|
Sütlü Isırganotu Çorbası |
|
vanilyalı
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.04.2014
Mesajlar: 25 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc129231
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2017
1,502 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
1 demet ısırganotu
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
3 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Karabiber
Isırganlar yıkanıp temizlenir.
Soğanları zeytinyağında kavrulur.
Kavrulan soğanlara ısırganotunu ekleyin.
Yumuşayan ısırganların üzerine unu serpip, biraz daha kavurun.
Yavaş yavaş süt ve tavuk suyunu ekleyip, kaynatın.
Tuz ve karabiber ekleyip, kaynayan çorbayı blendırdan geçirip, servis edin.
Not: Isırganlarla uğraşırken eldiven giymeyi unutmayın.
|
Sütlü Isırganotu Çorbası |
|
tarifler
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.03.2019
Mesajlar: 31 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc141345
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2019
1,991 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 demet ısırganotu
1 kaşık un
Yarım su bardağı süt
1 yumurta
2 kaşık zeytinyağı
2 litre su
Tuz
Önce bir tencerede 2 litre suyunuzu kaynatmaya başlayın. Su kaynarken siz de ısırgan otunuzu temizleyip, doğrayın. Kaynattığınız suyun içine otu koyun ve 10 dakika haşlayın. Haşlanmış ısırganı blenderdan geçirin. Başka bir kapta yumurta ve un karışımına ısırgan otu suyundan ekleyip çırpın. Daha sonra bu karışımı blenderdan geçirdiğiniz ısırgan otuna yavaşça karıştırarak ekleyin. İçine süt ve tuz koyduktan sonra ısırgan otu çorbanız servise hazır.
|
Isırganotu Çorbası |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162118
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2021
244 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 g ısırgan otu
Bir tutam taze nane
2 yemek kaşığı mısır unu
4 dis sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı süt
2 su bardağı haşlanmış ısırgan suyu
Taze olarak toplanan ısırganlar ayıklanıp yıkanır ve kaynar suyun içine konularak haşlanır. Özellikle sapları iyice yumuşayınca süzülerek tencereden alınır. Bu arada ısırganın haşlama suyundan 2 bardak su, çorba yapımında kullanılmak üzere ayrılır.
Çorbayı yapmak için süzülen ısırgan otları tencereye konulur. Ayrılan 2 bardak ısırgan suyu ve 3 bardak daha su ekleyerek blender ile parçalanır.
Otlar iyice püre hâline geldikten sonra ocağın altı açılır ve içerisine mısır unu ister soğuk suda açılarak ister tencereye yavaş yavaş dökülerek ilave edilebilir. Çırpma teli ile sürekli karıştırılır.
Ardından dövülmüş sarımsak, tuz, nane ve süt eklenir.
Pişmeye yakın ayrı bir tavada tereyağı eritilip çorbanın üzerine dökülür ve sıcak servis edilir.
|
|