https://www.rational-online.com
 
 
2,2 kg Tavuk, eklem yerlerinden	bölünmüş
 
Tuz
 
Çekilmiş beyaz biber
 
Defne yaprağı
 
Karanfil
 
60 g pastırma, ince küp küp doğranmış
 
Maydanoz
 
Mercanköşk
 
Taze kekik
 
Biberiye
 
Bitkisel sıvı yağ
 
1 Diş sarımsak, dövülmüş
 
150 g Soğan, doğranmış
 
60 g Havuç, küp küp doğranmış
 
50 g Kereviz, küp küp doğranmış
 
1 l süt
 
25 g Domates püresi
 
25 g Un, tavada kavrulmuş
 
150 g Soğan turşusu
 
100 g Mantar
 
 
Eklem yerlerinden bölünmüş tavuk parçalarını gece boyunca sütte marine edin. Ertesi gün tuz ve karabiberle çeşnilendirin.
 
Sıvı yağı, küp küp doğranmış pastırmayı, soğanları, sarımsağı, havucu, kerevizi, domates püresini ve unu bir çanakta karıştırın.
 
Harcı tavukla birlikte bir granit emaye güvece koyun ve sıcaklık sondasını en iri tavuk parçasının ortasına sokun.
 
"Islatın" sinyali çıktığında sütü ilave edin ve soğan turşusunu, mantarları, karanfili, defne yapraklarını ve baharlı otlan ekleyin. İyice karıştırıp kapağını kapatın.
 
 
Not Güveç tavuk 12 ile 15 saat sosta bekletilirse çok tadı çok daha kuvvetli olacaktır. İdeal hazırlama süresi 14 ile 17 saattir.
 
 
 
  
 |