| 
 
 
 | 
Sütlü Patates | 
  | 
kıvılcım 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.12.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc44236 
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2009 
2,948 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
800 gr. patates
 
40 gr. zeytinyağı
 
2 yumurtanın sarısı
 
1 çorba kaşığı tepeleme un
 
1 su bardağı silme süt
 
Tuz, kekik, nane
 
 
YAPILIŞI:
 
Patatesleri ayıklayıp, yıkayınız. Cevizden büyük parçalara iri iri doğrayınız. Bir tavada hafif ateş üzerinde zeytinyağını kızdırınız. Ufalanmış kekik ve naneye buladığınız patatesleri tuzlayarak bu yağda karıştırarak kızartınız. Gerekirse çok az su ilave ediniz. Patatesler yumuyaşınca ateşten alınız. Sıcak bir yerde muhafaza ediniz. Tavanın içinde kalan suya bir kaşık silme un ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurunuz. İçine yumurta sarısını ekleyip karıştırınız. Azar azar sıcak sütü döküp, tahta kaşıkla karıştırarak bütünleştiriniz. Yaptığınız bu meyaneyi, sıcak muhafaza ettiğiniz pişmiş patateslerin üzerine kaynar vaziyette dökünüz.
  
 | 
Sütlü Patates | 
  | 
yediveren 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.04.2011 
Mesajlar: 38 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64486 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2011 
2,409 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12 adet orta boy patates
 
2 su bardağı süt
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1/2 paket krema
 
1 tatlı kaşığı renkli tane biber
 
1 adet taze sarımsak
 
3 dal taze biberiye
 
Tuz
 
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
 
Patatesleri soyup halka halka doğrayın. Üzerine süt, tereyağı, krema, tane biber ve tuz ekleyip yarı yarıya pişirin. Tencereden alıp bir fırın kabına dizin. Tencerede kalan sütlü karışımı üzerine gezdirin. İnce kıyılmış sarımsak ve biberiye yapraklarını ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |