|
SÜTLÜ REVANİ |
|
hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc54933
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2010
15,993 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ılık süt
1 adet limonun kabuğunun rendesi
2 su bardağı irmik
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
4 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
2 su bardağı süt
Hazırlanışı
Oda sıcaklığında bekleyen yoğurdu ve tozşekeri mikserin yüksek devriyle 4-5 dakika çırpın. Üzerine ılık süt, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilyayı ilave edip 1-2 dakika daha çırpın.
Un, irmik ve kabartma tozunu bir başka derin kapta karıştırıp yoğurtlu karışımın üzerine aktarın. Bir kaşık ya da plastik spatula yardımıyla hamuru iyice karıştırın. Boza kıvamındaki hamuru orta boy bir fırın kalıbına aktarın.
Revaniyi 5 dakika önceden ısıtıp 175 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında 35-40 dakika, üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirin.
Diğer taraftan, şerbeti hazırlamak için; süt, tozşeker ve suyu orta boy bir tencereye aktarın. Kısık ateşte, ara sıra karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra ocaktan alıp soğumasını bekleyin. 5 Soğuk haldeki şerbeti fırından çıkardığınız sıcak revaninin üzerine gezdirin. Revaninin şerbeti çekmesi için yarım saat kadar bekledikten sonra dilimleyerek servise sunun. Üzerine kaymak, dondurma, çikolatalı sos, çekilmiş badem koyarak da ikram edebilirsiniz.
|
Sütlü Revani |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc5832
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2006
3,783 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
yarim paket margarin
1 litre sut
1 bardak irmik
1 bardak toz seker
1 vanilya
YAPILIŞI
Malzemenin hepsini bir tencerede kisik ateste bir cirpici yardimiyla muhallebi kivamina gelinceye kadar pisirin. Kaynamasina yakin lapa gibi olacaktir, panik yapmayin. Servis yapacaginiz kalibi suyla islatin, yapismasini onlemek icin. Pisen karisimi kaliba dokun ve soguduktan sonra buzdolabinda servis icin bekletin. Servis yaparken uzerine tarcin ekleyebilirsiniz.
ML® Revani için tıklayın
|
Sütlü Revani |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108654
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2015
2,931 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayşe Tüter
4 adet yumurta
1 paket margarin
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
7 Su bardağı süt
Süslemek için (fındık, fıstık)
Şerbeti İçin:
5 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1/2 limon
Yumurta ile şeker ayran kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, un, irmik, yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip, mikserle 1 dakika daha çırpın. Karşımı önceden yağladığınız tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kapağı hiç açılmadan 40 dakika pişirin. Tencerede şeker ve suyu, kısık ateşte 15 dakika kaynatın ve limon ilave edip ateşten alın. Hazırladığınız şerbeti, tepsi ılık iken üzerine dökün. Daha sonra üzerini örtün ve 4 saat dinlendirdikten sonra, dilimleyerek servis yapın.
|
Sütlü Revani |
|
Niyaz
Aşçı
Kayıt: 21.05.2014
Mesajlar: 19 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc98424
Gönderme Tarihi: 21.May.2014
1,918 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı irmik
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
80 gr margarin
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 kg. toz şeker
2 su bardağı su
2 su bardağı süt
çeyrek limon
Şurup için1 kg. şeker, su ve süt tencerede karıştırılarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra birkaç damla limon damalatılarak 1 dak. sonra ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Yumurta şeker ve vanilya kabarana kadar mikserle çıkrpılır, diğer malzemeler eklenerek karıştırılır. yağlanmış, unlanmış kek kalıbına dökülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. pişen sıcak kekin üzerine soğuk şerbet dökülür, hindistancevizi ile süslenerek servis yapılır.
|
Sütlü Revani |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170157
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2023
323 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı irmik
4 yumurta
0,5 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
Şurup:
3 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
Süslemek için:
3 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi
Kalıp:
Dikdörtgen kalıp (18x28 cm)
Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine irmiği ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Yumurta, toz şeker ve vanilya aromasını çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde köpüksü bir yapı elde edinceye kadar yaklaşık 3 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız un karışımını ekleyin ve spatula veya kaşık ile köpüksü yapıyı söndürmeden yavaşça karıştırın. Kalıba alın, üzerine düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Süt ve toz şekeri derin bir kaba alın. El çırpıcısı ile şeker eriyinceye kadar karıştırın.
Revaniyi fırından çıkarın. 5 dakika bekletin ve üzerine soğuk sütlü şurubu dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2 saat bekletin. Üzerine hindistancevizi rendesi serpin ve dilimleyerek servis yapın.
|
|