasta
 
1 su bardağı su
 
250 gram çekirdeksiz vişne
 
3 çorba kaşığı tozşeker
 
 
1 su bardağı pirinci iyice yıkayın. 1 tencereye sütü, kremayı, tuzu, vanilyayı ve yarım su bardağı tozşekeri ve pirinci aktarın. Kısık ateşte koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Sonra kremalı pirinci kaselere doldurun. Sos için nişastayı 1 su bardağı suda eritin. Bir tencereye aktarın. Sekeri ve vişneleri ekleyin. Sos kıvamına gelene kadar pişirin. Kaselerdeki tatlının üzerine gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |