Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Sütlü Mısır Çorbası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sütlü Mısır Çorbası

ziyafet
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.10.2007
Mesajlar: 27
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc18736
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2007
5,170 defa indirildi / yazdırıldı




5-6 sap taze soğan
1 orta boy beyaz kuru soğan
50 gr. tereyağı (2 dolu yemek kaşığı)
1 yemek kaşığı un
2 küçük kutu mısır konservesi (220 x 2 gr.)
1 litre (4 su bardağı -250 x 4 ml.-) sebze suyu (ya da 1 litre su + 2 sebze suyu tableti)
1 su bardağı (250 ml) süt
1 kutu hazır krema (200 ml.)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı safran
1 kesme şeker
Servis yaparken üzerine serpmek için arzuya göre pul biber ve parmesan peyniri

Tereyağını derin ve geniş bir tencerede kızdırın, ince kıyılmış taze soğan ve kuru soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 1 yemek kaşığı unu ilave ederek kavurmaya devam edin. Konserve mısırları suyunu süzmeden tencereye ekleyip kaynayana kadar karıştırarak pişirin. 1 litre su ve 1 su bardağı sütü tencereye ilave edin, kesme şeker ve sebze tabletlerini de ekleyerek karıştırın. Kapağı kapalı olarak orta ateşte 10 dakika kadar pişirin. Daha sonra çorbaya hazır krema, tuz, karabiber ve safranı ilave edip karıştırın ve çorbayı ateşi kapatmadan el blenderından geçirin. Çorbayı kapağı kapalı olarak kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Servis kaselerine alıp üzerine isteğe bağlı olarak parmesan peyniri tozu ve pulbiber serperek servis yapın.


ML® Süt Çorbası için tıklayın



Sütlü Mısır Çorbası

subutay
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.08.2010
Mesajlar: 30
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc55062
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2010
3,051 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
1 su bardağı konserve mısır
1 su bardağı yarma buğday
1 litre süt
1 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 orta boy rendelenmiş havuç
2 adet et bulyon
Az miktar tuz
Az miktar pul biber, karabiber
1 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı Un

Hazırlanışı
Öncelikle bir gün önceden ıslatılmış yarma buğdaylar, derin bir tencerede iyice pişene kadar haşlanır. Ayrı bir tencereye konularak ısıtılan margarin yağı kızınca, üzerine un eklenir. Yağ, pembeleşene kadar ağır ateşte kavrulur. Daha sonra az miktarda su ve süt ile et bulyon eklenerek, topaklaşmaması için çırpıcı yardımı ile iyice karıştırılarak muhallebi koyuluğunda bir çorba sosu elde edilir. Sos, daha önceden pişirilen yarmanın içine eklenir. Haşlanmış mısır ile rendenin ince yönüyle çekilmiş havuç, tuz, krema ve baharatlar eklendikten sonra çorba koyu kıvama gelinceye kadar ağır ateşte, ara sıra karıştırılarak kaynatılır. Hazırlanan çorba sıcak hâlde kaselere konulup, üzeri önceden ayrı bir tavada tereyağı ve pul biber ile hazırlanan tereyağlı pul biber sosu ile süslenerek servis yapılır.


Sütlü Mısır Çorbası

Nurpare
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.12.2006
Mesajlar: 52
Şehir: Ankara-Maltepe
Kısa URL: https://ml.md/lc12297
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2007
3,035 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı konserve mısır
1 litre süt
1 çorba kaşığı mısır unu
1 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz

Yağ, un ve mısır unu 2-3 dakika kavrulur. Üzerine karıştırarak soğuk süt katılır. Süt ısınınca mısır ve tuz eklenir. Bir taşım kaynatılır, ateşten alınır. Sıcak servis yapılır.


ML® Mısır Çorbası için tıklayın



Fotoğraf "pastörize" tarafından gönderildi. 25.01.2021


Sütlü Mısır Çorbası

canseza
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.03.2012
Mesajlar: 33
Şehir: Amasya
Kısa URL: https://ml.md/lc73851
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2012
2,337 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr konserve mısır
1 adet soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet patates
300 ml sıcak süt
100 ml krema
2 diş sarımsak
1 adet konserve mısır
1 adet kırmızı biber

