Kısa URL: https://ml.md/lc37139
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2009
2,131 defa indirildi / yazdırıldı
4 kişilik
2 çorba kaşığı tarhana
2 su bardağı su
1 paket et suyu tableti
Yarım çorba kaşığı domatessalçası
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
Nane
Kırmızıbiber
Tuz
Tarhanayı 1 gün yarım bardak suda bekletin. 2 su bardağı suda 1 paket etsuyu tabletini eritin. Sütle birlikte tencereye aktarın. Domates salçasını ekleyin. Su kaynadığında tarhanayı tencereye yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak, ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Koyulaşıncaya kadar kaynatın. Kısık ateşte 7-8 dakika daha kaynatın. Tereyağını küçük bir kapta eritin. Ateşten alıp naneyi ekleyin. Tereyağlı naneyi pişen çorbanın üzerine gezdirin. Kırmızıbiber serperek, servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc88739
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2013
1,641 defa indirildi / yazdırıldı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
5 çorba kaşığı tarhana
2 diş sarımsak
6 su bardağı su
1.5 su bardağı süt
Tencereye tereyağını ve sarımsağı alıp beş dakika kavurun. Salçayı, sütü ve suyu da ekleyip sürekli karıştırın. Birbiriyle bütünleşince üzerine su ısınmadan hemen tarhanayı ekleyip karıştırarak kaynamaya bırakın. 15 dakika kadar pişince ocaktan alın.