Kısa URL: https://ml.md/lc178882
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2024
65 defa indirildi / yazdırıldı
125 gr tereyağı veya margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
Üzeri için ceviz içi
Bir kaseye süt ve şekeri alıp şeker eriyene kadar karıştırın.
Tereyağı veya margarini uygun bir tencereye alıp eritin.
İçine unu ilave edip unun rengi değişene kadar orta ateşte devamlı karıştırarak kavurun.
Unun rengi biraz değişince sütlü şerbeti yavaşça ilave edip karıştırın.
Un topaklanmaması için karıştırmaya devam edin ve koyulaşana kadar pişirin.
Ocağı kapatın ve istediğiniz şekli verip servis tabağına alın.
Üzerini cevizle süsleyin.
Kısa URL: https://ml.md/lc173535
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2023
115 defa indirildi / yazdırıldı
1.5 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı sıcak süt
Sıvı yağ ve unu tavaya alıp un kızarana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Bu sırada sıcak su da hazır olmalı. Sıcak sütün içine şeker atıyoruz ve karıştırarak eritiyoruz. Kızaran unun içine, sürekli seri bir şekilde karıştırarak yavaş yavaş şerbeti ekliyoruz. İki-üç dakika daha kısık ateşte karıştırarak, un, şerbeti çekene kadar pişiriyoruz. İsterseniz içine ceviz veya fındık da koyabilirsiniz. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc39832
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2009
4,621 defa indirildi / yazdırıldı
4 tane yumurta
1 kahve kaşığı karbonat
Un
1 çay bardağı süt
4 çorba kaşığı tereyağı
Süt, yağ, yumurta iyice çırpılır, boya kıvamına gelene kadar un ilâve edilir. Karbonat koyup karıştırılır. Yağlanmış tepsiye dökülür. Tepsi orta sıcaklıktaki fırına koyulur. Kabarıp pişince üzerine şurup dökülür. Tekrar fırına sürülür. 5 dakika sonra fırından alınıp soğuduktan sonra servis yapılır.