| 
 
 
 | 
Sütlü Mantar Kavurma | 
  | 
Turbo Dede 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.07.2007 
Mesajlar: 20 Şehir: Kilis | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15880 
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2007 
4,564 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı süt
 
8-10 adet mantar
 
1 dolu çorba kaşığı un
 
1 adet küçük kuru soğan
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Piyaz şeklinde doğranmış soğan, sıvıyağda pembeleştirilir, pul biber atılır, ateşten alınır, ılıyınca un, tuz ve süt atılır, orta ateşe tekarar alınır, karıştırarak bir kaç dakika pişirilir. Diğer tarafta ince kıyılmış mantar bir çorba kaşığı sıvıyağda suyunu bırakana kadar kavrulur, hazırlanan sütlü karışıma eklenir, birlikte bir taşım pişirilir.
  
 | 
Sütlü Mantar | 
  | 
doktorcum 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.11.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc29957 
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2008 
2,843 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
20 adet mantar
 
1 adet kuru soğan
 
1 su bardağı süt
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
Yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Soğan piyaz şeklinde doğranır ve yağın yarısıyla pembeleştirilir. Üzerine tuz ve biber eklenir. Başka tencerede iri doğranmış mantarlar yağın kalan yarısıyla kavrulur. İki karışım birleştirilir. Soğuyunca süt katılır. Tekrar ateşe konur.Bir taşım daha pişirilir.
 
 
 ML® Biberli Mantar Kavurması için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |