| 
 
 
 | 
Sütlü Tel Kadayıf | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170732 
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2023 
334 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Zeytinyağı 2 Çorba Kaşığı
 
Toz Şeker 1 Kilogram
 
Su 2 Su Bardağı
 
Tereyağı 4 Çorba Kaşığı
 
Ceviz 210 Gram
 
Margarin 150 Gram
 
Çiğ Tel Kadayıf 500 Gram
 
Pastörize Süt 500 Gram
 
 
Önce şeker ve suyu bir tencerede karıştırarak kaynatın üstündeki köpüğü alıp atın ve kısık ateşte ara sıra karıştırarak 20-25 dakika ısıtmaya devam edin. Bu arada başka bir tencerede 500 gr.sütü kaynatmadan kısık ateşte ısıtın ve yukarıda hazırladığınız sıcak şekerli suyun içine ısıttığınız sütü ilave edin 1-2 kez karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın ve bu karışımı iyice soğumaya bırakın.
 
Yağların hepsini küçük bir tencere veya sağanda karıştırın, eritin, fırında kullanacağınız tepsinin altını bu yağ karışımdan bir miktar alarak iyice yağlayın. (geri kalanını daha sonra pişireceğimiz kadayıfın üstünde kullanacağız)
 
Kadayıfı önce elle birbirinden ayrılması için ovunuz, sonra tel tel ayırdığınız bu kadayıfları hazırladığınız yağdan azıcık avucunuza alarak tekrar ovunuz. Bu işlemi yaparken gurup gurup yapın ki tel kadayıflar iyice ayrılmış ve yağlanmış olsun. Önceden Fırınınızı 175 derecede ısıtınız.
 
210 gram kadar cevizi robotta çekiniz veya havanda ezilmeden küçük parçalar haline getiriniz. Kadayıfların yarısını fırın tepsisine bastırmadan araları boş kalmadan yayın. Üstüne cevizin tamamını serpin. Geri kalan kadayıfları da yine bastırmadan ve araları boş kalmayacak şekilde cevizin üstüne yerleştirin. Yağ karışımınızın geri kalanını bir kaşık yardımı ile kadayıf tepsisinin üstüne dökerek her yerini yağ ile ıslatın. Önceden ısıtmış olduğunuz fırının 2.gözünde 50-55 dakika kadar üstü iyice kızarmış ve yanlardan 1 parmak çekene kadar pişirin. Tepsiyi fırından çıkarın artı şeklinde 4’e ayırın ve soğumadan önceden hazırladığınız soğumuş şerbeti kepçe ile yedirerek ıslatın ve üstünü bez ile iyice kapatıp 2-3 saat kadar şerbetin çekmesini bekleyin. Daha sonra istediğiniz gibi dilimleyerek servis tabağına alın.
 
 
 
  
 | 
Sütlü Kadayıf | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167077 
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2022 
318 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.sefabdullahusta.com
 
 
500 gr tel kadayıf
 
200 gr tereyağı
 
150 gr ceviz içi
 
Şerbeti için:
 
3 su bardağı süt
 
3 su bardağı toz şeker
 
 
Sütü ve şekeri tencerede kaynatıyoruz, bir yanda tepsimizin altını yağlıyoruz. Taze kadayıfı tel tel açıyoruz. 10 parçaya bölüyoruz. Böldüğümüz parçaların içine ceviz koyuyoruz. Yumurta şeklinde kapatıyoruz ve yağladığımız tepsiye koyuyoruz . 170 derecede 20 dakika fırınlıyoruz. Fırından çıktıktan sonra 5 dakika ılındıktan sonra sütü veriyoruz. Şerbeti çektikten sonra süslüyoruz, servis ediyoruz.
 
 
 
  
 | 
Sütlü Kadayıf | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166378 
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2022 
234 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kadayıf
 
150 gram tereyağı
 
5 su bardağı toz şeker
 
1 litre süt
 
Üzerine:
 
İri kıyılmış ceviz
 
 
Sütlü Kadayıf Tatlısının Yapılışı
 
Sütü tencereye koyup kaynatın. İçine toz şeker ilave edin ve karıştırarak erimesini sağlayın. Şeker eridikten sonra 5-10 dakika kadar kısık ateşte kaynatın. Ocaktan alın. Tereyağını eritin ve süte ilave edin. Sonrasında karışımı ılımaya bırakın. Kadayıftan, elinizle parçalar koparın. Düz bir zemine yayın ve rulo yapın. Elinizle hafif sıkarak şekil verin ve fırın tepsisine yerleştirin. Bütün kadayıflar bitene dek aynı işlemi sürdürün.
 
Önceden ısıtmış olduğunuz 170 derece fırında kadayıf pembeleşinceye kadar pişirin. Daha sonra soğutun. Soğuk kadayıfın üstüne ılımış sütlü şerbetten iki kepçe kadar dökün. Kalan sütlü şerbeti kadayıfın kenarlarından yavaş şekilde boşaltın. Şerbet çekene kadar bekleyin ve üstüne de bol ceviz serperek servis edin.
  
 | 
Sütlü Kadayıf Tatlısı | 
  | 
uydu 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 29.07.2020 
Mesajlar: 3 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152385 
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2020 
650 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram tel kadayıf
 
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
 
100 gram tereyağı
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
3 su bardağı şeker
 
2 su bardağı süt
 
2 su bardağı su
 
Üzeri için:
 
Antepfıstığı
 
 
Orta büyüklükteki fırın kabını tereyağı ile yağlayın.
 
Kadayıfları tel tel ayırıp havalandırın.
 
Kadayıfların yarısını fırın kabının tabanına yayın.
 
Üzerine cevizi ekleyip kalan kadayıfları da aynı şekilde fırın kabına serin.
 
Tereyağını çok fazla kızdırmadan eritin.
 
İçine sıvı yağı ilave edin.
 
Yağları kadayıfların üzerine gezdirip çekmesi için bir süre bekleyin.
 
Bu esnada fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
 
Isınan fırına kadayıfı verin ve üstü hafifçe kızarana kadar pişirin.
 
Bu esnada şeker, süt ve suyu tencerede bir araya getirin.
 
Arada karıştırarak bir taşım kaynattığınız şekerli sütü ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
 
Pişen kadayıfı fırından alıp üzerine ılık sütü gezdirin.
 
Önce oda sıcaklığında ardından buzdolabında 2-3 saat dinlendirdiğiniz tatlıyı dilimleyip üzerine fıstık serperek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Sütlü Kadayıf | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123129 
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2017 
3,301 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr. tel kadayıf 
 
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı şeker
 
3 su bardağı süt
 
Üzeri için:
 
Çekilmiş antepfıstığı
 
 
Tereyağı yakmadan eritilir, bir kısmıyla küçük bir tepsi yağlanır.
 
Kadayıf bıçakla kesilerek küçültülür, kalan tereyağı kadayıfa iyice yedirilir.
 
Kadayıfın yarısı tepsiye yayılır biraz sıkıştırılır, üzerine ceviz yayılır.
 
Cevizin de üzerine kalan kadayıf yayılır ve iyice sıkıştırılır.
 
Kadayıf tepsisi önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilerek pişirilir. 
 
Şerbeti için, süt ve şeker biraz kaynatılır, soğumaya bırakılır.
 
Kadayıf kızarınca fırından alınarak biraz soğutulur.
 
Kadayıfın üzerine sütlü şerbet dökülür, tamamen çekince, fıstıkla süslenerek servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Sütlü Kadayıf | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108669 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2015 
3,818 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ayşe Tüter
 
 
250 gram kadayıf
 
100 gram tereyağı
 
1 su bardağı fındık
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 çay kaşığı yenibahar Şerbeti:
 
2 su bardağı tozşeker
 
1 su bardağı süt
 
1,5 su bardağı su
 
Dondurma
 
 
Yağı eritin, kadayıfın üzerine döküp, harmanlayın. Dövülmüş fındık, tarçın ve yenibahan bir kapta karıştırın. Yağlanmış kadayıftan portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Elle açın, içine fındıklı karışımdan 1 tatlı kaşığı koyup, sarın. Bütün kadayıfa aynı işlemi tekrarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
 
Şerbet için; bir tencerede şekerle suyu kısık ateşte 20 dakika kaynatın. Ateşten alıp, içine süt ilave edin ve soğumaya bırakın. Şerbet ılınmca ılık olan kadayıfların üzerine dökün. Üzerini örterek 4 saat kadar dinlendirin. Dondurma ile servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Sütlü Kadayıf | 
  | 
hürcan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.07.2014 
Mesajlar: 47 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104838 
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2015 
2,869 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gr. kadayıf
 
1 su bardağı kıyılmış fındık
 
4 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
ŞERBETİ İÇİN:
 
2 su bardağı süt
 
1.5 su bardağı şeker 
 
 
Kadayıfları erimiş tereyağı ile karıştırıp yarısını fırın tepsisine döşeyin. Üzerine fındığı serpip kalan kadayıfı döşeyin. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Süt ve şekeri kaynatıp tarçın ekleyip ocaktan alın. Fırından çıkan kadayıfların üzerine sütlü şerbeti döküp soğumaya bırakın.
  
 | 
Sütlü Kadayıf | 
  | 
Havva Atar 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.07.2014 
Mesajlar: 26 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99558 
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2014 
3,176 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gr. kadayıf
 
5 çorba kaşığı kakao
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
100 gr. ceviz Şerbeti için:
 
2 çorba kaşığı kakao
 
1 su bardağı şeker
 
2 su bardağı su
 
1 su bardağı süt
 
 
Kakao, kadayıf ve eritilmiş tereyağını birbirine yedirin. Çay fincanına bir miktar doldurun, üzerine ceviz ve kadayıf koyarak elinizle bastırın. Tepsiye ters çevirip 200 derecedeki fırında pişirin. Şekeri ve suyu kaynatın, 10 dakika sonra sütü ve kakaoyu ekleyip tatlının üzerine gezdirin.
  
 | 
SÜTLÜ KADAYIF | 
  | 
Alevcan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.03.2014 
Mesajlar: 28 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96813 
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2014 
2,912 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr. kadayıf
 
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
 
1 su bardağı çekilmiş fındık
 
ŞERBETİ İÇİN:
 
5 su bardağı süt
 
1.5 su bardağı toz şeker
 
 
Kadayıfı ve tereyağını harmanlayın. Kadayıftan avuç içi kadar kopararak fincanının içine yerleştirin. Ortasına fındık koyup kapatın. Fırın tepsisine yerleştirin. Fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Süt ve şekeri kaynatın. Kadayıfı dinlendirdikten sonra üzerine şekerli sütü gezdirin.
  
 | 
Sütlü Kadayıf Tatlısı | 
  | 
şadiye hatun 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.12.2012 
Mesajlar: 59 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84561 
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2012 
10,973 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram kadayıf
 
1 su bardağı kıyılmış ceviz
 
4 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
Şerbeti için
 
2 su bardağı süt
 
1,5 su bardağı şeker
 
 
Kadayıfları erimiş tereyağı ile karıştırıp fırın tepsisine yarısını döşeyin. Diğer yarısını da üzerine bol ceviz serptikten sonra üzerine yerleştirin. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Bu arada şerbetini hazırlamak için süt ve şekeri bir kabın içinde kaynatıp tarçın ekleyip ocaktan alın. Fırından çıkan kadayıfların üzerine sütlü şerbeti döküp soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.
  
 | 
Sütlü Kadayıf | 
  | 
gülkız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.10.2012 
Mesajlar: 35 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc82212 
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2012 
3,160 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram kadayıf
 
200 gram ceviz
 
1 litre süt
 
1,5 su bardağı şeker
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Tereyağını eritip kadayıfların üzerine gezdirin ve ovalayın. Bir miktar kadayıfı kasenin içine alıp ortasına kıyılmış cevizleri yerleştirin. Fırın kabına ters çevirin. Hepsini bu şekilde dizip hazırlayın. 200 derecedeki önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti için sütü ve şekeri tencerede kaynatın. Kızaran kadayıfı fırından alıp üzerine hazırlanan şerbeti dökün, çektirin. Soğuk olarak ikram edin.
  
 | 
Sütlü Kadayıf | 
  | 
sedan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.04.2008 
Mesajlar: 112 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc79460 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2012 
3,387 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo kadayıf
 
1 su bardağı ceviz
 
1 çay bardağı toz fıstık
 
1 çay bardağı erimiş tereyağı
 
Şerbeti için
 
2 su bardağı şeker
 
1 su bardağı süt
 
1 su bardağı su
 
 
Kadayıfları ikiye bölün ve elimizle ovalayın. Fırın tepsine yarısını bastırarak yayın. Üzerine de bol kıyılmış ceviz, fıstık serpin. Yağı kızdırıp üzerine gezdirin ve 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Bu arada şerbeti için su ve şekeri bir kabın içinde kaynatıp ocaktan alın. İçine de sütü ekleyip karıştırıp şerbeti hazır hale getirin. Fırından çıkan tatlının üzerine şerbeti döküp çektirin ve soğuk olarak servis yapın.
  
 | 
Sütlü Telkadayıf | 
  | 
tadıgüzel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.02.2012 
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75416 
Gönderme Tarihi: 02.May.2012 
4,119 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Tuğrul Şavkar
 
 
1 kg. çiğ telkadayıf
 
250 ml. süt (1 su bardağı)
 
300 ml. eritilmiş tereyağı
 
300 gr. iri çekilmiş çeriz içi
 
Şurubu için:
 
2 kg. tozşeker (8 su bardağı)
 
1750 ml. su (7 su bardağı)
 
1/2 adet limonun suyu
 
 
Çiğ telkadayıfı sütle iyice ovuşturun. Kurumaması için üzerine bir bez örterek biraz dinlendirin. Fırınınızı 200°C'ye getirip ısıtın.
 
Tepsiyi 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı ile yağlayın. Kadayıfın yarısını tepsiye döşeyin. Üzerine çekilmiş ceviz içini serpiştirin. Kalan kadayıfı da döşeyerek tepsiyi tamamlayın.
 
Bir fırça ile kalan eritilmiş tereyağını kadayıfın üzerine serpin. Tepsiyi sıcak fırına sürerek kadayıfı 30 dakika pişirin.
 
Şurubunu hazırlamak için şekeri ve suyu bir tencerede karıştırarak kaynatın. Şurup kıvamına gelince limon suyunu katıp karıştırın. Bir taşım kaynatıp ateşten alın. Pişen kadayıfı fırından çıkarıp 2-3 dakika dinlendirin. Üzerine kaynar haldeki şurubunu döküp kendi tepsisinde soğumaya bırakın, İyice soğuduktan sonra servis yapın.
  
 | 
Sütlü Kadayıf | 
  | 
Aydın havası 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.06.2011 
Mesajlar: 55 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72903 
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2012 
3,258 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr toz şeker
 
250 gr ceviz
 
Yarım kg tel kadayıf
 
250 gr tereyağ
 
4 su bardağı süt
 
750 gr toz şeker
 
 
Kadayıf için kenar yüksekligi 3 cm'lik alüminyum bir tepsi tercih ediniz. Kadayıfı elinizle tel tel ayırarak ufalayın. Tereyağının az bir miktarı ile tepsiyi yağlayın. Kalan tereyağını eritip kadayıfa ilave ederek harmanlayın. Yağladığınız kadayıfı ikiye ayırın. Yarısını tepsiye yayıp bastırın. Cevizi mutfak robotundan geçirip kadayıfın üzerine serpiştirin. Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine hafif bastırarak yayın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp 30 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Şurubu için, sütü tencereye aktarın. Şekeri ilave edip karıştırın. Şeker eridikten sonra kaynatın. Ocağın altını kısıp kadayıf fırından çıkana kadar sıcak olarak bekletin. Pişen kadayıfın üzerine şurubu döküp oda ısısında soğumaya bırakın. Kare şeklinde kestiğiniz kadayıfın üzerini iri kırılmış ceviz ile süsleyerek servis yapın.
  
 | 
Sütlü Kadayıf | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68935 
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2011 
3,384 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr Kadayıf
 
125 gr margarin
 
125 gr Tereyağı veya margarin
 
100 gr Fındık
 
2 bardak süt
 
2 su bardağı şeker
 
1 bardak su
 
Yarım limon
 
1 Komposto kasesi fındıklı şokella
 
 
Yağı eritin, kadayıfı yağ ile harmanlayın, bir kaseye koyun. Ortasına fındık serpip üstüne tekrar kadayıf koyun. Tepsiye ters çevirin kızarana kadar fırında pişirin. 2 bardak şeker, su ve sütü kaynatın içine yarım limon sıkın soğutun, sıcak tepsiye dökün. Soğuyunca üstüne birer çorba kaşığı şokella koyun servis yapın.
  
 | 
Sütlü Tel Kadayıf | 
  | 
sultaniye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.06.2011 
Mesajlar: 64
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64965 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2011 
6,145 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Margarin (yarım paket)
 
Tel kadayıf (300 gram)
 
Ceviz içi (12 çorba kaşığı)
 
Şerbeti için:
 
Süt (2 bardak)
 
Şeker (2 bardak)
 
 
Boş bir tavaya yarım paket margarin koyun ve eritin. Margarin erirken 300 gram tel kadayıfı on eşit parçaya bölün ve yan yana dizin. Elinizle kadayıf öbeklerini hafifçe açtırın ve yuvarlak bir şekil verin. Eriyen margarini birer kaşık olmak üzere kadayıfların üzerine dökün.
 
Borcamı 1 çorba kaşığı margarin ile bol miktarda yağlayın. Kadayıf parçalarının ortalarına birer kaşık ceviz koyun.
 
Cevizler içerisinde kalacak şekilde elinizle kadayıfları toparlayıp, yuvarlayın. Yuvarladığınız kadayıfları avucunuzun içine alarak çok iyi sıkıştırın ve yağladığınız borcama yan yana dizin.
 
Borcamı önceden 175 derecede ısıttığınız fırına verin. Altın sarısı bir renk alana kadar yani yaklaşık 30 dakika pişirin. Bu sürenin sonunda üzeri kızaran tatlıyı fırından çıkarın ve bir süre soğumasını bekleyin.
 
Tel kadayıflar soğurken şerbetini hazırlamak için ocağa bir tencere koyun. Tencerenin içerisine 2 bardak süt ve 2 bardak şeker koyup kaynamaya bırakın. Şerbet kaynadıktan sonra şerbeti ocaktan alın ve tamamını ılıyan tatlının üzerine kepçe yardımıyla gezdirerek, dökün. Şerbetlediğiniz tatlınızın üzerine ceviz döküp servise hazır hale getirin.
  
 | 
Sütlü Kadayıf | 
  | 
ziram 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.09.2010 
Mesajlar: 21
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc55720 
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2010 
6,212 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Sahrap Soysal
 
 
750 gr tel kadayıf
 
125 gr bitkisel margarin (eritilip ılıtılmış)
 
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan sıvı yağ
 
İçi için;
 
1/2 su bardağı ceviz içi
 
1/2 su bardağı fındık içi
 
1 su bardağı süt
 
2 yemek kaşığı toz şeker
 
Şerbeti için;
 
4 su bardağı toz şeker
 
6 su bardağı su
 
Ayrıca;
 
File badem (Dilimlenmiş badem)
 
 
Hazırlanışı
 
Şerbeti hazırlamak için; su ve toz şekeri büyükçe bir tencereye aktarın. Orta ısılı ateşte, arada sırada karıştırarak kaynayıncaya kadar ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp kısık ateşte 15 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Soğumasını bekleyin.
 
Tel kadayıfı iyice didikleyerek parçalayın. Eritilmiş yağı ve sıvı yağı kadayıfa ekleyip yoğurarak yağı kadayıfa iyice yedirin.
 
İçini hazırlamak için; ceviz içi, fındık içi, süt ve toz şekeri derin bir kapta karıştırın.
 
Bir büyük kahve fincanına 2 yemek kaşığı kadayıf koyun. Üzerine sütlü karışımdan 1 kaşık ilave edin. Üzerine 2-3 kaşık daha kadayıf koyup kaşıkla bastırın.
 
Fincanı yağlanmış bir tepsiye ters çevirerek kadayıfı tepsiye yerleştirin. Kalan malzemelere de aynı işlemleri uygulayın.
 
Kadayıfları 5 dakika önceden ısıtıp 200 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında üzerleri iyice kızarıncaya kadar, en az 30 dakika kadar pişirin. 7 Fırından çıkardığınız kadayıf toplarını daha sıcakken geniş bir spatula yardımıyla servis tabağına yerleştirin. Üzerine soğumuş olan şerbeti gezdirin. Şerbeti iyice çekmelerini bekleyip servise sunun.
 
 
NOT: İsterseniz tatlıyı file bademle süsleyerek de servise sunabilirsiniz.
  
 | 
SÜTLÜ TEL KADAYIFI | 
  | 
usare 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.08.2009 
Mesajlar: 72 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc39831 
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2009 
4,511 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gr tel kadayıfı
 
5 bardak toz şeker
 
3 bardak süt
 
1,5 bardak sadeyağ veya margarin
 
125 gr iç badem
 
 
Kadayıf iyice didiklenerek saçaklandırılır, kenarlı bir tepsiye döşenir. Erimiş haldeki yağ üstüne gezdirilir ve orta fırında 40 - 45 dakika pişirilir. İyice kızarmış olan kadayıf fırından çıkarılır. Yağ süzüldükten sonra sütlü şurup sıcak sıcak üzerine dökülür. Ağzına da bir kapak kapatılır. Soğuduktan sonra alt üst etmek suretiyle kadayıf bir tabağa alınır. Üzerine bir miktar suda kaynatılmak suretiyle kabukları çıkarılıp et makinesinden geçirilmiş mademler serpilir ve öylece servis yapılır.
  
 | 
Sütlü kadayıf | 
  | 
LüküsHayat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.08.2007 
Mesajlar: 21
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16899 
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2007 
4,810 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. süt, 
 
1 su bardağı tel kadayıf, 
 
1 su bardağı şeker, 
 
badem (ince kıyılmış), 
 
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm, 
 
2 tatlı kaşığı hindistancevizi rendesi, 
 
antepfıstığı
 
 
Sütü kaynatın. Üzüm, küçük kırılmış kadayıf, hindistancevizi, badem, fıstık ve şekeri ilave edin.
 
Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar 20 dakika pişirin. Tatlıyı servis kabına alın, ılınmaya bırakın.
 
Üzerini kıyılmış badem ve fıstıkla süsleyin. Soğuduktan sonra servis yapın.
 
 
 ML® Kadayıf Yuvası için tıklayın 
 
ML® Kadayıf Yuvası (görsel)
 
  
 | 
Süt Şerbetli Tel kadayıf | 
  | 
Pakize Paran 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.06.2007 
Mesajlar: 50 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15451 
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2007 
10,763 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg. tel kadayıf
 
1 su bardağı erimiş tereyağı
 
3 su bardağı toz şeker
 
3 su bardağı süt
 
1 su bardağı dövülmüş ceviz
 
 
Kadayıf üzerine erimiş, ılımış tereyağı dökülerek didiklenir. Yarısı yağlanmış tepsiye bastırılarak yerleştirilir. Üzerine ceviz serpilir, kalan kadayıf bastırarak yerleştirilir, tepsi önceden ısıtılmış 190 derece fırında altın renginde pişirilir. Kadayıf fırından çıkıp soğurken, süt ve şeker kaynatılır, kadayıf tamamen soğuyunca sıcak sütlü şerbet gezdirilir. Şerbet soğuyunca yenir.
 
 
 ML® Çikolatalı Tel Kadayıf için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |