|
Sütlü Poğaça |
|
DolmaSever
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.09.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc56195
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2010
51,276 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
yumurta (akı, sarısı ayrılır)
1/2 paket margarin veya tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı süt
1 kabartma tozu
4 su bardağı un
tuz
İçi için;
100 gr. beyaz peynir veya lor peyniri
1 demet maydanoz
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine eritip ılıttığımız yağı, sıvı yağı, sütü, yumurta akını, kabartma tozunu, tuzu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru 1/2 cm. kalınlığında açalım. Hamurdan geniş ağızlı bir bardak veya kalıp yardımı ile yuvarlak parçalar keselim. Bir kenarlarına peynirli, maydanozlu iç koyup kapatalım. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 190°C ısılı fırında altları üstleri pembeleşene dek pişirelim.
|
Sütlü Poğaça |
|
dosta
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2011
Mesajlar: 112 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc68734
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2011
3,595 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket yaş maya
Aldığı kadar un
1 yumurta sarısı
Biraz çörekotu
İçine; peynir, zeytin ya da sucuk
ılık sütün içine yağ,tuz ve mayayı ekleyip yumuşak kıvama gelene kadar un ekleyip yoğurun. ılık ortamda kabarana kadar bekletin.kabarınca sıvıyağ yardımıyla küçük yumaklar yapıp ortasını açalım harcını koyalım. İster yuvarlak istenirse küçük rulo halinde ay şeklini verelim. Üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu serpip 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
|
Sütlü Poğaça |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174728
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2023
159 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı ılık süt (Mutlaka ılık olmalı)
250 gram tereyağı
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
2 yumurta (1 tanesinin sarısı üstüne sürülecek)
2 yemek kaşığı kuru maya
1 çay bardağı sıvı yağ
Yeteri kadar un
Önce süt, maya ve şeker bir kapta harmanlayın.
Ardından diğer malzemeleri ekleyin ve güzelce yoğurun. Ele yapışmayan ama sert de olmayan bir hamur kıvamı elde edin.
Üzerini streçleyin ve 20 dakika mayalandırın.
Ufak bezelere ayırın. Arasına isteğe göre peynir koyabilirsiniz.
Sade yapıyorsanız yuvarlayın. Yumurta sarısı sürüp üzerine çatalla çizikler yapın.
200 derece önceden ısıtılmış fırında istediğiniz kızarıklığa kadar pişirin.
|
|