Orta boy bir tencereye zeytinyağını alın, zeytinyağı ısınınca, üzerine ince doğranmış soğan, ince doğranmış sarımsağı (yarımay şeklinde doğranmış) kırmızıbiber ilave edin. Yaklaşık 6 dakika sote yapın, delikli kepçe ile kırmızıbiberleri bir tabağa alın. Soğanların üzerine, küp doğradığınız patatesi, havucu ekleyip sote yapmaya devam edelim sonra sırası ile mısırı, sütü tavuk suyunu ekleyin. Hızlı ateşte kaynama kıvamına gelene kadar tutun, daha sonra kısık ateşte yirmi dakika pişmeye bırakın. Pişen karışımın yarısını, ayrı bir kaba alın içine fıstıkların yarısını ilave edin robotta püre haline getirin. Hazırladığınız püreyi, tekrar tencereye ilave edin, tuzunu ve kremasını ilave edip, kıvama gelene kadar ara sıra karıştırarak ocakta tutalım. İndirmeye yakın, çorbanın üzerine sote yaptığımız kırmızıbiberleri ilave edin bir iki karıştırıp ocaktan alın. Üzerine kalan fıstıklarla beraber, karabiber serpiştirip servise sunalım.


Sütlü Mısır Çorbası

Aydın havası
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.06.2011
Mesajlar: 55
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc65013
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2011
2,230 defa indirildi / yazdırıldı




200 gr. konserve mısır
4 su bardağı su
1 adet biber
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı süt
1/2 çay kaşığı köri
1 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı nane
Tuz

Mısırları tencereye alıp üzerine suyu ekleyin. Tuzunu koyun. Daha sonra ince doğranmış biberi ekleyin. Mısır nişastasını ayrı bir kapta sütle karıştırıp çorbaya ilave edin. Dört dakika kaynatın. Köriyi ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. Bir tavada margarini eritin. Kırmızıbiber ve naneyi yağda yakın. Çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.


Sütlü Mısır Çorbası

teşhis
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.09.2015
Mesajlar: 24
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc111155
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2015
1,594 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı haşlanmış mısır tanesi
4 su bardağı su
1 adet biber
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı süt
1/2 çay kaşığı köri
Tuz

Mısırları tencereye alıp üzerine suyu ekleyin. Tuzunu koyun. Daha sonra ince doğranmış biberi ekleyin. Mısır nişastasını ayrı bir kapta sütle karıştırıp çorbaya ilave edin. Beş dakika kaynatın, köriyi ilave edip ocaktan alın. Üzerine yağda yakılmış kırmızı biber gezdirin.


Sütlü Mısır Çorbası

metanett
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.04.2020
Mesajlar: 34
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc149865
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2020
502 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı konserve mısır
1 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı un
4 su bardağı su veya et suyu
1 su bardağı süt
Tuz

Soğanın kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın.
Tereyağını tencerede eritin ve soğanları da ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Ardından mısır ununu ve unu ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
Üzerine su ve sütü ilave edin ve sürekli karıştırarak kaynatın.
En son mısır ve tuzu ekleyin ve bir süre daha kaynatın.
Sıcak servis edin.



Sütlü Mısır Çorbası

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc173189
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2023
198 defa indirildi / yazdırıldı




Fatih Belediyesi

1 adet soğan
1 su bardağı haşlanmış mısır
2 yemek kaşığı mısır unu
1 su bardağı süt
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kıyılmış maydanoz

Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile kavurun
Mısır ununu ekleyip kavurun
Süt ve suyu ekleyip topaklanmaması için hızlıca karıştırın
Mısırları ekleyip güzel bir kıvam alana kadar pişirin
Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu ekleyip ateşten alın.



Sütlü Mısır Çorbası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177557
Gönderme Tarihi: 01.May.2024
101 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

1 su bardağı konserve mısır (dondurucuda saklanan süt mısır)
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı su
1 su bardağı et suyu
Tuz
Kuru nane

Öncelikle derin bir tencerede tereyağını ve sıvı yağı kızdırıp unu sürekli karıştırıp, yakmadan kavurun. Una süt ve suyu ekleyip, kaynayana kadar karıştırın. Konserve mısır ya da yazdan dondurucuda sakladığınız süt mısırları ilave edin. Karıştırma işlemine devam edin, tuzu ve et suyunu ekleyin, kısık ateşte kaynamaya devam edin. Çorbayı taneli veya blenderden geçirebilirsiniz. Üzeri için bir tavada tereyağı eritebilirsiniz. Toz nane ile servis edebilirsiniz.







Sütlü Mısır Çorbası Tarifleri Balık Çorbası Tarifleri



(9 adet Sütlü Mısır Çorbası 467,727 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort